Zajic slipper karantene

Disiplinærutvalget har kommet frem til at Bojan Zajic ikke skal ilegges karantene for utvisningen fra kampen mot Tromsø.

Zajic får rødt kort
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Vålerengaspiller Bojan Zajic ble utvist i kampen mot Tromsø mandag, etter en hodeduell med Trømsø-spiller Tommy Knarvik

Disiplinærutvalget legger til grunn at dommeren i sin utvisningsrapport har opplyst at spilleren ble utvist på grunn av voldsom bruk av albue i luftduell.

Voldsom opptreden skal etter retningslinjene for sanksjoner gi 2 kampers karantene.

Disiplinærutvalget legger på bakgrunn av det foreliggende billedmateriale til grunn at det er klart at Bojan Zajic ikke bruker albuen i den aktuelle duellen.

Jan Erik Aalbu
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Førnøyd Aalbu

-Vi er veldig godt fornøyde med dette. Det tyder også på at dommeren (Svein Erik Edvartsen) har gitt en god forklaring til fotballforbundet og disiplinærutvalget. Og det står det respekt av, sier Aalbu til NRK.

-Vi reagerte selvfølgelig på det røde kortet og vi skjønner at en dommer har en vanskelig oppgave i kampens hete og det er bra han gikk tilbake på det etter kampen og at Bojan ikke fikk karantene.

Synes du dommeren burde fått karantene?

-Nei, det synes jeg ikke. Det tenker jeg i alle fall ikke på i dag. Spilleren gjør feil hele tiden de også. Det viktigste er at vi ikke får karantene på det vi ikke har gjort.

Dere er ikke irritert på Edvartsen lenger?

-Nei, ikke nå. Det er klart vi var litt skuffa der og da. Og særlig når det var 25 minutter igjen av kampen. Vi skal komme tilbake og det tror jeg Edvartsen gjør også.

Fotball

 • Glapp viktige poeng

  Fulham på 18. plass måtte dele poenga mot Crystal Palace lørdag.

  Lagene gikk til pause uten å ha skapt en eneste sjanse. Både Crystal Palace og Fulham framsto som om de hadde mer å tape enn å vinne.

  Etter pausen skrudde imidlertid Fulham opp tempoet og skapte flere gode muligheter, og klubbens danske kaptein Joachim Andersen var involvert i flere av dem.

  Kampens største sjanse gikk imidlertid til Josh Maja etter flott forarbeid av Ruben Loftus-Cheek. Mål ble det ikke. Like etter fikk samme mann nok en sjanse fra bare seks meter, men den fikk Palace-keeper Vicente Guaita avverget.

  Josh Maja
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Schalke sparket sin tredje trener

  Den tyske fotballklubben Schalke er i desperat poengnød. Søndag sparket de treneren Christian Gross etter at han kun hadde stått ved roret i to måneder. Det er den tredje treneren som er blitt sparket på bare fem måneder.

  Gross fikk fyken etter lørdagens 1-5-tap mot Stuttgart. Klubben ligger på bunnen av tabellen i tysk Bundesliga med elleve runder igjen av sesongen.

  Christian Gross
  Foto: Sebastian Gollnow / AP
 • Ødegaard bidro til sterk seier

  Martin Ødegaard ble byttet inn like før pause og bidro offensivt da Arsenal tok en meget solid 3-1-seier mot Leicester i Premier League søndag.

  Hjemmelaget gikk opp i ledelsen etter sju minutter etter et lekkert soloraid signer Youri Tielemans, før David Luiz utliknet med pannebrasken.

  Wilfred Ndidi lagde straffe med hånden, og da gikk Arsenal enkelt opp i ledelsen med en kontrollert straffe fra Alexandre Lacazette.

  Ødegaard var mannen som satte i gang angrepet der Pépe sørget for en sikker 3-1-seier.

  Resultatet løftet Arsenal til 9.-plass i Premier League og satte skikkelig fyr på topp fire-striden.

  Martin Ødegaard mot Leicester
  Foto: TIM KEETON / Reuters
 • Celtic slo tilbake

  Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi i Celtic kunne juble for 1-0-seier over Aberdeen etter trenerbyttet tidligere i uken.

  Ajer startet som vanlig som midtstopper for Celtic i lørdagens kamp. «Moi» startet på benken, men ble byttet inn etter drøyt en time.

  Seieren kom i den første kampen under den nye hovedtreneren John Kennedy. Neil Lennon forlot sjefsstolen i klubben i en skuffende sesong der Celtic må se byrival Rangers vinne ligaen med overlegen margin.

  Scottish Cup - Celtic v Heart of Midlothian
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Vilde Bøe Rise United-aktuell

  Landslagsspiller Vilde Bøe Risa (25) er i ferd med å skrive under for Manchester United, melder BA og TV 2.

  Bergensavisen omtalte saken først og erfarer at Risa innen kort tid skriver under for United. Også TV 2 erfarer at hun skriver under for klubben dersom alle detaljer går i boks.

  Risa var en av nøkkelspillerne da Göteborg vant Damallsvenskan i fjor. Klubben er siden blitt oppløst og innlemmet i Häcken. Risa har vært klubbløs siden desember.

  Verken spilleren selv eller hennes rådgiver Stig Lillejord ønsker å kommentere saken.

  Vilde Bøe Risa
  Foto: Terje Bendiksby / NTB