NRK Meny
Normal

VIF til Bislett

Vålerenga må spille sine Royal-League-kamper på Bislett.- Det er sikkert en fin friidrettbane, sier Klanen-talsmann Gjermund Nordtug.

Bislett stadion.
Foto: Løchen, Terje / SCANPIX

- Men den er ikke særlig godt egnet for fotball. Kommer det nok folk må vi bruke svingene. Derfra sitter du vel rundt 60 meter fra nærmeste mål. Det som skjer på den andre siden av banen får du vel ikke med deg, sier Nordtug til NRKSport.no.

Bestemt i dag

Norges Fotballforbund bestemte i dag at Vålerenga må spille kampene sine i Royal League på Bislett, for å skåne gressmatta. Det ble tatt en avgjørelse etter at banemannskapene og eksperter på gress hadde sett på banen.

- Bislett er et godt alternativ til Ullevaal for disse kampene. Det er et nytt stadionanlegg midt i Oslo, med god gressmatte med undervarme, sier Generalsekretær i Fotballforbundet, Karen Espelund.

- Vi har forståelse for at Vålerenga helst ville spilt på Ullevaal, som er deres faste hjemmebane, og som totalt sett er et bedre fotballanlegg, men vi mener at vi ikke hadde noe annet valg enn å finne en løsning med Bislett for de tre kampene Vålerenga skal spille i høst

Egen bane

Klanstalsmann Gjermund Nortug vet hva det betyr: - Dette viser jo helt tydelig at vi er nødt til å få oss en egen bane vi har råderett over. Jeg skjønner at forbundet har egne interesser, men det er jo ikke bra nok at gressmatta der ikke tåler mer enn den gjør.

Burde spilt inne

- Vi må ta til takke med det denne byen har å by på, og når vi ikke får lov til å bruke den utmerkede innehallen vår i Royal League, så blir det vel Bislett, sier Nortug.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.