Hopp til innhold

Fotball: U21-herrene åpnet EM-kvalifiseringen med 7-0-seier over San Marino

Andreas Schjelderup scoret hattrick da Norge U21 slo San Marino 7-0 på bortebane i EM-kvalifiseringen torsdag.

Det ble en god kveld for Norge-stjernene Schjelderup og Isak Hansen-Aarøen som ikke fikk spille sommerens U21-EM i Romania. Manchester United-spilleren Hansen-Aarøen tegnet seg også på scoringslisten i løpet av noen effektive Norge-minutter på tampen av første omgang.

Etter en noe tafatt norsk åpning tok det skikkelig fyr offensivt det siste kvarteret før hvilen.

Schjelderup scoret det forløsende 1-0-målet etter pent norsk spill i det 34. minutter, og deretter rant det inn bak San Marino-keeper Pietro Amici.

2-0 kom ved Sivert Mannsverk to minutter senere. Han forserte framover med ballen og feide den opp i vinkelen fra 18 meters hold.

Hansen-Aarøen økte til 3-0 i siste ordinære spilleminutt i første omgang, mens Schjelderup var frampå igjen og gjorde 4-0 i tilleggstiden.

Det skal også nevnes at driblevingen Oscar Bobb, som nylig debuterte for Manchester City, viste seg fram med positivt fortegn. Han gjorde en rekke frekke driblinger og hadde flott forarbeid til 3-0-målet.

Amici hindret større tap for San Marino med en rekke gode redninger etter hvilen. Men han kom til kort mot Schjelderup i det 83. minuttet, da vingen kom fri på venstresiden og satte 5-0.

Innbytter Daniel Karlsbakk puttet på til 6-0 i det 88. minuttet etter flott forarbeid av David Møller Wolfe. På overtid gjorde Eskil Edh 7-0.

Neste kamp for Norge spilles hjemme mot Latvia i neste uke. Irland, Italia og Tyrkia er også med i puljen. (NTB)

Andreas Schjelderup
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix / NTB

Siste nytt

 • Woods ble overrasket og frustrert etter sammenslåing

  Golfikonet Tiger Woods kjempet seg inn i PGA-styret etter å ha blitt utelatt i diskusjonene om den kontroversielle sammenslåingen i sommer.

  Avtalen mellom LIV, PGA og europatouren slo ned som en bombe i golfverden i juni. I etterkant var flere spillere tydelig frustrerte over å ikke bli innlemmet i samtalene som førte til enigheten. Woods uttrykte det samme da han snakket med pressen tirsdag.

  – Jeg ble veldig overrasket og jeg tror flere spillere ble satt ut. Det skjedde så fort uten noe form for informasjon rundt det. Det var en rar prosess, sa Woods.

  I august ble legenden en del av PGAs styre.

  – Vi var veldig frustrerte med hvordan det skjedde og vi tok grep for å forsikre oss om at vi ikke kom til å bli utelatt i viktige diskusjoner igjen. Ett av grepene vi gjorde var å få meg inn i styret, sa Woods.

  Rammeavtalen går ut ved nyttår, men Woods sier at de jobber for å ha en ordentlig avtale på plass ved utgangen av året. (NTB)

  Tiger Woods
  Foto: AP
 • Wild stanset tapsrekke etter trenerbytte

  Sju tap på rad var nok for Minnesota Wild. John Hynes debut som Wild-trener endte med 3-1-seier over St. Louis Blues i Saint Paul i Minnesota.

  Mats Zuccarellos Minnesota Wild kvittet denne uken seg både med hovedtrener Dean Evason og assistenten Bob Woods etter sju strake NHL-tap. Resultatet viste seg raskt. Dagen etter at trenerne fikk sparken, vant Wild for første gang etter sju strake tap. Dette er lagets sjette seier på 20 kamper denne sesongen.

  Wild fikk en sterk start og det første målet kom etter bare to minutter og 41 sekunder da Joel Eriksson Ek satte pucken i mål med en assist fra Zuccarello.

  St. Louis Blues eneste mål kom etter 10 minutter ut i første periode. Åtte minutter kom det andre målet for Wild, mens 3-1-målet kom 17 minutter ut i siste periode.

  Mats Zuccarello fikk 18 minutter og fire sekunder på isen. (NTB)

  yKcfeQCCke8
  Foto: AP
 • Dortmund til åttedelsfinale - PSG utlignet sent mot Newcastle

  Newcastle var sekunder unna seier, men en straffescoring ga PSG 1-1 og kontroll på egen mesterligaskjebne. Avansementet er allerede klart for Borussia Dortmund.

  Før siste runde er det fortsatt full spenning i det mange omtalte som «dødens gruppe» etter trekningen i august. Dortmund er videre med ti poeng etter 3-1-seieren over Milan, og for de øvrige involverte står fortsatt alt på spill.

  Alexander Isaks scoring på en slepphendt keeperretur midtveis i tirsdagens 1. omgang så ut til å plasseere Newcastle i en utmerket posisjon, men til slutt ble det for tøft å holde unna PSGs hardkjør.

  Åtte minutter på overtid scoret Kylian Mbappé sikkert på en straffe som ble dømt etter en VAR-sjekk. Resultatet betyr at Paris-laget er sikret åttedelsfinale med seier borte mot Dortmund. Det blir også en ren finale om gruppeseieren.

  Newcastle må slå Milan hjemme og håpe på at PSG ikke tar tre poeng. (NTB)

  Champions League - Group F - Paris St Germain v Newcastle United
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal