Fra Hotel Cæsar til OL i Rio

I 2000 spilte han Loke Andersen i Hotel Cæsar. I helga ble Mathias Eckhoffs Nigeria Afrikamestere i basketball.

Mathias Eckhoff

FRA TV til OL: Mathias Eckhoff spilte Loka Andersen i Hotel Cæsar mellom 1998 og 2000. Nå har han byttet ut skuespiller-karrieren med gull i det afrikanske basketball-mesterskapet.

Foto: TV2 / FIBA

Mathias Eckhoff

TRENER: Mathias Eckhoff er assistent for det nigerianske basketballandslaget.

Foto: FIBA

– Vår største stjerne er Al-Farouq Aminu. Han signerte en 30 millioner dollar-kontrakt med Portland i NBA i sommer, forteller Mathias Eckhoff (46) engasjert til NRK.

Siden juli har Eckhoff vært assistenttrener for Nigerias stjerner på basketball-landslaget. Og søndag satt han på benken da «D'Tigres» tok sitt første gull i det afrikanske mesterskapet.

I Afrobasket 2015 i Tunisia ble Angola slått 74-65 i finalen. Dermed ble 24.-rankede Nigeria også klare for OL i Rio 2016.

– Nigeria har et spennende lag med veldig bra atleter. Det er spillere på høyt nivå, men de har hatt problemer med å sy sammen et lag. Om man forener det beste de har og får struktur på ting tenker jeg man kan få til mye. I første omgang vant vi Afrobasket og kvalifiserte oss til OL, sier Eckhoff fornøyd.

– I Rio kan Nigeria gjøre det bra. Da mener jeg at de kan kjempe seg videre til medaljespillet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Al-Farouq Aminu

STOR STJERNE: Al-Farouq Aminu er Nigerias største stjerne. I sommer byttet han klubb fra Dallas Mavericks til Portland Trail Blazers i NBA.

Foto: David J. Phillip / Ap

Hotel Cæsar-stjerne

Mathias Eckhoff

LOKE ANDERSEN: Mellom 1998 og 2000 spilte Mathias Eckhoff en usympatisk rolle i Hotell Cæsar. Det endte med at han ble drept av en torpedo.

Men den norske suksesstreneren er nok bedre kjent for nordmenn flest fra andre roller - som skuespiller, og daglig leder i Dissimilis (siden 2009).

Mellom 1998 og 2000 spilte han Loke Andersen i TV 2s såpeserie Hotel Cæsar. 46-åringen har også markert seg som Romeo i «Romeo» (og Julie) og Frankenfurther i «Rocky Horror Show», før han valgte å trappe ned skuespillerkarrieren.

I tillegg har Mathias Eckhoff gjestet programmer som Beat for Beat og Fangene på fortet.

– Du er den første personen som går fra en rolle i Hotel Cæsar til et Olympisk mesterskap?

– Det er noe jeg tenker veldig lite på. Egentlig er det noe jeg har lyst til å distansere meg fra. Det blir en pussig merkelapp, sier Eckhoff og ler forsiktig.

– Må ha permisjon

Mathias Eckhoff

DISSIMILIS-LEDER: Mathias Eckhoff leder den kjente organisasjonen. Her med besøk av dronning Sonja.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Det er mindre enn ett år siden den tidligere skuespilleren trakk seg som sjef for det norske basketball-landslaget. Det er Eckhoffs tidligere assistent, William Voigt - Nigerias nye hovedtrener - som nå har skaffet nordmannen jobben i Afrika.

– Vi har jobbet sammen flere steder, og har hatt en stående avtale - om en jobb passer for oss begge - så skulle vi høre med den andre. Will ringte og jeg svarte ja, forteller Eckhoff.

Nå ser han fram til å bli med Nigeria til Brasil neste sommer. I så fall trenger han tillatelse fra Dissimilis-styret.

– Dette var egentlig bare en artig sommerjobb, som kunne kombineres nå. OL er rundt ferietider, men de ukene det tar (utover det) får jeg vel en permisjon av noe slag, sier han med et smil.

Nigeria med Mathis Eckhoff

OL-KLARE: Mathias Eckhoff (til venstre) og det nigerianske basketballaget feirer seieren i Afrobasket 2015.

Foto: FIBA

Siste nytt

 • Kristoff skuffa i spurten

  Cees Bol tok sigeren på den tredje etappen av Algarve rundt fredag. Alexander Kristoff var med i spurten om sigeren, men klarte ikkje å henge med på farta til nederlendaren i spurten og blei nummer fire. Daniel Hoelgaard var også med i spurten og kom inn på plassen bak.

  AFP_1IW3E2
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
 • Christiansen og Solemdal startar

  Synnøve Solemdal og Vetle Sjåstad Christiansen går opningsetappene på dei to VM-stafettane i morgon. Ankeretappene tek ikkje overraskande Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø. Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff går andre og tredjeetappe. Medan Johannes Dale og Tarjei Bø tek seg av andre og tredje etappe på herrelaget.

  Herrestafettlaget VM Anterselva 2020
  Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
 • Dobbelt tysk i Rasnov

  Karl Geiger hoppar 100 meter i finaleomgangen og vinn i Rasnov i Romania føre landsmannen Stephan Leyhe og austerrikske Stefan Kraft. Marius Lindvik blir beste nordmann på ein 5.-plass etter eit hopp på 96 meter. Daniel-André Tande som var på ein 9.-plass etter første omgang fekk det ikkje til i finalen og enda til slutt på 18.-plass.

  Marius Lindvik
  Foto: Erwin Scheriau / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal