Hopp til innhold

Villas-Boas ferdig i Chelsea

André Villas-Boas har fått sparken som Chelsea-manager etter bare 257 dager i jobben.

Villas-Boas

André Villas-Boas signerte treårs-kontrakt med Chelsea i sommer. Etter kun åtte måneder og tolv dager fikk han sparken.

Foto: Salvatore Laporta / Ap

Det melder klubbens egne hjemmesider.

«Beklageligvis har ikke resultatene eller prestasjonen til laget vært bra nok, og laget har heller ikke vist tegn til forbedring i en svært avgjørende fase av sesongen» skriver klubben om avgjørelsen.

Lagets assistenttrener Roberto Di Matteo overtar sjefsjobben ut sesongen.

Sparkingen skjer dagen etter at Chelsea tapte 1-0 borte mot West Bromwich.

– Dette var ikke spesielt overraskende, sier NRKs fotballekspert Arne Scheie.

Vanskelig sesong

André Villas-Boas overtok sjefsstolen på Stamford Bridge i fjor sommer (22.juni), etter å ha ledet Porto til seier i serie, cup og Europaligaen det samme året.

Starten på Chelsea-karrieren var også god, der han ledet laget til 19 poeng av 24 mulige i sesongens åtte første kamper. Men etter nyttår har det gått tyngre, og laget har sunket kraftig på tabellen.

Chelsea ligger nå på 5. plass i Premier League, og er for lengst ute av gullkampen.

De ligger tre poeng bak Arsenal i kampen om den viktige fjerdeplassen som sikrer plass i Mesterligaen.

Villas-Boas ledet Chelsea i totalt 40 kamper, og vant 47,5 prosent av kampene. I Porto hadde han en seiersprosent på hele 88,24 prosent.

Raskt inn, raskt ut

Villas-Boas og Drogba

André Villas-Boas (t.v) er bare ett år eldre enn Didier Drogba. Det skal ha oppstått flere disputter mellom disse to i løpet av året.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Villas-Boas føyer seg dermed inn i rekken av managere som har fått sparken i Chelsea de senere årene;

Claudio Ranieri, José Mourinho, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari og Carlo Ancelotti har alle forsvunnet fra Stamford Bridge under den russiske eieren Roman Abramovitsj. I tillegg var Guus Hiddink vikar etter at Scolari fikk sparken.

– Disse managerne vet hva de går til, og de vet de lever av resultater. Sånn er denne jobben i Premier League, sier Scheie.

Chelsea har 13-7-7 på sesongens 27 første kamper i Premier League. Laget sliter også tungt med å avansere i Mesterligaen etter å ha tapt 3-1 mot Napoli i den første åttedelsfinalen. London-klubben må også ut i omspill mot Birmingham i FA-cupen.

– Dersom de ikke skulle greie å kvalifisere seg til neste års mesterliga, må sesongens regnes som en katastrofe for Chelsea, sier Scheie.

Lørdagens 0-1-tap for West Bromwich ble hans siste kamp som Chelsea-manager. Etter kampen gikk Villas-Boas ut og innrømmet at hans tid som manager i Chelsea snart kunne være over.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotball

 • Utestengt Premier League-stjerne gamblet på eget lag – var spilleavhengig

  Brentford-spissen Ivan Toney satte ved 13 tilfeller penger på kamper med eget lag. Han endte med å få utestengelsen redusert på grunn av spilleavhengighet.

  Det fremgår av den skriftlige begrunnelsen for utestengelsen Toney nylig ble ilagt. Premier League-spissen ble straffet med åtte måneders utelukkelse fra fotball som følge av brudd på bettingreglene i engelsk fotball.

  Begrunnelsen ble publisert for første gang fredag.

  Toney skal ha satt penger på at han selv skulle score i gitte kamper, samtidig som han veddet på at laget hans skulle tape. Gamblingen skal ha pågått over en periode på fire år.

  I den skriftlige begrunnelsen fastslås det samtidig uttrykkelig:

  «Det finnes ikke bevis for at Mr. Toney påvirket eller var i posisjon til å sørge for at eget lag tapte da han veddet penger på at de ikke skulle vinne. Han var ikke med i kamptroppen, eller spilleberettiget, ved de tilfellene».

  Britain Soccer Premier League
  Foto: David Cliff / AP
 • Kostbar Deila-flytting – får kritikk for «pokerfjes»-uttalelser

  Club Brugge skal ha betalt 25 millioner kroner til Standard Liège for å hente Ronny Deila som trener. Det skriver flere belgiske aviser.

  Het Laatste Nieuws er et av mediene som melder dette. Deila sluttet på dagen i Liège. Han hadde da ikke avsluttet sesong én i en treårskontrakt. Laget hans tapte tre kamper og spilte to uavgjort rett i forkant av Deila-avhoppet.

  Standard-ledelsen sier at Club Brugge opptrådte korrekt i forhandlingene om Deila. 25 millioner kroner kommer inn på konto, men Standard må ut på ny trenerjakt.

  Deila får noe kritikk i flere aviser fordi han så sent som lørdag på det sterkeste tilbakeviste at han var på vei til Club Brugge og at det foregikk forhandlinger.

  – Det som står skrevet i avisene, er ikke sant. Jeg har ikke noen avtale med Club Brugge. Det har ikke vært noen kontakt mellom klubbene, sa Deila blant annet lørdag.

  Sportsdirektør Fergal Harkin sa torsdag at Deila hadde informert ham for noen uker siden om interessen fra og samtalene med Club Brugge. (NTB)

  Elitserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 - Vålerenga (1-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Bekreftet: Ronny Deila klar for Club Brugge

  Fotballtrener Ronny Deila er ferdig i belgiske Standard Liege etter under én sesong i klubben og er nå klar for Club Brugge. Han slutter med umiddelbar virkning.

  Club Brugge bekrefter selv på sine nettsider at Deila blir deres nye hoveddtrener, og skriver at klubbene ble enige seg i mellom torsdag.

  Standard Liege opplyser at Brugge-ledelsen tok kontakt onsdag og informerte om at den var villig til å betale den nødvendige kompensasjonen for å løse Deila fra avtalen.

  Deila tar over for Rik de Mil, som har vært midlertidig trener etter at hovedtrener Scott Parker fikk sparken i mars. Han får med seg Efrain Juarez som assistenttrener.

  Tidligere torsdag kunne de belgiske avisen Het Laatste Nieuws og DH Sport erfare at Deila var ferdig i klubben etter at klubben avlyste ettermiddagens pressekonferanse med deres norske trener.

  «Ronny Deila (47) er ikke lenger trener for Standard. Den norske treneren har nettopp annonsert sin umiddelbare avgang fra Rouches. Det er nå ingenting i veien for en overgang til Club Brugge», skrev Het Laatste Nieuws. (NRK/NTB)

  Elitserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 - Vålerenga (1-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Manchester United møter Leeds på Ullevaal

  Manchester United møter Leeds United på Ullevaal stadion i Oslo onsdag 12. juli.

  Det skriver arrangøren for treningskampen, Scandsports, i en pressemelding.

  Billetter til medlemmer av supporterklubbene blir lagt ut fredag klokken 10.00, mens det åpne billettsalget starter tirsdag klokken 10.00. Billettene vil koste fra 600 til 1475 kroner.

  Kampen vil vises på Viaplay.

 • Hegerberg og Lyon seriemestere i Frankrike

  Den norske fotballstjernen Ada Hegerberg har tatt nok et seriegull med Lyon. Hennes danske lagvenninne Signe Bruun ble matchvinner i 1-0-seieren mot rival PSG.

  Det var Lyon og Paris Saint-Germain det sto mellom i den nest siste serierunden. Lyon hadde en tre poengs luke før oppgjøret, og i det 88. minutt var Bruun på plass og sørget for Lyons 16. seriemesterskap.

  I fjor vant PSG serien og stoppet rekken til Lyon med 14 strake titler.

  Seriegullet var Hegerbergs åttende for Lyon. Den norske stjernespilleren kom til Lyon i 2014. 27-åringen spilte snaut 70 minutter søndag kveld.

  Lyon spiller mot tabelljumbo Soyaux i siste serierunde.

  (NTB)

  Fotball kvinner, A-landslaget, privatlanddskamp Sverige - Norge
  Foto: Lise Åserud / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund