Hopp til innhold

Fredrikstads oppførsel provoserer: – En enorm frustrasjon

Fredrikstad evnet det de fleste ikke greier: Å vinne mot Brann i Bergen. Men måten gjestene halet ut tiden på, vekker reaksjoner.

Eliteserien fotball 2024: Brann - Fredrikstad

TOK TELLING: En Fredrikstad-spiller sitter nede på gresset under kampen mot Brann.

Foto: Paul S. Amundsen / NTB

– Det grenser til parodi, kommenterte TV 2s Øyvind Alsaker.

Det skjedde etter at Fredrikstad-keeper Jonathan Fischer la seg ned på gresset, som den siste i en lang rekke av skader. Eller det Brann-spillerne og deres supportere oppfattet som «skader».

– Det er en enorm frustrasjon. De legger seg ned så å si hver eneste gang. Det er jo veldig, veldig irriterende, sier Brann-spiller Niklas Jensen Wassberg til NRK, som sier han er glad Brann ikke spiller slik.

Eliteserien fotball 2024: Brann - Fredrikstad

FRUSTRERT: Niklas Jensen Wassberg (til høyre).

Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Pipingen mot uthaling av tid runget ut over stadion.

– De benyttet hver eneste mulighet til å ta seg god tid. De stykket opp kampen og halet ut tiden, sa medkommentator Simen Stamsø Møller.

Fischer mener gjestenes tidsbruk «er en del av gamet», og sier at de helt bevisst forsøkte å hale ut tiden.

– Ja, det er det selvfølgelig. Brann spiller veldig raskt. Vi vet at det blir intenst i de første ti minuttene av hver omgang. Derfor trenger guttene på laget ti sekunder mer. Fordi det går så jævla raskt, sier han til NRK.

Eliteserien fotball 2024: Brann - Fredrikstad

KNUFFING: Branns kaptein Sivert Heltne Nilsen dytter bort Maxwell Woledzi.

Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Molde-dobbel

Brann tapte bare én gang på hjemmebane forrige sesong. Etter én hjemmekamp i årets sesong, har de allerede like mange hjemmetap som i fjor.

Det sørget Fredrikstad for, som på imponerende vis slo fjorårets serietoer 2–0.

Det nyopprykkede laget fra plankebyen tok ledelsen ved Stian Stray Molde like før pause. Det første innlegget fra Maï Traoré ble blokkert, men forsøk nummer to fant Molde, som pirket inn 1–0.

sdfsdfds

JUBEL: Molde scoret begge målene for Fredrikstad mot Brann.

Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Samme mann doblet ledelsen kvarteret før slutt. Midtstopperen stormet frem på et frispark og banket inn sitt andre for kvelden. Etter kampen fikk tomålsscorer Molde spørsmål om tidsbruken nede på gresset.

– Det blir kanskje i overkant mye, men samtidig er det noe man må gjøre for å vinne, sier han til TV 2.

– Vi snakket om det før kamp og prøvde å bruke det som motivasjon til å stå i det, så det trives vi med, svarer hans lagkamerat Sigurd Kvile.

«Må være flaut!»

Uthalingen av tid førte til at dommeren til slutt la til 13 tilleggsminutter. Oppførselen til Fredrikstad fikk tyn fra en rekke engasjerte på sosiale medier.

«Det hadde vært et stort framskritt for fotball å få innført effektiv spilletid. Slik det er nå belønnes uthaling av tid. Fredrikstad benytter seg av mulighetene regelverket gir dem. Blir ikke så mye spill», skriver TV 2-profil Fin Gnatt på Twitter.

«Kan ikke huske å ha sett mer antifotball enn det Fredrikstad har spilt i kveld. Må jo være flaut for spillerne å være nødt til å spille på denne måten. Filming, drøying, fake skader, her har man funnet alle de kjipeste triksene. Må være flaut!» tordner Brann-supporter Gjert Moldestad.

Brann hadde noen gode sjanser, blant annet da Bård Finne strøk stolpen med et skudd, men fant aldri veien til mål. Både Brann og Fredrikstad står med tre poeng etter to serierunder.

Siste nytt

 • Xavi avviser rykter om sparking: – Tilliten er intakt

  Xavi Hernández rykker ut mot spekulasjoner som sier at han kommer til å miste jobben som Barcelona-trener.

  Fredag meldte en rekke spanske medier at Xavi var på vei ut. Ryktene gikk ut på at Barcelona-president Joan Laporta ville sparke ham på grunn av den tidligere midtbanespillerens omtale av klubbens anstrengte økonomi.

  – Presidentens tillit er intakt. Ingenting har endret seg, sa Xavi på et pressemøte foran søndagens hjemmekamp mot Rayo Vallecano og fortsatte:

  – Klubben gir meg ro i sinnet. Vi fortetter samarbeidet og opprettholder ambisjonene resten av sesongen og i den neste. Vi jobber hardt og har et prosjekt.

  I januar bestemte Xavi seg for å slutte som Barcelona-trener etter sesongen, men lot seg forrige måned overtale til å fullføre kontrakten. Den varer fram til sommeren 2025.

  Xavi Hernandez, barca-trener
  Foto: AP
 • Hauger rett ut i kaosstart i Imola

  Dennis Hauger var involert i en krasj med mange biler rett etter start i lørdagens Formel 2-sprintløp i italienske Imola.

  Etter at et par av bilene like foran Hauger krasjet i hverandre, kjørte Hauger rett ut på høyresiden av banen. Der sto det allerede en bil, og Hauger smalt inn i veggen.

  – Det var bare uflaks. Han prøvde å komme seg unna trøbbel, så havnet han bak en av disse bilene som ble stående ute på gresset, sier Viaplay-ekspert Stein Pettersen.

  Hauger ble stående igjen med ødelagt frontvinge og det høyre bakhjulet sto skjevt. Han var én av totalt fem førere som måtte bryte løpet etter den tidlige krasjen.

  Nordmannen hadde 13. beste startposisjon i lørdagens sprintløp, og vil ha det samme i søndagens hovedløp.

  Etter de tre første rundene av sesongen lå Hauger på tredjeplass i Formel 2-sammendraget med 41 poeng. Zane Maloney leder med 62 poeng, mens Paul Aron på andreplass har 47.

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Øverland til finale i para-VM tre måneder etter kneskade

  Ida-Louise Øverland (20) er klar for søndagens 100-meterfinale i friidretts-VM for parautøvere i Japan.

  Hun tok seg videre etter å ha blitt nummer tre i sitt heat i klasse T47. Øverland gjorde årsbeste med tiden 13,13.

  Det var 14 hundredeler bak Harstad-jentas personlige rekord. Finaleplassen i Kobe kom kun tre måneder etter at hun fikk en skade i venstre kne.

  – Det var utrolig gøy. Jeg hadde ikke trodd dette for to uker siden. Da jeg røk korsbåndet, trodde jeg alt håp var ute, så dette var en helt utrolig opplevelse, sier Øverland til Harstad Tidende.

  Søndag løper hun sin første VM-finale i karrieren. Som 17-åring var Øverland en av Norges to flaggbærere under åpningsseremonien i Paralympics i 2021.

  (©NTB)

  WtiUg5UncKQ
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal