Vålerenga hodestups ut av cupen

Espen Næss Lund spilte i Vålerenga for syv år siden, men fikk lite spilletid. I dag tok han en kraftig revansje.

Video Vill jubel i Tønsberg

Se de elleville jubelscenene i Tønsberg-garderoben her:

Kampfakta: FK Tønsberg - Vålerenga 3-2

Foran 2158 tilskuere sto Tønsberg sammen med Fyllingen, som slo Brann 1-0 , for den største bomben i 2. runde i cupen. Dermed røyk Vålerenga for første gang på 15 år ut i 2. runde.

Og det var en gammel kjenning som bidro til å sende Vålerenga hodestups ut.

Storspilte mot gamleklubben

Etter 42 minutter sto det 3-0 og den tidligere Vålerenga-spilleren Espen Næss Lund spilte hovedrollen i Tønsbergs pangåpning.

I 2003 spilte midtstopperen i Vålerenga. Han fikk tre innhopp og 46 minutter totalt. Ingen stor suksess med andre ord, men mot gamle lagkamerater hadde Næss Lund en stor dag.

25-åringen scoret like greit to mål. Et vakkert frispark etter 20 minutter og et straffespark like før pause.

- Det var selvfølgelig deilig å score to mål og det gir oss en kickstart. 1. omgangen er jævlig bra og vi gjør alt det vi skal. Den jobben vi gjør i 1. omgang er veldig bra, sier Næss Lund til NRK etter kampen.

Se 2-0 og 3-0 her:

Video Sjokkåpning for Vålerenga

- Hadde troa

Tønsberg-trener Tor Thodesen var naturlig nok strålende fornøyd etter kampslutt.

- For å være helt ærlig hadde jeg skikkelig tro på dette fra start, sa han til NRK i garderoben.

- Jeg synes at det gikk lenge nok før de fikk den første scoringen i 2. omgang, men da de reduserte to ganger i løpet av et minutt så ble det jo litt mer spennende enn nødvendig, sa han videre.

Og cup-eventyret skal ikke slutte her mener Thodesen.

- Nå kan vi slå hvem som helst, sier han.

Se Tønsbergs første mål her:

Video Tønsberg tok ledelsen

Her ser du Espen Næss Lunds første scoring.

- Skamfull 1. omgang

Vålerenga fikk en skyllebøtte i pausen, uten at Martin Andresen ville gå nærmere inn på hva han sa:

- Det er ikke noe jeg kan gjenta på TV, var alt han ville si til NRK.

Uansett våknet Vålerenga til live. Inn på banen kom Mohammed Abdellaoue og Mohammed Fellah og Vålerenga tok over kampen.

Moa og Freddy dos Santos reduserte en gang hver, men til tross for en voldsom sluttspurt holdt Tønsberg unna helt til sluttsignalet.

Den elendige 1. omgangen lot seg ikke reparere.

- Vi spiller en 1. omgang som er skamfull. Den er under enhver kritikk, oppsummerte Martin Andresen til NRK.

Se Vålerengas reduseringer her:

Video Vålerenga har redusert to ganger

Fotball

 • Etterforsker dommeruttalelser

  Borussia Dortmund følte seg snytt av dommeren etter kampen mot Bayern München lørdag. Tysk politi etterforsker nå uttalelsene til Jude Bellingham etter kampen, melder Sky Sports.

  – Man gir en dommer, som er blitt dømt for matchfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da? sa Bellingham.

  Dommer Felix Zwayer kom i begivenhetenes sentrum etter at han lot være å dømme straffe til Dortmund, for så å dømme straffe til Bayern München etter en VAR-sjekk.

  Robert Lewandowski avgjorde til 3-2 for Bayern på straffesparket og flere spillere uttalte seg i frustrasjon om dommeren etter kampen.

