NRK Meny
Normal

To måneders vinterpause

Vålerenga ønsker å være et av de beste lagene i Norge. Likevel tar de seg råd til to måneders pause fra treningen.

Vålerenga
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Vålerenga-spillerne har ikke hatt en eneste fellestrening siden serieslutt 3. november.

De skal heller ikke ha fellestrening før i starten av januar neste år. Nå må spillerne ty til egentrening i den utvidede ferien.

Tomt treningsfelt

I dag var det vanskelig å finne fotballspillere på treningsfeltet til Vålerenga. Med unntak av en uke med fysiske tester, har A-lagsspillerne fått fri i hele november og desember.

- Vi har en veldig lang oppkjøringsperiode i Norge, og det kan fort bli fire måneder, og det fører til at man brenner veldig mye krutt. Vi har lyst til å prøve noe annet nå, at guttene får mye lengre ferie, og gleder seg mye mer til å starte opp enn de har gjort de siste årene, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Vålerenga, til NRK.

- Det har ikke noe å gjøre med at trenerapparatet ikke er på plass?

- Nei, i utgangspunktet er det ikke det, eller kanskje noe av det, jeg kan være ærlig å si at da kunne det vært annerledes. Men Martin Andresen var klar på at guttene skulle ut i ferie nå, sier han.

Må trene alene

Mens de fleste andre eliteserielagene trener for fullt i desember, må Freddy dos Santos ty til egentrening.

- Situasjonen (at trenerteamet ikke er på plass) som har oppstått er jo en av grunnene til at vi ikke har flere treninger denne perioden her. Men samtidig så har vi ikke hatt så mye fri på grunn av Royal League de tre siste årene, så jeg tror vi kan ha nytte av dette i lengden, sier Freddy Dos Santos.

- Vi gambler ikke

Aalbu tror ikke at dette er å gamble med den fysiske formen til spillerne. 

-  Nei, vi har tre måneder på å komme i form, og det skal være god nok tid. Men det er viktig at de ikke detter ned så mye at det blir tungt å starte på igjen, så jeg håper at den enkelte er fornuftige og skjønner det alvoret, sier Aalbu.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.