- Vi må jo ha en trener

Det begynner å nærme seg EM-kvalik for herrelandslaget i håndball. Men trener har de ikke.

Børge Lund
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det er mindre enn to måneder til herrelandslaget i håndball skal ut i EM-kvalifiseringskamper og bare fire måneder til laget skal til VM. Men trener har de ikke.

Kielproffen Børge Lund synes det er på tide. Snart fem måneder etter at Gunnar Pettersen ga beskjed om at han sluttet, har ikke håndballforbundet ansatt ny trener.

- Vi må jo ha en trener når vi skal spille kvalik-kamper. Så enkelt er det, sier han.

Vet hva de vil ha

Styremedlem Espen Karlsen i forbundet vet foreløpig ikke hvem de vil ha. Bare hva.

- Vi er ute etter en som er sterk taktisk. Vi har sagt noe om at vi skal ha en som har trener- og/eller spillererfaring internasjonalt, i tillegg til at det er en type som har en naturlig autoritet, sier han.

29. oktober spiller Norge sin første EM-kvalifiseringskamp mot Estland. To dager senere skal laget ut mot OL-sølvvinnerene fra Island.

- Verdens beste

NRK vet at det er både norske, svenske, tyske og kroatiske navn på lista over trenere som kan komme til å lede laget i de kampene. Børge Lunds forrige trener i Kiel, Noka Serdarusic er et av dem.

- Han går for å være en av verdens beste klubbtrenere, sier Lund.

- Et navn som Noka kjenner vi selvfølgelig til. han er ledig på markedet, men utover det ønsker jeg ikke å kommnetere navn, sier Karlsen.

Siste nytt

 • Williams ute av Australian Open

  Serena Williams er slått ut av årets Australian Open etter å ha tapt mot tsjekkiske Karolína Plískov i kvartfinalen. Plískov, som er rangert bedre enn Williams i turneringen, vant med settsifrene 6-4, 4-6, 7–5.

  Williams ute av Australian Open.
  Foto: Paul Crock / AFP
 • Svensson og Midtsjø vant duell

  AZ Alkmaar-spillerne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø vant den norske duellen mot Martin Ødegaards Vitesse i kvartfinalen i den nederlandske cupen onsdag. Svensson var nest sist på hjemmelagets 1-0-scoring, mens Midtsjø var tredje sist. AZ vant 2-0.

  Landslaget fotball
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • RBK betaler fire millioner for Åsen

  Etter det NRK erfarer måtte Rosenborg ut med fire millioner kroner for å hente Gjermund Åsen fra Tromsø. Ranheim, som var klubben Tromsø i sin tid hentet Åsen fra, har i henhold til en videresalgsavtale krav på én million kroner av overgangssummen.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal