Hopp til innhold

Fredrikstads nye trener anmeldt etter bytur – skal ha vært aggressiv og voldelig

Tirsdag ble Mikkjal Thomassen presentert som Fredrikstads nye hovedtrener. Det skjer samtidig som 46-åringen er anmeldt for trusler hjemme på Færøyene.

Mikkjal Thomassen og Joacim Heier

ANMELDT: Her poserer Mikkjal Thomassen (venstre) sammen med Fredrikstads sportssjef Joacim Heier. Færøyingen ble presentert som klubbens nye trener tirsdag.

Foto: Fredrikstad Fotballklubb

Det er ventet at saken kommer opp for retten i Færøyene i starten av 2023. Fotballtreneren ønsker ikke å kommentere hendelsene overfor NRK og henviser til sportssjef Joacim Heier.

Heier bekrefter til NRK at Fredrikstad har vært klar over saken før ansettelsen.

– Vi kjente til den helt fra starten av. Episoden skjedde etter at vi kom i kontakt med Mikkjal. Slik vi har lært å kjenne Mikkjal, så er det en éngangshendelse som selvfølgelig ikke er noe heldig, sier Heier.

– Han har jo lagt seg paddeflat for den. Vi har vært klar over det og tatt det med i betraktningene våre, men helhetlig så har vi valgt å gå med Mikkjal likevel, sier sportssjefen.

Joacim Heier

STØTTER THOMASSEN: Joacim Heier er sportssjef i Fredrikstad fotballklubb. Her fra 2017.

Foto: Heiko Junge / NTB

Vil støtte treneren uansett

Heier forteller videre at de ikke har noen betingelser eller klausuler knyttet til en eventuell dom.

– Det er jo ikke optimalt, men den helheten Mikkjal bringer inn og den personen som vi har lært å kjenne, så ser vi på det som en éngangshendelse som vi skal stå ved ham med. Uavhengig av hvilket utfall saken får, sier han.

Thomassen har trent KI Klaksvik de syv siste årene, og det var under feiringen av klubbens ferske ligagull at han skal ha oppført seg truende.

En fotballdommer, en spiller fra et rivaliserende lag og en TV-journalist er blant dem som skal ha fått føle Thomassens vrede under en bytur i Torshavn, Færøyenes hovedstad.

Har bedt om unnskyldning

Ifølge Færøyenes største avis, Dimmalætting, skal Thomassen ha slått en Vikingur-spiller i brystet og truet med å gjøre slutt på karrieren hans – både på og utenfor banen.

Det skal ha skjedd etter at spilleren kom bort for å gratulere treneren med seriemesterskapet, det 20. i Klaksviks historie.

– Jeg er svært lei meg for hendelsene som skjedde på byen, og jeg har bedt om unnskyldning til en spiller på Vikingur. Han har akseptert unnskyldningen, har Thomassen uttalt til Dimmalætting.

Mikkjal Thomassen

ERFAREN SPILLER: Mikkjal Thomassen fikk 13 kamper for landslaget til Færøyene. Her er han i duell med Louis Saha under en kamp i 2006.

Foto: FREDERICK FLORIN / AFP

Journalisten skal ha blitt klapset på armen og skjelt ut, også det etter å ha gratulert med gullet. Journalisten skal da ha trukket seg unna Thomassen.

Fotballdommeren sto og snakket med en Klaksvik-spiller da Thomassen skal ha kommet bort. Treneren skal da ha slått dommeren i brystet og fulgt opp med trusler.

Voldsanmeldelser trukket

Til Dimmalætting beskriver dommeren, som ønsker å være anonym, det som et hardt slag. Han sier at han var sjokkert av hendelsen.

Det skal også være en fjerde hendelse av voldelig eller aggressiv oppførsel den aktuelle kvelden. To av hendelsene skal etter det NRK kjenner til ha blitt anmeldt.

Thomassen skal først ha blitt anmeldt for både vold og trusler, men nå er det to trusler han er anmeldt for.

Treneren kommenterer ikke de tre andre påståtte hendelsene overfor den færøyske avisen. Thomassen har en fortid i politiet, hvor han har jobbet i 14 år.

Han har signert en treårskontrakt med Fredrikstad og starter i jobben i januar.

Siste nytt

 • 6000 fulgte Nadals trening i Paris: – Må nyte det

  Rafael Nadal spiller om kort tid sin siste Roland-Garros-turnering. Mange vil se den spanske tennisstjernen i aksjon før han legger racketen på hylla.

  Spanjolen har vunnet Grand Slam-turneringen hele 14 ganger. Selv om Nadal de siste årene har slitt stort med skader, er han full av håp før turneringsstart.

  – Jeg skal gi mitt beste. Og hvis 100 prosent ikke er nok til å vinne en kamp, skal jeg akseptere det. Men jeg går ikke på banen uten tro på at jeg kan klare det. Hvis det er 0,01 prosent sjanse skal jeg fortsatt gi det et forsøk, uttalte Nadal sist uke.

  Nyhetsbyrået AFP rapporterer at om lag 6000 personer var til stede på tribunene på hovedbanen under Nadals trening mandag.

  – Vi må nyte den tiden han har igjen på banen. Trolig vil ikke noe slikt skje igjen, sier Nadal-trener Carlos Moya.

  – Personlig pleier jeg aldri å være på tribunen før han kommer eller når han går av, men i år skal jeg gjøre et unntak for å få med meg all kjærligheten han får fra tilskuerne, fortsetter Moya.

  Nadal tok sin hittil siste tittel da han slo Casper Ruud i Roland-Garros-finalen i 2022. I fjor ble Novak Djokovic mester, også det med finaleseier over Ruud.

  (©NTB)

  Nadal
  Foto: NTB
 • FCKs gullhåp ute – får ingen mesterliga-sjanse

  FC København blir ikke dansk seriemester for tredje år på rad. Laget til Birger Meling og Mohamed Elyounoussi er hektet av før siste runde.

  Det ble klart etter 2-3-tapet borte mot AGF tirsdag kveld. Mads Emil Madsen scoret samtlige av vertenes mål før pause.

  FCK måtte vinne for å holde liv i en tynn gullteori. Mesterne fra de to siste sesongene er fire poeng bak erkerival Brøndby og Midtjylland før seriesesongen runder av søndag.

  Meling spilte svært svakt og ble byttet ut i pausen. I referatet til nyhetsbyrået Ritzau står det at Gift Links fikk rogalendingen til å se ut som en Serie 4-spiller (nivå ti i Danmark) gjennom hele omgangen.

  På tampen av kampen ble Elyounoussi tatt av banen.

  Brøndby topper tabellen på bedre målforskjell (+26 mot Midtjyllands +19). Klubben kan ta sitt første seriegull siden 2021.

  FCK tok seg i fjor høst overraskende videre fra gruppespillet i Mesterligaen og bidro til å slå ut Manchester United, men til høsten blir det maksimalt spill i Serieligaen (Uefas tredjerangerte europacup).

  (©NTB)

  Mohamed Elyounoussi
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Start fortsatt på nedrykksplass – tapte mot Moss

  Start tapte 1–2 borte mot Moss i 1. divisjon tirsdag kveld. Dermed forbli Kristiansand-klubben på direkte nedrykk.

  På de ni første kampene på nivå to har Azar Karadas og Start bare tatt seks poeng. Kun Aalesund har færre med sine fem, men sunmøringene har én kamp mindre spilt enn Start.

  Ranheim på nedrykkskvalik og Åsane på trygg grunn har begge syv poeng, men de har henholdsvis én og to kamper mindre spilt enn Start.

  I tirsdagens kamp tok Moss ledelsen ved Ian Hoffmann rett før pause, før Marius Andersen doblet like etter sidebytte. Sander Sjøkvist reduserte for Start 20 minutter før fulltid, men utligningen kom aldri.

  Moss tar steget opp på fjerdeplass med 14 poeng, ett bak Sogndal og Kongsvinger på de to direkte opprykksplassene.

  Start-trener Azar Karadas etter 1.-divisjonskampen mot Aalesund
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal