- Vi må jo ha en trener

Det begynner å nærme seg EM-kvalik for herrelandslaget i håndball. Men trener har de ikke.

Børge Lund
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det er mindre enn to måneder til herrelandslaget i håndball skal ut i EM-kvalifiseringskamper og bare fire måneder til laget skal til VM. Men trener har de ikke.

Kielproffen Børge Lund synes det er på tide. Snart fem måneder etter at Gunnar Pettersen ga beskjed om at han sluttet, har ikke håndballforbundet ansatt ny trener.

- Vi må jo ha en trener når vi skal spille kvalik-kamper. Så enkelt er det, sier han.

Vet hva de vil ha

Styremedlem Espen Karlsen i forbundet vet foreløpig ikke hvem de vil ha. Bare hva.

- Vi er ute etter en som er sterk taktisk. Vi har sagt noe om at vi skal ha en som har trener- og/eller spillererfaring internasjonalt, i tillegg til at det er en type som har en naturlig autoritet, sier han.

29. oktober spiller Norge sin første EM-kvalifiseringskamp mot Estland. To dager senere skal laget ut mot OL-sølvvinnerene fra Island.

- Verdens beste

NRK vet at det er både norske, svenske, tyske og kroatiske navn på lista over trenere som kan komme til å lede laget i de kampene. Børge Lunds forrige trener i Kiel, Noka Serdarusic er et av dem.

- Han går for å være en av verdens beste klubbtrenere, sier Lund.

- Et navn som Noka kjenner vi selvfølgelig til. han er ledig på markedet, men utover det ønsker jeg ikke å kommnetere navn, sier Karlsen.

Siste nytt

 • Kings Bournemouth nær nedrykk

  Joshua King og hans Bournemouth tapte 2-1 borte mot Manchester City i Premier League onsdag.

  Dermed nærmer nordmannens lag seg nedrykk. De har nå tre poeng opp til sikker plass, men har en kamp mer spilt. Bournemouth har to kamper igjen.

  Premier League - Manchester City v AFC Bournemouth
  Foto: Peter Powell / Reuters
 • Vålerenga med sliteseier

  Benjamin Stokkes sene scoring var forskjellen på lagene da Vålerenga slo Haugesund 1-0 på hjemmebane onsdag kveld. – Vi ligger der oppe og er med og kjemper om de gjeve plassene, sier matchvinneren til NRK etter kampen.

  Vålerengas Benjamin Stokke (t.v) og Christian Dahle Borchgrevink jubler for scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Haugesund på Intility Arena i Oslo onsdag.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
 • Krisestarten fortsetter for AAfk

  Aalesund tapte onsdag mot Sandefjord i eliteserien. Klubben er fortsatt uten seier på de første åtte serierundene, og ligger dermed sist på tabellen med sine tre poeng.

  Sander Moen Foss scoret for Sandefjord i 1-0-seieren.

  Eliteserien i fotball 2020: Sandefjord - Aalesund
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal