Nrksport.no fulgte Vålerenga - Aalesund

Bengt Sæternes sendte VIF i ledelsen med et kontant hodestøt, men Kopteff utlignet like etterpå med et fantastisk skudd. NRKsport.no fulgte kampen spark for spark.

VIFs Dawda Leigh og AAfks Jonathan Parr i aksjon på Ullevaal.

Vålerenga - Aalesund 1-1

Kamp slutt.

90 min - Bytte på Aalesund. Diego Silva erstatter Jonathan Parr.

90 min - Leigh prøver et skudd fra ca 20 meter. Ballen går via en Aafk-spiller, men Lindegaard redder til slutt. Brukbar mulighet for ViF.

90 min - Gult kort til Aalesunds Anders Lindegaard. Keeperen får gult kort for å hale ut tiden.

90 min - Vålerenga får en corner på slutten, men klarer ikke å utnytte muligheten.

90 min - Vålerenga får frispark i god posisjon 2 minutter på overtid. Fuenmayor prøver seg, men skuddet går rett i muren.

90 min - Det er lagt til fem mintutter på Ullevaal i kveld.

90 min - Bytte på Aalesund. Alexander Mathisen erstatter Peter Kopteff.

89 min - Keeper Lindegaard blir liggende nede etter en duell i feltet, men han kommer seg på beina igjen. Publikum piper og mener at keeperen prøver å hale ut tiden.

87 min - Leigh spiller fint fri Andresen som legger inn fra dødlinja. En VIF-spiller får brystet på ballen, men Aalesund får til slutt klarert.

86 min - Zajic kommer til nok en god skuddmulighet fra 20 meter, men også denne gangen går skuddet høyt over.

85 min - Zajic drar fint av en spiller før han prøver et skudd, men avslutningen går høyt over mål.

83 min - Mos blir liggende nede etter en tøff duel, men han kommer seg på beina igjen.

82 min - Storbæk slår et frispark inn i feltet, men keeper er fint ute og plukker ned ballen.

80 min - Bytte på Vålerenga. Bojan Zajic erstatter Daniel Fredheim Holm

77 min - Bytte på Vålerenga. Mos erstatter Moa

76 min - Stor sjanse for Aafk. En corner blir slått inn og Arnefjord og header like til side for mål.

74 min - Phillips slår et godt innlegg inn fra venstre og en Aafk-spiller går i bakken i en duell med Fuenmayor. Aalesund vil ha straffe, men dommer Helgerud vinker spillet videre.

70 min - Fredheim Holm kommer seg fint fri på venstrekanten, men Skiri gjør en god jobb da han får headet ballen til corner.

66 min - Gult kort til VIFs Martin Andresen.

64 min - Fredheim Holm prøver et skudd, men treffer dårlig og avslutningen går til side for mål.

62 min - Jarl Andre Storbæk kommer til en god skuddmulighet fra 16 meter, men avslutningen går rett på keeper.

62 min - Martin Andresen slår et godt innlegg inn i feltet og headingen fra Muri går like til side for mål. Bra sjanse for VIF.

60 min - Bytte Aalesund. Peter Orry Larsen erstatter Fredrik Carlsen.

59 min - Arneng slår et godt frispark på bakerste stolpe og Arnefjord får hodet på ballen. Headingen blir riktignok for svak og keeper har full kontroll.

58 min - Gult kort til Aalesunds Enar Jääger.

56 min - Leigh prøver et skudd fra litt over 20 meter, men Lindegaard får slått ballen over mål til corner.

55 min - Leigh kommer blir fint spilt fri langs høyresiden. Han slår et godt innlegg bak forsvaret, men keeper får en hand på ballen like foran Moa.

51 min - Martin Andresen slår et innlegg inn i feltet og Sæternes vinner nok en duell. Han prøver å heade inn mot Fredheim Holm, men en Aalesund-forsvarer får en fot på ballen.

47 min - Fuenmayor kaster langt til Sæternes som stusser ballen ned til Fredheim Holm. Han prøver å lobbe over keeper, men ballen går like over mål.

46 min - Vålerenga tar avspark og starter andre omgang.

Pause.

45 min - Det er lagt til 1 min av første omgang.

45 min - Vålerenga går rett i angrep etter sjansen til Aafk. Moa blir fint spilt fri, men avslutningen går til side for mål.

45 min - God mulighet for Aafk. Aarøy stusser og Parr kommer seg fri. Han kommer til avslutning, men keeper får klarert.

Aalesund jubler etter Kopteffs scoring

42 min - Leigh slår et godt innlegg inn fra høyre, men innlegget går forbi alle inne i feltet.

40 min - Aarøy og Hagen er i nok en tøff duell inne i feltet. Spissen får hodet på ballen, men headingen går rett på keeper.

34 min - Mål til Aalesund ved Peter Kopteff. For en scoring! Kopteff skjærer inn fra høyre og klistrer ballen i vinkelen med venstrebeinet fra omtrent 20 meter.

33 min - Sæternes header ned til Moa inne i feltet, men spissen treffer dårlig og keeper har kontroll.

32 min - Demar Phillips tester skuddfoten fra langt hold, men Perkins har full kontroll.

Bengt Sæternes feirer scoringen sin mot Aafk.

29 min - Mål til Vålerenga ved Bengt Sæternes. Leig slår et godt innlegg inn fra høyre og Sæternes kommer stupende inn på bakerste stolpe og stanger ballen i mål.

27 min - Martin Andresen slår et frispark inn i feltet, men Bengt Sæternes blir avblåst for offside.

26 min - Gult kort til Aalesunds Daniel Arnefjord

20 min - Aarøy går i bakken inne i feltet etter en duell med Hagen, men dommer vinker spillet videre.

17 min - Aalesund slår et godt innlegg inn fra høyre og Carlsen møter ballen med hodet. Headingen går like til side for mål.

16 min - Kopteff prøver en smart stikker mot Parr, men pasningen blir litt for upresis.

15 min - Sæternes demper ballen inne i feltet og kommer til avslutning. Forsøket går via en spiller og treffer tverligger. Corner til VIF.

13 min - Moa blir fint stusset fri i bakrommet og setter ballen like til side for mål. Stor sjanse for VIF.

12 min - Parr prøver et skudd fra kanten av 16-meteren, men skuddet går over mål.

11 min - Aalesund får frispark i farlig posisjon fra omtrent 20 meter. Demar Phillips tester skuddfoten, men frisparket går rett i muren.

7 min - Aalesund roter det til i eget forsvar og Fredheim Holm snapper ballen. Han prøver å komme seg forbi Tollås, men stopperen rydder opp.

5 min - Fredheim Holm slår et innlegg inn mot Moa, men en Aalesund-forsvarer slår ballen unna.

2 min - Martin Andresen slår et frispark inn i feltet, men keeper får til slutt kontroll.

1 min - Aalesund tar avspark og kampen er i gang.

Kampen har startet

Vålerenga (4-2-3-1) Troy Perkins - Jarl Andre Storbæk, Erik Hagen, Andre Muri, Juan Fuenmayor - Krisoffer Hæstad, Martin Andresen - Dawda Leigh, Daniel Fredheim Holm, Bengt Sæternes - Mohammed Abdellaoe

Aalesund (4-1-4-1) Anders Lindegaard - Enar Jäager, Daniel Arnefjord, Jonatan Tollås, Demar Phillips - Amund Skiri - Jonathan Parr, Fredrik Carlsen, Johan Arneng, Peter Kopteff - Tor Hogne Aarøy

Vålerenga hadde en elendig seriestart og ble overkjørt Rosenborg. Oslo-klubben bør med andre ord heve seg flere hakk mot Aalesund for ikke å komme bakpå i seriestarten.

Det er har vært en del kritikk rettet mot Vålerenga spillende trener Martin Andresen både før og etter møtet med Rosenborg. Men Andresen selv sier han ikke er påvirket av oppstyret.

Les: - Ikke påvirket av kritikken

Møter gamleklubben

Det er flere enn Kjetil Rekdal som får gjensyn med gamle kjente på Ullevaal.

Glenn Roberts og Alexander Mathisen har begge en fortid i Osloklubben, og målscorer mot Tromsø, Fredrik Carlsen, er på utlån fra VIF.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener. Han leder laget mot Sarpsborg søndag.

LSK er blitt enig med Manchester United om kompensasjon for Georgson, som ledet LSK i 18 kamper etter at han ble ansatt ved årsskiftet.

– Det ble en veldg mye kortere tid enn jeg hadde tenkt meg i LSK, en klubb og en supporterskare som jeg raskt kjente at jeg kan identifisere meg med og virkelig ta til hjertet, sier Georgson til lsk.no.

Også Manchester United bekreftet ansettelsen fredag kveld, gjennom en melding på X.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben.

Andreas Georgson og Gjermund Åsen
  • Påtalenemnda anker KFUM-avgjørelse

Påtalenemnda besluttet å iverksette sanksjonssak mot KFUM Oslo etter bruk av en ikke-spilleberettiget spiller i NM-kampen mot Sogndal 1. mai. Det skriver NFF i en pressemelding.

De ønsker i stedet å kaste ut KFUM fra cupen.

– Påtalenemnda anker herved beslutningen. Anken gjelder sanksjonsutmålingen. Prinsipalt anføres det også for ankeutvalget at KFUM Oslo må idømmes «tap av resultat» i NM-kampene mot Sogndal og Lysekloster, heter det i pressemeldingen.

Den tidligere innstillingen fra Doms- og sanksjonsutvalget i NFF har vært at KFUM får fortsette i cupen, men at de ilegges en bot på 100.000 kroner.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
  • RBK anker beslutning om tomme tribuner

Rosenborg godtar ikke Norges Fotballforbunds vedtak om å spille den avbrutte seriekampen mot Lillestrøm uten publikum.

Det melder klubben på egne nettsider.

– Det er en beslutning Rosenborg har besluttet å påklage, sier Rosenborgs daglige leder, Tore Berdal.

– De fleste av våre supportere deltok ikke i søndagens aksjoner, og dette blir da en kollektiv straff som rammer alt for mange som ikke har noe med denne saken å gjøre. Straffen blir derfor uforholdsmessig, sier Berdal.

Sist helg ble oppgjøret mellom Rosenborg og Lillestrøm avbrutt flere ganger som følge av VAR-protester og gjenstander som ble kastet ut på banen. Til slutt ble aldri spillet gjenopptatt. (NRK/NTB)

Eliteserien 2024: Rosenborg - Lillestrøm.
  • Brann holdt unna i Nederland – sikret sterkt resultat

Mathias Dyngeland var i storform for Brann og kan ta sin del av æren for at de klarte 0-0 i Nederland mot Go Ahead Eagles i andre runde av Serieligaen-kvalifiseringen.

Begge lag hadde sine sjanser, og det var ikke nødvendigvis en rolig affære til tross for at målene uteble.

Det var de nederlandske vertene som var nærmest, og i sluttminuttene var Mathias Dyngeland god i Brann-målet og reddet en sen scoringsmulighet for Bobby Adekanye.

Go Ahead Eagles-angriperen hadde flere sjanser i løpet av kampen, men han klarte ikke å få ballen i nettet.

Helt på tampen skulle det bli tegn til drama likevel. Det var Blomberg som ble revet ned av Llansana. Dommer mente det var en åpenbar mulighet som ble fratatt og det resulterte i rødt kort.

Brann tar imot Go Ahead Eagles på Brann Stadion torsdag 1. august. Nå vil de nok regnes som favoritter til å ta seg videre.

Go Ahead Eagles ble nummer ni i nederlandsk æresdivisjon sist sesong og har ikke kommet i gang med 2024/2025-sesongen i hjemlig liga ennå.

Tromsø og Molde har også levert sterkt i Europa torsdag kveld. I Serieliga-kvalifiseringen vant Tromsø 1-0 borte mot KuPS fra Finland, mens Molde vant 3-1 hjemme mot danske Silkeborg i kvalifiseringen til Europaligaen.

Eliteserien i fotball 2024: Brann - Haugesund (1-1)
Kjernen på Lerkendal

Rosenborgs anker avgjørelse om tomme tribuner: – En kollektiv straff som rammer altfor mange