Unggutt reddet United fra krise-start

Da alt så mørkt ut for Manchester United, stod en 18 år gammel belgier frem som klubbens redningsmann borte mot Sunderland.

Adnan Januzaj

18 år gamle Adnan Januzaj avgjorde kampen for United med sine to mål etter pause.

Sunderland tok ledelsen hjemme på Stadium of Light allerede etter fem minutter ved Craig Gardner.

Men to mål av 18 år gamle Adnan Januzaj etter pause snudde kampen for United. Belgieren viste seg fram som en kommende stjerne med flott nærteknikk og overblikk på Uniteds sentrale midtbane.

– Han tok vare på sjansene han fikk i sesongoppkjøringen, og nå har han tatt steget opp til den store scenen. Han så ut som en skikkelig spiller i dag. Han har bra ferdigheter og en flott innstilling. Han kan bli så god som han vil, sa Uniteds midtbanegeneral Michael Carrick om Januzaj i intervjuet med Sky Sports.

Klatret til niendeplass

Ni minutt ut i andre omgang ble Patrice Evra spilt fri av Januzaj på venstrekanten.

Unggutten var også på plass i feltet da innlegget kom. Belgieren banket deretter ballen kontant i mål med venstrebenet bak Sunderland-keeper Keirin Westwood.

Sju minutt senere var Januzaj på rett sted igjen. Denne gangen på et innlegg fra høyre. Skuddet på hel volley fra kanten av 16-meteren føk inn i motsatt hjørne. Det viste seg å bli den avgjørende scoringen på Stadium of Light.

– Var aldri langt nede

Det betyr at laget fra Old Trafford tok sin tredje seier på sju kamper. Og klatret opp på niendeplass på tabellen med ti poeng. Sunderland står fortsatt uten seier så langt. Og med ett poeng er klubben bunnlaget i Premier League.

– Jeg syntes vi spilte bra med unntak av de første fem-ti minuttene. Vi trengte virkelig 1-1-scoringen da vi fikk den, men jeg var aldri langt nede. Det var spennende i dag, sa United-manager Moyes.

Med tap for Sunderland ville laget nærmet seg nedrykksstreken i Premier League. I stedet er serieleder Liverpool «bare» seks poeng foran etter sju runder.

Michael Carrick håper den dårlige trenden nå vil snu for storklubben.

– Karakteren og lysten er der fortsatt selv om manageren er ny. Vi har hatt våre utfordringer, men det står ikke dårlig til. Vi følte at seieren ville komme. I dag skal guttene ha ros for å holde sammen og beholde troen, sa Carrick.

Gamblet med Januzaj

Moyes har fått en nesten umulig oppgave med å ta over etter sir Alex Ferguson. Før møtet mot Sunderland hadde laget tapt tre av sine seks første seriekamper. Den 50 år gamle skotten hadde ledet storklubben til dens verste sesongstart på 24 år.

Artikkelen fortsetter under bildet.

David Moyes

Manager David Moyes ledet Manchester United fram til klubbens tredje seier for sesongen i Premier League.

Og utover i første omgang ble Moyes uansett enda stivere og mørkere i blikket etterhvert som United stanget i Sunderland-muren. Alex Ferguson var kjent for sine hårførene, altså sine utskjellinger av spillere han ikke mente leverte på banen.

Moyes er også kjent for å ha raseriet i seg fra tiden i Everton. Og kanskje delte han ut et par hårfønere i garderoben ved pause. For det var et annet United-lag som kom på banen etter hvilen.

Fra start for første gang

Før kampen gamblet Moyes med å sette Adnan Januzaj i startoppstillingen for første gang denne sesongen. Belgieren kom til Manchester fra Anderlecht som 16-åring.

Han debuterte for Manchester United i Community Shield-finalen mot Wigan i august. Og ligadebuterte mot Crystal Palace på Old Trafford for to uker siden.

Og lørdag kveld reddet han Manchester United fra en krise-start på sesongen med sine to mål.

• Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

Britain Soccer Women's Super League
  • Moi-dobbel da FCK vant

Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

Mohamed Elyounoussi
  • Maanum tilbake i Arsenals startoppstilling – første start siden kollapsen

Frida Maanum er endelig tilbake i Arsenals startoppstilling når London-klubben gjester Manchester City søndag.

24-åringen har riktignok fått to innhopp etter den dramatiske kollapsen mot Chelsea. Hun fikk først 25 minutter i 3-0-seieren hjemme over Leicester, og deretter 27 minutter i 1-1-kampen borte mot Everton.

Maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot Chelsea 31. mars.

Britain Soccer Women’s Super League
  • Grønstad tok norsk rekord på 600 meter

Tobias Grønstad IK Tjalve fortsetter storformen på 600 meter. Søndag løp han inn til 1.14,56 under et stevne i Tyskland. Det er norsk rekord på distansen.

Grønstad løp også inn til rekord sist uke – da han tok tiden til OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal.

Etter å ha smadret to norske rekorder på 600 meter, er planen nå å løpe 800 meter om en uke – også det i Tyskland.

Friidrett - Trond Mohn Games
  • 2-1 til Brann

SISTE: Innbytter Anna Aahjem setter ballen i mål med 10 minutter igjen av kampen. Brann har dominert andre omgang, og påført Rosenborg årets to første baklengs.

Mathine Østenstad uliknet for Brann rett etter pause. Straffen ble gitt etter at RBK-keeper Rulyte går for hardt inn i en duell. Brann-trener Martin Ho har gjort tre bytter i pausen, og dette har gitt effekt.

Frøya Dorsin sendte bortelaget i ledelsen i åpningskampen på Brann stadion. Langskuddet 31 minutter inne i kampen kom etter at Rosenborg vant ballen, som følge av en hands dommer Karoline Jensen overså.

Det ble en sjansefattig og jevnspilt første omgang.

Totalt 6051 supportere har søndag tatt turen til tilskuerbenken på Brann stadion.

SENDTE BRANN I LEDELSEN: Innbytter Anna Aahjem