Hopp til innhold

Fotball: U21-herrene åpnet EM-kvalifiseringen med 7-0-seier over San Marino

Andreas Schjelderup scoret hattrick da Norge U21 slo San Marino 7-0 på bortebane i EM-kvalifiseringen torsdag.

Det ble en god kveld for Norge-stjernene Schjelderup og Isak Hansen-Aarøen som ikke fikk spille sommerens U21-EM i Romania. Manchester United-spilleren Hansen-Aarøen tegnet seg også på scoringslisten i løpet av noen effektive Norge-minutter på tampen av første omgang.

Etter en noe tafatt norsk åpning tok det skikkelig fyr offensivt det siste kvarteret før hvilen.

Schjelderup scoret det forløsende 1-0-målet etter pent norsk spill i det 34. minutter, og deretter rant det inn bak San Marino-keeper Pietro Amici.

2-0 kom ved Sivert Mannsverk to minutter senere. Han forserte framover med ballen og feide den opp i vinkelen fra 18 meters hold.

Hansen-Aarøen økte til 3-0 i siste ordinære spilleminutt i første omgang, mens Schjelderup var frampå igjen og gjorde 4-0 i tilleggstiden.

Det skal også nevnes at driblevingen Oscar Bobb, som nylig debuterte for Manchester City, viste seg fram med positivt fortegn. Han gjorde en rekke frekke driblinger og hadde flott forarbeid til 3-0-målet.

Amici hindret større tap for San Marino med en rekke gode redninger etter hvilen. Men han kom til kort mot Schjelderup i det 83. minuttet, da vingen kom fri på venstresiden og satte 5-0.

Innbytter Daniel Karlsbakk puttet på til 6-0 i det 88. minuttet etter flott forarbeid av David Møller Wolfe. På overtid gjorde Eskil Edh 7-0.

Neste kamp for Norge spilles hjemme mot Latvia i neste uke. Irland, Italia og Tyrkia er også med i puljen. (NTB)

Andreas Schjelderup
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix / NTB

Siste nytt

 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP
 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal