French Open utsett ei veke

Tennisturneringa Roland Garros – eller French Open – er utsett med ei veke på grunn av korona-epidemien, melder det franske tennisforbundet.

Opningsdagen blir dermed 30. mai, i staden for 23. mai.

I fjor blei turneringa utsett i fire månader.

French Open er den einaste Grand Slam-turneringa som blir spela på grus, Casper Ruuds favoritt-underlag.

Tennis: Casper Ruud mot Roger Federer
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Siste nytt

 • Aalerud med 11.-plass i Amstel

  Den norske proffsyklisten Katrine Aalerud ble nummer 11 i Amstel Gold søndag. Hun var ni sekunder bak tetgruppa der Marianne Vos vant.

  Den nederlandske sykkeldronningen har vunnet det som er å vinne, men søndagens seier var hennes første i Amstel Gold, en av Ardennene-klassikerne.

  Vos var sterkes i spurten da en gruppe på ni kom samlet inn til mål. Like bak dem rullet Norges beste kvinnesyklist for tiden i mål.

  Aalerud, som er proff i Movistar-laget, kjørte inn til 11.-plass, bare ni sekunder bak tetgruppa med de største favorittene.

  Stine Borgli ble nummer 61, mens Mie Bjørndal Ottestad ble nummer 63.

  Katrine Aalerud
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Fjerde seier for Cavendish i Tyrkia

  Sykkelveteranen Mark Cavendish (35) slo blant andre Kristoffer Halvorsen i søndagens spurt og tok sin fjerde etappeseier i Tyrkia rundt.

  Den britiske Deceuninck-Quick Step-rytteren har fått et realt løft under etapperittet i Tyrkia. Han hadde ikke vunnet et løp på over tre år før han vant den 2. etappen der i starten av uken.

  Cavendish var sterkest også på avslutningsetappen søndag, og han vant foran belgieren Jasper Philipsen og norske Kristoffer Halvorsen fra Uno-X-laget.

  Sammenlagtseieren i rittet gikk til spanjolen José Manuel Díaz. Han vant med bare ett sekunds margin til australske Jay Vine. (NTB)

  Cavendish
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP
 • – Slik endres trolig Mesterligaen

  Fotballens mest prestisjefylte klubbturnering blir trolig litt annerledes mandag. Da er det ventet at Uefa vil vedta omfattende endringer av Mesterligaen.

  Turneringen er det ypperste fotballen har å by på, og gjenstand for en evigvarende debatt. De største klubbene har lekt med tanken om å bryte ut og lage en egen variant, noe Uefa og de mindre nasjonene, som Norge, er imot.

  Endringene i turneringen som Uefa skal vedta mandag gjøres for å forhindre nettopp dette. Gruppespillet skal etter planen utvides fra 32 til 36 klubber, som samles i en gruppe.

  Løsningen som er skissert innebærer at hver lag spiller ti kamper, fem hjemme og fem borte, mot ti forskjellige lag. De åtte beste går direkte til åttedelsfinale, mens lagene fra 9. til 24.-plass spiller playoffkamper der vinneren går til åttedelsfinale, og taperen til Europaligaen.

  De tolv klubbene som ender sist i den store gruppa, ryker ut.

  Det nye formatet il gi langt flere kamper. I gruppespillet blir det 180 kamper i stedet for 96. Totalt øker antall kamper i turneringen fra 125 til 225. (NTB)

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal