Zajic slipper karantene

Disiplinærutvalget har kommet frem til at Bojan Zajic ikke skal ilegges karantene for utvisningen fra kampen mot Tromsø.

Zajic får rødt kort
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Vålerengaspiller Bojan Zajic ble utvist i kampen mot Tromsø mandag, etter en hodeduell med Trømsø-spiller Tommy Knarvik

Disiplinærutvalget legger til grunn at dommeren i sin utvisningsrapport har opplyst at spilleren ble utvist på grunn av voldsom bruk av albue i luftduell.

Voldsom opptreden skal etter retningslinjene for sanksjoner gi 2 kampers karantene.

Disiplinærutvalget legger på bakgrunn av det foreliggende billedmateriale til grunn at det er klart at Bojan Zajic ikke bruker albuen i den aktuelle duellen.

Jan Erik Aalbu
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Førnøyd Aalbu

-Vi er veldig godt fornøyde med dette. Det tyder også på at dommeren (Svein Erik Edvartsen) har gitt en god forklaring til fotballforbundet og disiplinærutvalget. Og det står det respekt av, sier Aalbu til NRK.

-Vi reagerte selvfølgelig på det røde kortet og vi skjønner at en dommer har en vanskelig oppgave i kampens hete og det er bra han gikk tilbake på det etter kampen og at Bojan ikke fikk karantene.

Synes du dommeren burde fått karantene?

-Nei, det synes jeg ikke. Det tenker jeg i alle fall ikke på i dag. Spilleren gjør feil hele tiden de også. Det viktigste er at vi ikke får karantene på det vi ikke har gjort.

Dere er ikke irritert på Edvartsen lenger?

-Nei, ikke nå. Det er klart vi var litt skuffa der og da. Og særlig når det var 25 minutter igjen av kampen. Vi skal komme tilbake og det tror jeg Edvartsen gjør også.

Fotball

Oppsummert

  • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.