Hopp til innhold

Fredrikstads nye trener anmeldt etter bytur – skal ha vært aggressiv og voldelig

Tirsdag ble Mikkjal Thomassen presentert som Fredrikstads nye hovedtrener. Det skjer samtidig som 46-åringen er anmeldt for trusler hjemme på Færøyene.

Mikkjal Thomassen og Joacim Heier

ANMELDT: Her poserer Mikkjal Thomassen (venstre) sammen med Fredrikstads sportssjef Joacim Heier. Færøyingen ble presentert som klubbens nye trener tirsdag.

Foto: Fredrikstad Fotballklubb

Det er ventet at saken kommer opp for retten i Færøyene i starten av 2023. Fotballtreneren ønsker ikke å kommentere hendelsene overfor NRK og henviser til sportssjef Joacim Heier.

Heier bekrefter til NRK at Fredrikstad har vært klar over saken før ansettelsen.

– Vi kjente til den helt fra starten av. Episoden skjedde etter at vi kom i kontakt med Mikkjal. Slik vi har lært å kjenne Mikkjal, så er det en éngangshendelse som selvfølgelig ikke er noe heldig, sier Heier.

– Han har jo lagt seg paddeflat for den. Vi har vært klar over det og tatt det med i betraktningene våre, men helhetlig så har vi valgt å gå med Mikkjal likevel, sier sportssjefen.

Joacim Heier

STØTTER THOMASSEN: Joacim Heier er sportssjef i Fredrikstad fotballklubb. Her fra 2017.

Foto: Heiko Junge / NTB

Vil støtte treneren uansett

Heier forteller videre at de ikke har noen betingelser eller klausuler knyttet til en eventuell dom.

– Det er jo ikke optimalt, men den helheten Mikkjal bringer inn og den personen som vi har lært å kjenne, så ser vi på det som en éngangshendelse som vi skal stå ved ham med. Uavhengig av hvilket utfall saken får, sier han.

Thomassen har trent KI Klaksvik de syv siste årene, og det var under feiringen av klubbens ferske ligagull at han skal ha oppført seg truende.

En fotballdommer, en spiller fra et rivaliserende lag og en TV-journalist er blant dem som skal ha fått føle Thomassens vrede under en bytur i Torshavn, Færøyenes hovedstad.

Har bedt om unnskyldning

Ifølge Færøyenes største avis, Dimmalætting, skal Thomassen ha slått en Vikingur-spiller i brystet og truet med å gjøre slutt på karrieren hans – både på og utenfor banen.

Det skal ha skjedd etter at spilleren kom bort for å gratulere treneren med seriemesterskapet, det 20. i Klaksviks historie.

– Jeg er svært lei meg for hendelsene som skjedde på byen, og jeg har bedt om unnskyldning til en spiller på Vikingur. Han har akseptert unnskyldningen, har Thomassen uttalt til Dimmalætting.

Mikkjal Thomassen

ERFAREN SPILLER: Mikkjal Thomassen fikk 13 kamper for landslaget til Færøyene. Her er han i duell med Louis Saha under en kamp i 2006.

Foto: FREDERICK FLORIN / AFP

Journalisten skal ha blitt klapset på armen og skjelt ut, også det etter å ha gratulert med gullet. Journalisten skal da ha trukket seg unna Thomassen.

Fotballdommeren sto og snakket med en Klaksvik-spiller da Thomassen skal ha kommet bort. Treneren skal da ha slått dommeren i brystet og fulgt opp med trusler.

Voldsanmeldelser trukket

Til Dimmalætting beskriver dommeren, som ønsker å være anonym, det som et hardt slag. Han sier at han var sjokkert av hendelsen.

Det skal også være en fjerde hendelse av voldelig eller aggressiv oppførsel den aktuelle kvelden. To av hendelsene skal etter det NRK kjenner til ha blitt anmeldt.

Thomassen skal først ha blitt anmeldt for både vold og trusler, men nå er det to trusler han er anmeldt for.

Treneren kommenterer ikke de tre andre påståtte hendelsene overfor den færøyske avisen. Thomassen har en fortid i politiet, hvor han har jobbet i 14 år.

Han har signert en treårskontrakt med Fredrikstad og starter i jobben i januar.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal