NRK Meny
Normal

Ukjent opsjon på Hæstad

Kristofer Hæstad har forpliktet seg til en 3,5-årig intensjonsavtale med Wigan. Tre år mer enn hva klubben tidligere har hevdet.

Kristofer Hæstad
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Det skriver VG i dag. Ifølge avisen er heller ikke Hæstads personlige betingelsene med Wigan spesielt bra. Det mest kontroversielle er at Hæstad har avtalt sin lønn for de neste tre årene uavhengig av hvordan det går i vårsesongen. For et halvt år i engelsk fotball får Hæstad ca. 3,5 millioner kroner.

Sju milllioner

Dersom Wigan benytter seg av opsjonen til sommeren vil midtbanespilleren få en årslønn på rundt sju millioner kroner.

- De økonomiske forpliktelsene kunne sikkert vært bedre, men det ligger i kortene at det blir en reforhandling hvis jeg fortsetter, sier Hæstad til VG.

Erik Solér

Samtidig som Hæstad ble lånt ut til Wigan forsvant venstreback Marius Johnsen på utlån til tyske Koln. Begge spillerne er i all hovedsak eid av lokale investorer i Kristiansand. Dersom de ble solgt til Wigan og Koln på direkten, ville ikke klubben sitte igjen med annet enn smuler, skriver avisen. Det er styreleder i Start Toppfotball Erik Soler som har ordnet med avtalene.

Holdt utenfor

Johnsens agent Rune Hauge skal ha blitt holdt helt utenfor utlånsavtalen med Koln. Hæstad var uten agentavtale, men hans tidligere agent Rune Hauge kom på banen med Blackburn som alternativ til Wigan. Ifølge VG vurderte aldri Hæstad tilbudet fra Blackburn. Erik Soler er lite snakkelysten:

- Ingen kommentar, det er en sak mellom Wigan, Start og Hæstad, sier Soler til VG. Jeg har ingen personlige økonomiske interesser i dette. Jeg har bare jobbet for Start, fortsetter Soler.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.