Wigan rykker ned - Arsenal nærmer seg mesterligaen

Fire dager etter at Wigan vant FA-cupen rykker laget ned fra det gjeve selskap i Premier League og ble historisk. Det sørget Santi Cazorla for nærmest på egenhånd da han la opp til alle målene til Arsenal.

Wigan-spillerne ruslet skuffet av banen etter kampen som sender laget ned til nest øverste divisjon etter åtte år i Premier League.

FBL-ENG-PR-ARSENAL-WIGAN

Santi Cazorla klemmer Theo Walcott etter sistnevntes scoring.

Nedrykket gjør Wigan historisk. Det er nemlig aller første gang i ligaens snart 125 år lange historie at et lag vinner FA-cupen og rykker ned i samme sesong.

– Det er veldig skuffende. Jeg hadde aldri trodd at dette skulle skje. Dette er en tøff dag, men vi hadde åtte utrolige år i Premier League, sier Wigan-manager Roberto Martinéz.

Det var kampen begge lag måtte vinne. Wigan for å holde liv i håpet om spill i Premier League neste sesong, Arsenal for å klamre seg til fjerdeplassen som gir en plass i mesterligakvalifiseringen.

– Glad de fikk vist hva de er gode for

Likevel var det aldri noen tvil på Emirates stadion tirsdag kveld. Arsenal tok grep om kampen fra start, og sender Wigan ned en divisjon etter ha å spilt i Premier League siden 2005.

Det skjer bare fire dager etter at Wigan overraskende vant over regjerende ligamester Manchester City i FA-cupfinalen.

– Jeg er glad for at spillerne har fått vist hva de er gode for. Det er en fantastisk prestasjon å vinne FA-cupen, sier Martinéz.

Briljant Cazorla

Santiago Cazorla var utslagsgivende og nest sist på alle Arsenals mål. 11 minutter ut i kampen sendte han avgårde sin første målgivende pasning, som Lukas Podolski satte i mål.

Selv om Arsenal var det førende laget ble det spenning da Wigan utlignet like før pause.

Etter det kom gjestene på et par gode fremstøt, men midtveis i annenomgang våknet Arsenal for alvor igjen - og avgjorde kampen i løpet av en periode på åtte minutter.

Dobbel fra Podolski

Etter 63 minutters spill slo Cazorla en perfekt timet pasning til Theo Walcott, som sendte Arsenal i ledelsen igjen.

Fem minutter senere fant Carzola nok en gang frem til Podolski, som headet inn sitt andre mål for kvelden. Like etter satte Aaron Ramsey inn Arsenals fjerde og siste for kvelden.

Seieren sender Arsenal opp på foreløpig fjerdeplass, som sikrer en plass i mesterligakvalifiseringen neste år. Tottenham ligger bare ett poeng bak før den siste serierunden spilles til helgen.

Fra før er det klart at Reading og Queens Park Rangers rykker ned fra Premier League.

Førstnevnte tapte for øvrig i kveld 2-0 mot Manchester City, som spilte sin første kamp etter at Roberto Mancini fikk sparken fra managerjobben mandag kveld.

• Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
  • Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

Bayern München trening
  • Reiten mister enda en lagvenninne i Chelsea: – En utrolig reise

Guro Reitens Chelsea mister også storscorer Fran Kirby, som har besluttet å gi seg i klubben etter ni år.

Den annonserte Chelsea i et videointervju med en gråtkvalt Kirby.

– Det har vært en utrolig reise med alle dere. Takk for at dere har tatt dere av meg siden dag én, gjennom både tunge og fantastiske tider. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det føles å spille foran dere, sier hun i videoen.

Kirby er tidenes toppscorer for Chelseas kvinnelag med 115 mål på 205 kamper. På sin tid i klubben har hun vunnet 15 trofeer.

Fredag ble det også klart at Maren Mjelde er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det er ikke kjent hva som blir neste stoppested for verken Mjelde eller Kirby. (NTB)

Guro Reiten
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)