  Zwayer ble suspendert i seks måneder etter en dommerskandale i Tyskland i 2005. Han ble ikke dømt for matchfiksing, men for å ha akseptert en bestikkelse fra dommer Robert Hoyzer, som senere tilsto for å ha veddet på og manipulert kamper i 2. Bundesliga. (NTB)

  Netherlands Soccer Champions League
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Ledet New York City til finale

  Ronny Deila er én finalekamp unna å gjøre New York City til MLS-mester i fotball. Søndag ble det 2-1-seier mot et hardt koronarammet Philadelphia Union.

  Dette er klubbens første finale noensinne.

  Talles Magno avgjorde semifinalen med sin matchvinnerscoring i det 88. minutt. Dermed vant Deilas lag den østlige avdelingen i MLS-sluttspillet, og førstkommende søndag kan New York City krone det med en tittel i finalen mot Portland Timbers.

  Det var målløst til pause, men etter litt over en time tok Philadelphia Union ledelsen etter Alexander Callens' selvmål. To minutter senere utlignet Maxi Moralez.

  Eliteserien fotball Vålerenga - Brann. 1-0
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Viking sikret bronsemedaljen

  Viking blir nummer tre i årets eliteserie i fotball etter 3-1-seier og tre sterke poeng mot Odd søndag.

  Rogalandsklubben kan ikke bli innhentet av fjerdeplasserte LSK og er sikret bronsemedalje foran siste serierunde. Opp til Molde på sølvplass er det tre poeng, men det skiller mye på målforskjellen mellom lagene.

  Odd startet best og tok ledelsen allerede etter tre minutter spill. Men en sterk snuoperasjon av Viking sørget til slutt for 3-1 og tre poeng. Sebastian Sebulonsen, Veton Berisha og Samuel Fridjónsson scoret Vikings mål.

  Eliteserien i fotball 2021: Viking - Odd
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Chelsea med ny tittel: – Utklassing

  Det ble en norsk duell om FA-cuptittelen i England, men spesielt spennende ble det aldri.

  Chelsea, med Guro Reiten fra start, knuste Arsenal 3-0 i finalen på Wembley. Det var tredje gang London-klubben vant den gjeve turneringen.

  – Det var kjempeartig. Vi starta jo med å tape mot Arsenal i første seriekamp, så vi følte vi hadde litt å revansjere, sier Reiten til NRK.

  Hun viser stolt frem FA-cuptrofeet fra indre bane på Wembley sammen med lagvenninne og norsk landslagskaptein Maren Mjelde. Hun fikk med seg kampen fra sidelinjen etter å ha vært ute med kneskade i lang tid.

  – Vi burde jo ha vunnet den her kampen til pause, men så gjorde vi det litt spennende ved å ikke sette ballen i mål X antall ganger. Vi var ganske sikre på at vi skulle klare det. Etter pausen var det rett og slett utklassing, sier Mjelde.

  For Arsenal og landslagsvenninne Frida Maanum endte kampen i en gedigen skuffelse.

  Fran Kirby snappet ballen foran Maanum og sendte Chelsea i føringen etter bare tre minutter. De kongeblå dominerte stort etter pause, og etter 57 minutter økte Sam Kerr til 2-0.

  – Vi får ikke til alt av spill som vi ønsker, men vi er farlige fremover hver gang og vi skaper så mange store sjanser, så den kampen her burde vært avgjort til pause. Men men, det går greit, vi avgjorde andreomgangen da, sier Reiten og gliser.

  Arsenal var ikke i nærheten av å snu kampen. Istedet punkterte Kerr finalen tolv minutter før slutt. Reiten spilte nesten hele kampen, men ble byttet ut med tre minutter igjen av kampen.

  Mjelde, Kirby og Reiten etter FA-cupseieren
  Foto: John Walton / Pa Photos
 • Tronstad med to perlemål

  Sondre Tronstad hadde virkelig stilt inn siktet da Vitesse vartet opp med en storseier over Cambuur i den nederlandske æresdivisjonen lørdag. Nordmannen smalt inn to langskudd, før han ble byttet ut etter 72 minutter på stillingen 5-1 til Vitesse. Noen minutter senere sto det 6-1 på tavla, og det ble også resultatet.

  Sondre Tronstad, Vitesse
  Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic