Hopp til innhold

Fra 17.-plass til seier for Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø revansjerte seg for lørdagens skuffende sprint, gikk seg opp fra 17.-plass til seier på jaktstarten i Soldier Hollow.

– I går fikk jeg et dårlig renn og jeg har ikke lyst til å være dårlig, jeg har lyst til å være god. Så med innstilling kan man endre til noe middelmådig til noe ekstremt. Det mentale aspektet er fascinerende og vil man det nok, så kan man nå langt, sier Thingnes Bø til TV 2.

Verdenscuplederen hadde bare én bom, men det var på sisterunden han tok det i kamp mot Émilien Jacquelin.

– Kanskje alt i alt så trengte jeg gårsdagen. Det er rart, men sånn kan det være, sier Thingnes Bø til TV 2.

Franskmannen var sluttkjørt, og klarte heller ikke å stå imot Tarjei Bø, som gikk i mål seks sekunder bak lillebroren. Jacquelin ble nummer tre, mens Sturla Holm Lægreid tok fjerdeplassen.

– Det var hardt, men artig. Et kult skirenn, sier Tarjei Bø til TV 2, og følger opp med et stikk til lillebroren:

– Han klager fort, synes jeg. For han går forteste i renn etter renn, 10-15 på rad, så jeg er ikke så bekymret for ham. Men når man får sånne nedturer på standplass, så graver han seg litt ned. I dag var han tilbake.

Endre Strømsheim ble nummer 10. Johan-Olav Botn, som ble nummer tre på sprinten, fikk trøbbel fra start, og endte med fem bom og en 10.-plass. Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer 12, Johannes Dale-Skjevdal tok 15.-plassen, mens Vebjørn Sørum fikk en tung dag i høyden og ble nummer 29.

Sportsnyheter

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl opnar opp om avskjeden: – Håpar det berre blir stille

Alexander Stöckl var landslagstrenar i ein av dei mest suksessrike periodane for hopplandslaget nokosinne. Han peikar på ei utvikling i rolla som grunn til avskjeden.

Siste nytt

 • Ronaldo satte scoringsrekord i Saudi-Arabia – slo tidligere Aalesund-helt

  Cristiano Ronaldo satte mandag rekord i antall scoringer i én og samme ligasesong i saudiarabisk fotball. Den gamle bestenoteringen tilhørte en Norge-kjenning.

  Ronaldos to scoringer i Al-Nassrs 4-2-seier hjemme mot Al-Ittihad gjør at portugiseren endte på 35 fulltreffere i den saudiarabiske ligaen denne sesongen.

  Ingen har scoret flere mål i ligaens historie. Den gamle sesongrekorden tilhørte tidligere Aalesund-spiller Abderrazak Hamdallah og stammet fra 2018/19-sesongen.

  Ronaldo ble toppscorer med god margin. Tidligere Fulham-spiller Aleksandar Mitrovic fulgte til slutt nærmest med 27 scoringer. Nevnte Hamdallah endte som nummer tre med 19.

  zb2vA3acc0M
  Foto: NTB
 • Joshua King ferdig i den tyrkiske fotballklubben Fenerbahce

  Joshua King er ferdigspilt for tyrkiske Fenerbahce etter to år i klubben. Laget ble nylig nummer to i ligaen.

  King bekrefter på Instagram at han ikke forlenger sin kontrakt.

  – Tiden min i klubben er dessverre ved veis ende. I fotballen er det oppturer og nedturer, og skadene mine har hindret meg i å gi dere fans det jeg planla da jeg signerte for denne fantastiske klubben. Det beklager jeg, skriver King.

  Han scoret to mål på 16 kamper denne sesongen.

  Spissen dro fra Watford til Fenerbahce sommeren 2022. Før det hadde han spilt for blant andre Manchester United, Bournemouth og Everton.

  Fotball: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Utrolig Stabæk-kollaps: Ledet 4-0 - tapte 4-5

  Etter 56 minutter så det ut til at Stabæk var på vei mot en storseier hjemme mot nyopprykkede Egersund i 1. divisjon mandag kveld.

  Da hadde akkurat Rasmus Eggen Vinge lagt på til 4-0 for hjemmelaget, men så snudde kampen totalt. Egersund scoret i det 61. minuttet, 69. minuttet, 71. minuttet og utlignet så i kampens 87. minutt.

  Tre og et halvt minutt på overtid var den utrolige snuopphentingen et faktum, da Henrik Elvevold scoret kampens siste mål og sørget for at bortelaget på utrolig vis vant 5-4.

  – Dette er det villeste comebacket i norsk fotball i 2024, sa TV 2s fotballekspert, og tidligere Stabæk-spiller, Yaw Amankwah, på kanalens studiosending.

  – Har sett mye i fotball, men aldri det på Nadderud i kveld. Egersund snur 0-4 til 5-4 på en halv time. Største comeback siden Bent Leikvoll, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på X, med referanse til Atle Antonsen-karakteren kjent fra «Nissene på låven».

  Stabæk-trener Bob Bradley beklaget til fansen etter kampslutt, og forklarte kollapsen med at de ikke klarte å beholde roen da Egersund desperat jaktet scoringer den siste halvtimen.

  – Jeg sa til dem (fansen) at vi skuffet dem. At vi ønsket å fortsette med å spille fotball, men når spillere blir slitne, så må vi finne måter vi kan forsvare oss bedre på, sier Bradley til lagets X-konto.

  Med mandagens seier er Egersund på andreplass i 1. divisjon, mens Stabæk er fem poeng bak på åttendeplass. Egersund er tre poeng bak ligaleder Kongsvinger med én kamp mindre spilt.

Sendeplan

Kl. Program Kanal