Hopp til innhold

Frida Karlsson raser – utnyttes i falske artikler på nettet

Langrennsstjernen Frida Karlsson varsler politianmeldelse etter at falske omtaler av henne er spredd på internett.

Det er i et intervju med Expressen at skiyndlingen får se artiklene som sirkulerer, og der noen åpenbart vil utnytte navnet hennes til økonomisk vinning.

– Neimen, fy så kjedelig. Hva kan man gjøre med sånt som dette? Sier en oppbrakt Karlsson til avisen.

Hun varsler videre at de aktuelle artiklene vil bli meldt til politiet. Karlsson er tydelig på at situasjonen ikke er hyggelig.

– Nei, virkelig ikke. Og jeg har jo vært med på litt lignende saker tidligere, at falske kontoer opprettes i mitt navn, sier langrennsstjernen.

En annen svensk skistjerne, skiskytter Stina Nilsson, har også vært rammet av det samme. Hun anmeldte saken til politiet.

– Og jeg vil bare oppfordre folk til å fortsette å melde slike artikler til politiet, jeg tror det kommer nye om andre personer. Jeg vil ikke at noen skal kunne tjene penger på den måten og bruke andres navn til det formålet, sa Stina Nilsson til Expressen nylig.

Ifølge Nilsson har artiklene forsvunnet etter at hun tok tak i saken.

Frida Karlsson
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Hergeirsson-forhandlingene: Ingen avtale før Paris-OL

  Håndballjentenes sjef Thorir Hergeirsson går løs på OL uten at en ny avtale er i boks for den erfarne treneren.

  – Dialogen pågår, samtalene er gode, og partene er enig om å fortsette forhandlingene til høsten, opplyser Lars Hojem Kvam til NTB.

  Han er leder for medier og kommunikasjon i håndballforbundet.

  I februar avslørte Hergeirsson overfor NTB at håndballforbundet ønsket å forlenge med ham. Islendingens kontrakt varer ut EM i år.

  – Det er fristende å vente til etter OL, men overfor meg selv og andre er det en fordel å få klarhet i dette. Men seinest etter OL, sa Hergeirsson i februar.

  Hergeirsson har vært med på 15 mesterskapsmedaljer med Norge siden 2009. Det er alt eller ingenting for ham.

  – Det handler veldig mye om å være klar for å stå i dette i fire år til. Jeg har stor respekt for denne jobben. Enten er det «all in» på alle områder hele tiden, eller så er det ikke det, sa han. (NTB)

  Thorir
  Foto: NTB
 • Tårevåt Ranieri tok farvel etter nesten 40 år som fotballtrener

  Italienske Claudio Ranieri takket torsdag av som Cagliari-trener med 2-3-tap for Fiorentina. 72-åringen har tilbrakt over halve livet i yrket.

  Ranieri har lang fartstid både i Italia, Spania og England, der han i 2016 ledet Leicester til et sensasjonelt seriegull i Premier League. På balløya har han også ledet klubber som Chelsea (2000-2004), Fulham (2018-2019) og Watford (2021-2022).

  Siden 1987 har den 72 år gamle ringreven hatt hovedtreneransvaret i imponerende 21 ulike klubber.

  Torsdag takket han av som Cagliari-sjef med 2-3-tap mot Fiorentina i siste serierunde i Italia. Allerede forrige runde ble plassen i Serie A sikret.

  – Det vi har klart å oppnå, har vi gjort sammen. For halvannet år siden ba jeg dere om støtte, fordi det er bare med dere at det var mulig å klare dette. (NTB)

  Ranieri
  Foto: AP
 • Tre Kronor til VM-semifinale – slo Finland i forlengning

  Storfavoritt Sverige slet med å score i VM-kvartfinalen i ishockey mot Finland, men Joel Eriksson Ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen.

  Mats Zuccarellos klubbkamerat i Minnesota Wild styrte inn et skudd fra Victor Hedman i spill fire mot tre mens finske Konsta Helenius satt utvist.

  Sverige møter vertslandet Tsjekkia som også er klare for semifinale etter at Pavel Zacha scoret kampens eneste mål mot USA.

  Canada og Sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal