NRK Meny
Normal

Fotballspiller risikerer utestengelse etter Putin-hyllest

Det vakte sterke reaksjoner da Lokomotiv Moskva-spilleren Dmitri Tarasov brukte en t-skjorte med president Vladimir Putin etter en kamp mot tyrkiske Fenerbache.

SOCCER-EUROPA-FEN-MOS/ Fenerbahce SK v Lokomotiv Moscow - Europa League - Round of 32 First Leg

STØTTET PUTIN: Dmitri Tarasov aksjonerte for presidenten med t-skjorte.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

Episoden fant sted etter tirsdagens kamp i Europaligaen mellom Fenerbache og Lokomotiv Moskva, som ble spilt i Tyrkia.

Fenerbache vant kampen 2-0.

Da Tarasov kastet skjorta etter kampen, blottla la han en t-skjorte med bildet av den russiske presidenten påtrykt.

Under bildet stod det teksten: «Den mest høflige presidenten».

Ville vise støtte

De diplomatiske forbindelsene mellom Russland og Tyrkia har vært svært dårlige etter at et russisk krigsfly ble skutt ned av den tyrkiske hæren i fjor.

Episoden ble derfor oppfattet som provoserende - ikke minst siden kampen ble spilt i Tyrkia.

– Dette er min president. Jeg respekterer ham og bestemte meg for å vise at jeg er klar til å støtte ham uansett hvor jeg er, sier den russiske spilleren, ifølge Reuters.

UEFA har strenge retningslinjer når det gjelder politisk motiverte aksjoner på fotballbanen. Det er forbudt med politiske uttalelser, og slagord på banner eller klær.

I 2015 ble blant annet Barcelona bøtlagt etter mesterligafinalen etter at støttespillere av klubben viste bannere med krav om uavhengighet fra Spania.

Risikerer sanksjoner

Det russiske nyhetsbyrået R-Sport siterer en UEFA-kilde som sier at Tarasov nå kan bli utestengt i minst 10 kamper, og at Lokomotiv også risikerer sanksjoner etter stuntet.

UEFA opplyser at disiplinærnemnda vil vurdere saken 17. mars.

Parlamentsmedlemmet Igor Lebedev, som også er styremedlem i det russiske fotballforbundet, retter nå hard kritikk mot spilleren.

– Jeg respekterer ham som fotballspiller, men denne typen aksjon er utilgivelig for en spiller på dette nivået, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal