Hopp til innhold
Friidrett

Friidrett, Lag-EM i Tallinn

Oppsummert

 • Norge er blant 12 nasjoner som skal kjempe i First League, den nest øverste divisjonen i lag-EM i friidrett.
 • Mesterskapet arrangeres i år i Tallinn 21-22. juni.
 • Deltakere: Hver nasjon stiller med 1 deltaker i hver øvelse.
 • Se når de ulike grenene begynner her og hvilke norske deltagere som deltar her. Merk at starttidene er en time foran norsk tid.
 • Norge ligger på tredjeplass etter første dag. Tre nasjoner rykker opp.
 • Søndagens øvelser starter kl. 12.
Henrik Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å ta 12 poeng under dagens 3000m i lag-EM.

Norge rykket opp til Superligaen

Henrik Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å ta 12 poeng under dagens 3000m i lag-EM.
Isabelle Pedersen var ekstremt lettet etter dagens 1500m. Dette var hennes første retur til Tallinn siden 23. juli 2011, og det var mye følelser i sving.

– Jeg lå i et hjørne en halvtime, jeg var sønderknust

Jaysuma Saidy Ndure kontrollerte inn til seier under dagens 200m i lag-EM. Han sprang inn på 20,59, men tiden ble endret til 20,70.
Ingvill Måkestad Bovim var overlegen på dagens 1500m i lag-EM, og vant på tiden 4.11,05.

Sportsnyheter

Britain Soccer Premier League, Erling Braut Haaland

Haaland fikk kjeft etter superdebuten: – Pass på språket

Presset var enormt, men Erling Braut Haaland (22) fikk en drømmedebut for Manchester City. Etterpå ble han irrettesatt for banning.

Siste nytt

 • Deilas Standard Liège tok sesongens første seier

  Ronny Deila og hans Standard Liège slo Cercle Brugge 2-0 i den belgiske toppdivisjonen i fotball søndag. Det var nordmannens første seier som trener for laget.

  Liège-laget sesongåpnet med uavgjort og tap foran søndagens duell mot Cercle. Selim Amallah ble avgjørende med to scoringer før pause.

  Aron Dønnum, som foran sesongen var tilbake i Deilas klubb etter utlånet til Vålerenga, har startet alle tre kampene under sin gamle VIF-sjef.

  Standard Liège ligger på 8.-plass etter tre serierunder. Det skiller to poeng opp til serieleder OH Leuven som har én kamp mindre spilt. (NTB)

  MLS Cup Preview Soccer
  Foto: Chris Szagola / AP
 • Stengel glitret i Godset-opptur – problemene fortsetter for Sarpsborg

  Tidligere Vålerenga-spiller Herman Stengel hentet fram tryllestaven og leverte både mål og to målgivende da Strømsgodset slo Sarpsborg 3–1 i Eliteserien søndag.

  – Det er Godset-identitet fra start til mål. Et aggressivt hjemmelag som går ut i hundre og maler på. Jeg synes vi spiller den fotballen vi ønsker å spille, og i dag er alle mann på plass. Jeg synes vi har hatt litt marginer imot i det siste, men vi har fortsatt å jobbe, sa Godset-trener Håkon Wibe-Lund til Discovery etter søndagens seier.

  Med 3–1 til hjemmelaget røk Sarpsborg på sitt femte strake tap i Eliteserien, mens Strømsgodset fikk en etterlengtet trepoenger etter to poeng på de siste fire seriekampene.

  Strømsgodset klatrer med det til en foreløpig 6.-plass på tabellen, men drammenserne kan bli passert av Vålerenga senere søndag. Sarpsborg har på sin side nå bare ett poeng ned til Tromsø på kvalifiseringsplass.

  Eliteserien i fotball 2022: Strømsgodset - Sarpsborg 08
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Haugesund klatret opp fra nedrykksplass

  Haugesund tok seg forbi Tromsø og HamKam til 13.-plass med 3-1-seieren over Jerv i Eliteserien søndag. Jerv er på nedrykksplass.

  Haugesund har 19 poeng, HamKam har 18 etter at begge lagene har spilt 17 kamper. Tromsø ligger på kvalifiseringsplassen også med 18 poeng.

  Haugesund styrte det meste av det som skjedde i 1. omgang og burde strengt tatt hatt en større ledelse. Alexander Søderlund, Mads Sande, Nije og Alioune Ndour hadde alle sine muligheter.

  Innbytter Felix Schröter gjorde kampen spennende da han reduserte til 1-2 med 13 minutter igjen av kampen. Tyskeren har nå scoret fem mål for Jerv, men har bare startet tre av kampene.

  Martin Samuelsen satte 3-1 etter at gjestene hadde satset alt framover i jakten på en utligning.

  Eliteserien fotball 2022: FK Haugesund-Jerv
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste