Hopp til innhold

Fredrikstads oppførsel provoserer: – En enorm frustrasjon

Fredrikstad evnet det de fleste ikke greier: Å vinne mot Brann i Bergen. Men måten gjestene halet ut tiden på, vekker reaksjoner.

Eliteserien fotball 2024: Brann - Fredrikstad

TOK TELLING: En Fredrikstad-spiller sitter nede på gresset under kampen mot Brann.

Foto: Paul S. Amundsen / NTB

– Det grenser til parodi, kommenterte TV 2s Øyvind Alsaker.

Det skjedde etter at Fredrikstad-keeper Jonathan Fischer la seg ned på gresset, som den siste i en lang rekke av skader. Eller det Brann-spillerne og deres supportere oppfattet som «skader».

– Det er en enorm frustrasjon. De legger seg ned så å si hver eneste gang. Det er jo veldig, veldig irriterende, sier Brann-spiller Niklas Jensen Wassberg til NRK, som sier han er glad Brann ikke spiller slik.

Eliteserien fotball 2024: Brann - Fredrikstad

FRUSTRERT: Niklas Jensen Wassberg (til høyre).

Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Pipingen mot uthaling av tid runget ut over stadion.

– De benyttet hver eneste mulighet til å ta seg god tid. De stykket opp kampen og halet ut tiden, sa medkommentator Simen Stamsø Møller.

Fischer mener gjestenes tidsbruk «er en del av gamet», og sier at de helt bevisst forsøkte å hale ut tiden.

– Ja, det er det selvfølgelig. Brann spiller veldig raskt. Vi vet at det blir intenst i de første ti minuttene av hver omgang. Derfor trenger guttene på laget ti sekunder mer. Fordi det går så jævla raskt, sier han til NRK.

Eliteserien fotball 2024: Brann - Fredrikstad

KNUFFING: Branns kaptein Sivert Heltne Nilsen dytter bort Maxwell Woledzi.

Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Molde-dobbel

Brann tapte bare én gang på hjemmebane forrige sesong. Etter én hjemmekamp i årets sesong, har de allerede like mange hjemmetap som i fjor.

Det sørget Fredrikstad for, som på imponerende vis slo fjorårets serietoer 2–0.

Det nyopprykkede laget fra plankebyen tok ledelsen ved Stian Stray Molde like før pause. Det første innlegget fra Maï Traoré ble blokkert, men forsøk nummer to fant Molde, som pirket inn 1–0.

sdfsdfds

JUBEL: Molde scoret begge målene for Fredrikstad mot Brann.

Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Samme mann doblet ledelsen kvarteret før slutt. Midtstopperen stormet frem på et frispark og banket inn sitt andre for kvelden. Etter kampen fikk tomålsscorer Molde spørsmål om tidsbruken nede på gresset.

– Det blir kanskje i overkant mye, men samtidig er det noe man må gjøre for å vinne, sier han til TV 2.

– Vi snakket om det før kamp og prøvde å bruke det som motivasjon til å stå i det, så det trives vi med, svarer hans lagkamerat Sigurd Kvile.

«Må være flaut!»

Uthalingen av tid førte til at dommeren til slutt la til 13 tilleggsminutter. Oppførselen til Fredrikstad fikk tyn fra en rekke engasjerte på sosiale medier.

«Det hadde vært et stort framskritt for fotball å få innført effektiv spilletid. Slik det er nå belønnes uthaling av tid. Fredrikstad benytter seg av mulighetene regelverket gir dem. Blir ikke så mye spill», skriver TV 2-profil Fin Gnatt på Twitter.

«Kan ikke huske å ha sett mer antifotball enn det Fredrikstad har spilt i kveld. Må jo være flaut for spillerne å være nødt til å spille på denne måten. Filming, drøying, fake skader, her har man funnet alle de kjipeste triksene. Må være flaut!» tordner Brann-supporter Gjert Moldestad.

Brann hadde noen gode sjanser, blant annet da Bård Finne strøk stolpen med et skudd, men fant aldri veien til mål. Både Brann og Fredrikstad står med tre poeng etter to serierunder.

Siste nytt

 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Olympiakos skåret.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

 • Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord

  Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for Bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp.

  Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene.

  Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk.

  Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål.

  Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. Bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Keepertabbe og drømmemål: Brann sikret seier ni minutter på overtid

  Fra straffemerket på overtid av overtiden sørget innbytter Joachim Soltvedt for 2-1 til Brann hjemme mot Kristiansund i Eliteserien onsdag.

  Etter 37 minutter sendte Brann-kaptein Sivert Heltne hjemmelaget opp til 1-0 med en lekker volley i krysset. Men etter 68 minutter utlignet KBK. Ruben Altes frispark gikk forholdsvis rett på Mathias Dyngeland i Brann-målet, men keeperen rotet det til, og da stod det 1-1 i Bergen.

  Men hele seks minutter på overtid fikk Brann straffespark. Innbytter Soltvedt var sikker, og sørget for 2-1 og seier hele ni minutter på overtid.

  Brann ligger fortsatt på 2. plass i Eliteserien - nå med like mange poeng som Bodø/Glimt. Kristiansund ligger på 13. plass med elleve poeng.

  t1lK7_ojL4Y
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal