Wigan rykker ned - Arsenal nærmer seg mesterligaen

Fire dager etter at Wigan vant FA-cupen rykker laget ned fra det gjeve selskap i Premier League og ble historisk. Det sørget Santi Cazorla for nærmest på egenhånd da han la opp til alle målene til Arsenal.

Britain Soccer Premier League

Wigan-spillerne ruslet skuffet av banen etter kampen som sender laget ned til nest øverste divisjon etter åtte år i Premier League.

Foto: Alastair Grant / Ap

FBL-ENG-PR-ARSENAL-WIGAN

Santi Cazorla klemmer Theo Walcott etter sistnevntes scoring.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Nedrykket gjør Wigan historisk. Det er nemlig aller første gang i ligaens snart 125 år lange historie at et lag vinner FA-cupen og rykker ned i samme sesong.

– Det er veldig skuffende. Jeg hadde aldri trodd at dette skulle skje. Dette er en tøff dag, men vi hadde åtte utrolige år i Premier League, sier Wigan-manager Roberto Martinéz.

Det var kampen begge lag måtte vinne. Wigan for å holde liv i håpet om spill i Premier League neste sesong, Arsenal for å klamre seg til fjerdeplassen som gir en plass i mesterligakvalifiseringen.

– Glad de fikk vist hva de er gode for

Likevel var det aldri noen tvil på Emirates stadion tirsdag kveld. Arsenal tok grep om kampen fra start, og sender Wigan ned en divisjon etter ha å spilt i Premier League siden 2005.

Det skjer bare fire dager etter at Wigan overraskende vant over regjerende ligamester Manchester City i FA-cupfinalen.

– Jeg er glad for at spillerne har fått vist hva de er gode for. Det er en fantastisk prestasjon å vinne FA-cupen, sier Martinéz.

Briljant Cazorla

Santiago Cazorla var utslagsgivende og nest sist på alle Arsenals mål. 11 minutter ut i kampen sendte han avgårde sin første målgivende pasning, som Lukas Podolski satte i mål.

Selv om Arsenal var det førende laget ble det spenning da Wigan utlignet like før pause.

Etter det kom gjestene på et par gode fremstøt, men midtveis i annenomgang våknet Arsenal for alvor igjen - og avgjorde kampen i løpet av en periode på åtte minutter.

Dobbel fra Podolski

Etter 63 minutters spill slo Cazorla en perfekt timet pasning til Theo Walcott, som sendte Arsenal i ledelsen igjen.

Fem minutter senere fant Carzola nok en gang frem til Podolski, som headet inn sitt andre mål for kvelden. Like etter satte Aaron Ramsey inn Arsenals fjerde og siste for kvelden.

Seieren sender Arsenal opp på foreløpig fjerdeplass, som sikrer en plass i mesterligakvalifiseringen neste år. Tottenham ligger bare ett poeng bak før den siste serierunden spilles til helgen.

Fra før er det klart at Reading og Queens Park Rangers rykker ned fra Premier League.

Førstnevnte tapte for øvrig i kveld 2-0 mot Manchester City, som spilte sin første kamp etter at Roberto Mancini fikk sparken fra managerjobben mandag kveld.

Fotballnyheter