Hopp til innhold

Fredrikstads nye trener anmeldt etter bytur – skal ha vært aggressiv og voldelig

Tirsdag ble Mikkjal Thomassen presentert som Fredrikstads nye hovedtrener. Det skjer samtidig som 46-åringen er anmeldt for trusler hjemme på Færøyene.

Mikkjal Thomassen og Joacim Heier

ANMELDT: Her poserer Mikkjal Thomassen (venstre) sammen med Fredrikstads sportssjef Joacim Heier. Færøyingen ble presentert som klubbens nye trener tirsdag.

Foto: Fredrikstad Fotballklubb

Det er ventet at saken kommer opp for retten i Færøyene i starten av 2023. Fotballtreneren ønsker ikke å kommentere hendelsene overfor NRK og henviser til sportssjef Joacim Heier.

Heier bekrefter til NRK at Fredrikstad har vært klar over saken før ansettelsen.

– Vi kjente til den helt fra starten av. Episoden skjedde etter at vi kom i kontakt med Mikkjal. Slik vi har lært å kjenne Mikkjal, så er det en éngangshendelse som selvfølgelig ikke er noe heldig, sier Heier.

– Han har jo lagt seg paddeflat for den. Vi har vært klar over det og tatt det med i betraktningene våre, men helhetlig så har vi valgt å gå med Mikkjal likevel, sier sportssjefen.

Joacim Heier

STØTTER THOMASSEN: Joacim Heier er sportssjef i Fredrikstad fotballklubb. Her fra 2017.

Foto: Heiko Junge / NTB

Vil støtte treneren uansett

Heier forteller videre at de ikke har noen betingelser eller klausuler knyttet til en eventuell dom.

– Det er jo ikke optimalt, men den helheten Mikkjal bringer inn og den personen som vi har lært å kjenne, så ser vi på det som en éngangshendelse som vi skal stå ved ham med. Uavhengig av hvilket utfall saken får, sier han.

Thomassen har trent KI Klaksvik de syv siste årene, og det var under feiringen av klubbens ferske ligagull at han skal ha oppført seg truende.

En fotballdommer, en spiller fra et rivaliserende lag og en TV-journalist er blant dem som skal ha fått føle Thomassens vrede under en bytur i Torshavn, Færøyenes hovedstad.

Har bedt om unnskyldning

Ifølge Færøyenes største avis, Dimmalætting, skal Thomassen ha slått en Vikingur-spiller i brystet og truet med å gjøre slutt på karrieren hans – både på og utenfor banen.

Det skal ha skjedd etter at spilleren kom bort for å gratulere treneren med seriemesterskapet, det 20. i Klaksviks historie.

– Jeg er svært lei meg for hendelsene som skjedde på byen, og jeg har bedt om unnskyldning til en spiller på Vikingur. Han har akseptert unnskyldningen, har Thomassen uttalt til Dimmalætting.

Mikkjal Thomassen

ERFAREN SPILLER: Mikkjal Thomassen fikk 13 kamper for landslaget til Færøyene. Her er han i duell med Louis Saha under en kamp i 2006.

Foto: FREDERICK FLORIN / AFP

Journalisten skal ha blitt klapset på armen og skjelt ut, også det etter å ha gratulert med gullet. Journalisten skal da ha trukket seg unna Thomassen.

Fotballdommeren sto og snakket med en Klaksvik-spiller da Thomassen skal ha kommet bort. Treneren skal da ha slått dommeren i brystet og fulgt opp med trusler.

Voldsanmeldelser trukket

Til Dimmalætting beskriver dommeren, som ønsker å være anonym, det som et hardt slag. Han sier at han var sjokkert av hendelsen.

Det skal også være en fjerde hendelse av voldelig eller aggressiv oppførsel den aktuelle kvelden. To av hendelsene skal etter det NRK kjenner til ha blitt anmeldt.

Thomassen skal først ha blitt anmeldt for både vold og trusler, men nå er det to trusler han er anmeldt for.

Treneren kommenterer ikke de tre andre påståtte hendelsene overfor den færøyske avisen. Thomassen har en fortid i politiet, hvor han har jobbet i 14 år.

Han har signert en treårskontrakt med Fredrikstad og starter i jobben i januar.

Sportsnyheter

Denne detaljen fikk keeperen til å rase: – Holdt på å svartne for meg

Det ble et vanvittig drama da Brann sendte Aalesund ut av cupen. Én spesifikk avgjørelse fikk Brann-keeper til å frese under straffekonken.

Siste nytt

 • Sosiale medier-oppsving for Inter Miami

  Lionel Messi har sørget for en solid oppsving i antall Instagram-følgere for sin nye klubb Inter Miami.

  Før Messi-overgangen ble annonsert onsdag kveld hadde David Beckhams klubb én million følgere. Knappe ti timer senere er antallet oppe i 4.3 millioner.

  Messi har 469 millioner på sin konto.

  Argentineren hadde en lignende effekt da han signerte for PSG for to år siden. Da fikk den franske hovedstadsklubben 5.6 millioner nye følgere i løpet hans første uke.

 • Fordel Denver Nuggets i NBA--finalen

  Ledet an av stjerneduoen Nikola Jokic (bildet) og Jamal Murray tok Denver Nuggets en dominerende seier mot Miami Heat i NBA-finalen. Nuggets vant til slutt 109–94.

  Dermed leder Denver finaleserien 2–1 i kamper. Finaleserien spilles best av sju kamper.

  Om Denver vinner, blir det deres første mesterskap noensinne. Miami har vunnet tre ganger, senest i 2013. (NTB)

  2023 NBA Finals - Game Three
  Foto: MIKE EHRMANN / AFP
 • West Ham tok sitt første trofé på 43 år

  West Ham sikret sin første tittel siden 1980 ved å senke Fiorentina 2-1 i finalen av serieligaen onsdag kveld.

  Europatriumfen er Londonklubbens første siden seieren i cupvinnercupen i 1964/65-sesongen.

  Avgjørelsen falt sent i Praha. Omtrent i det klokken tikket 90 minutter satte Jarrod Bowen inn matchvinnermålet etter en nydelig kontring.

  Onsdagens finale fikk en liten bismak da Fiorentina-kaptein Cristiano Biraghi fikk kastet en gjenstand i hodet etter om lag 33 minutter. TV-bildene vista at han fikk et blodig kutt. Man kunne også se at det lå en rekke ølglass på gressmatten der Biraghi hadde stått.

  I andre omgang ble vondt til verre for Biraghi da han handset innenfor 16-meteren. West Ham ble tildelt straffe, og den satte Saïd Benrahma kontant i mål.

  Ledelsen holdt de bare på i fem minutter. Giacomo Bonaventura dunket inn utligningen nede i venstre hjørnet, men det skulle ikke bli en italiensk tittel i Uefas tredjerangerte europacup.

  Før finalekampen i Praha kunne det tsjekkiske politiet melde om at en rekke Fiorentina-fans hadde angrepet en gjeng med West Ham-supportere.

  Tre West Ham-fans og en politimann ble skadet i hendelsen, mens 16 personer ble varetektsfengslet, opplyste politiet. (NTB)

  Czech Republic Soccer Conference League Final
  Foto: Petr David Josek / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste