NRK Meny
Normal

- Vi må jo ha en trener

Det begynner å nærme seg EM-kvalik for herrelandslaget i håndball. Men trener har de ikke.

Børge Lund
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det er mindre enn to måneder til herrelandslaget i håndball skal ut i EM-kvalifiseringskamper og bare fire måneder til laget skal til VM. Men trener har de ikke.

Kielproffen Børge Lund synes det er på tide. Snart fem måneder etter at Gunnar Pettersen ga beskjed om at han sluttet, har ikke håndballforbundet ansatt ny trener.

- Vi må jo ha en trener når vi skal spille kvalik-kamper. Så enkelt er det, sier han.

Vet hva de vil ha

Styremedlem Espen Karlsen i forbundet vet foreløpig ikke hvem de vil ha. Bare hva.

- Vi er ute etter en som er sterk taktisk. Vi har sagt noe om at vi skal ha en som har trener- og/eller spillererfaring internasjonalt, i tillegg til at det er en type som har en naturlig autoritet, sier han.

29. oktober spiller Norge sin første EM-kvalifiseringskamp mot Estland. To dager senere skal laget ut mot OL-sølvvinnerene fra Island.

- Verdens beste

NRK vet at det er både norske, svenske, tyske og kroatiske navn på lista over trenere som kan komme til å lede laget i de kampene. Børge Lunds forrige trener i Kiel, Noka Serdarusic er et av dem.

- Han går for å være en av verdens beste klubbtrenere, sier Lund.

- Et navn som Noka kjenner vi selvfølgelig til. han er ledig på markedet, men utover det ønsker jeg ikke å kommnetere navn, sier Karlsen.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal