Uavgjort på Aspmyra

Bodø/Glimt var nærmest, men måtte nøye seg med å dele poengene med Fredrikstad. Nrksport.no fulgte kampen spark for spark.

Santos da Costa Everton, FFK, (tv) og hjemmelagets Per Verner Rønning.

Bodø/Glimt - Fredrikstad 1-1

Slutt.

90 min - Oduro snakker på seg et gult kort.

90 min - Hamoud slår inn til Martins som header ned mot hjørnet, men Lasse Staw gjør en meget god redning og hindrer scoring.

90 min - Det legges til tre minutter.

87 min - Bytte for Bodø/Glimt. Trond Fredrik Ludvigsen går ut. Inn kommer Kwakye Oduro som får sin eliteseriedebut.

84 min - Sørensen slår inn, men ballen går gjennom hele feltet.

83 min - Piiroja roter ballen over dørlinjen. Hjørnespark for Glimt.

81 min - Christian Berg får seg en trøkk og må få behandlling, men midtbane-terrieren ser ut til å kunne fortsette.

80 min - Gashi ser etter Everton, men pasningen blir for hard.

77 min - Stian Theting får gult kort.

76 min - Gult kort til Wallace.

75 min - Bodø/Glimt fortsetter å produsere målsjanser på løpende bånd. Denne gangen er det målscorer Martins som treffer dårlig fra meget god posisjon rett foran mål.

73 min - Ludvigsen kommer seg helt inn til mål på venstre, men han klarer ikke å sette ballen mellom stengene.

71 min - Mål for Bodø/Glimt ved Thiago Martins. Endelig setter Glimt ballen i mål. Hamoud legger inn fra høyre. Martins ruver i lufta og header i mål bak en noe feilplassert Lasse Staw.

71 min - Runar Berg med mulighet igjen, men heller ikke denne gangen sitter avslutningen på mål.

70 min - Bytte for Fredrikstad. Ut går Levon Pachajyan. Inn kommer Martin Elvestad.

70 min - God mulighet for Fredrikstad. Wehrmann legger inn på bakerste stolpe hvor Kvisvik står helt alene. Dessverre for Fredrikstad setter veteranen volley-skuddet like utenfor.

69 min - Everton jakter en ball i bakrom og setter press på Theting som langt i fra overbeviser en den situasjonen. Men Londak får etterhvert sparket ballen unna.

67 min - Kvisvik slår inn, men Bodø/Glimt klarerer enkelt.

66 min - Gashi får ballen sentralt i banen. Han forsøker seg med venstrefoten, men skuddet går rett på Londak som enkelt bokser til corner.

62 min - Nok en vanvittig mulighet for Glimt. Og nok en gang er det Runar Berg som bommer. Ludvigsen blir spilt fri på venstre. Han tar med seg ballen ned til dørlinjen og legger ut til Berg som utrolig nok ikke klarer å sette ballen i mål fra kort hold.

61 min - Piiroja får gult kort for å sparke bort ballen etter at det er blitt blåst.

58 min - Kvisvik får tildelt gult kort.

56 min - En eventyrlig mulighet for hjemmelaget. Martins header først i innsiden av stolpen, før Runar Berg skyter langt utenfor på returen. Berg blir forstyrret av Piiroja og vil ha straffe, men Brage Sandmoen vinker spillet videre.

55 min - Bytte for Fredrikstad. Agim Shabani går ut. Inn kommer Jochim Thomassen.

55 min - Shabani får seg en smell og hinker av banen og det ser ut som om Fredrikstad planlegger ett bytte.

54 min - Ludvigsen tar med seg ballen inn i 16-meteren. Han bommer med driblingen, men ballen går nesten til Runar Berg som blir taklet i siste liten av Piiroja.

52 min - Everton blir spilt fri av Ramberg. Brailianeren kommer litt skrått på mål og Londak er fint ute og blokkerer skuddet.

51 min - Rønning kommer legger inn fra høyre. Ludvigsen møter foran mål, men ballen kommer litt brått på klubbnomaden som ikke klarer å presse ballen under tverrliggeren.

50 min - En veldig rolig start på 2. omgang. Bodø/Glimt har ballen mest og Fredrikstad virker mest opptatt av å forsvare ledelsen.

46 min - Hjemmelaget sparker i gang 2. omgang.

Pause.

45 min - Det legges til ett minutt i 1.omgang.

41 min - Mål for Fredrikstad ved Agim Shabani. Wehrmann legger inn i 16-meteren. Der ruver Shabani som header Fredrikstad i ledelsen med sitt første mål i eliteserien.

40 min - Pachajyan tar med seg ballen ned til dørlinjen og utfordrer Rønning. Det ender med Fredrikstads første hjørnespark.

36 min - Everton har en god mulighet til å avslutte fra kort hold, men forsøket på volley er alt annet enn vellykket.

36 min - Runar Berg skyter via Martinsen fra 16 meter. Hjørnespark for Glimt som de nok en gang ikke klarer å utnytte.

33 min - Wallace kommer seg ned til dørlinjen og legger flatt inn foran mål. Everton møter på første stolpe, men han blir raskt tatt hånd om av Glimts forsvar.

31 min - Runar Berg fortsetter å takle hardt selv med gult kort. Denne gangen er det Wallace som får unngjelde.

28 min - Søresen slår inn fra langt hold, men Fredrikstad klarerer.

25 min - Sørensen finter seg inn i 16-meteren etter å ha mottatt ballen fra Runar Berg. Sørensen forsøker et skudd i det nærmeste hjørne, men Lasse Staw redder med en benparade. Glimt får et hjørnespark som de ikke klarer å utnytte.

25 min - Tendenser hos Fredrikstad. Østfoldingene får flyttet opp laget i banen og setter press på Glimt. Wallace legger etterhvert inn, men Londak bokser unna.

22 min - Sørensen slår inn fra hjørneflagget, men dommer blåser frispark for Fredrikstad.

21 min - Lang pasning mot Sørensen. Wallace header til corner.

18 min - Glimt er merkelig passive i egen 16-meter. Pachajyan og Everton får drible enkelt, men de blir etterhvert overmannet.

16 min - Everton får ballen i bakrom. Det ser ut som offside, men linjemannen vinker ikke. Everton finter seg forbi et par mann, men han blir for alene og Glimt tar over.

15 min - Sørensen får god tid til å legge inn fra høyre, men Fredrikstad header unna.

15 min - Gashi skyter rett på Londak fra 20 meter.

14 min - Hjemmelaget har foreløpig vært best. Fredrikstad sliter med å få tak i ballen.

12 min - Martins får en mulighet foran mål med hodet, men ettersom ballen ikke har noe fart klarer ikke brasilianeren og få noe trykk i avslutningen.

12 min - Runar Berg legger inn. Shabani vet ikke hvem han har bak seg og bryster ballen til corner for Glimt. den blir det forøvrig ingen ting ut av.

11 min - Bodø/Glimt spiller farlig på egen banehalvdel. Kvisvik holder på å snappe ballen, men hjemmelaget slipper med skrekken.

8 min - Der får vi kampens første mulighet. Runar Berg får ballen på 17 meter og han fyrer til kun centimetere utenfor mål.

7 min - Jevnspilt åpning på Aspmyra. Det har ikke skjedd noe som helst foran målene. En litt nervøs åpning kanskje?

3 min - Runar Berg er nok en gang for tøff i en takling og denne gangen blir han belønnet med gult kort av dommer Brage Sandmoen.

2 min - Runar Berg sparker Gashi i akillesen og Fredrikstad får frispark midt på banen. Berg er raskt på plass for å be om unnskyldning.

1 min - Fredrikstad sparker i gang kampen på Aspmyra.

Kampen har startet.

Lagoppstillinger:

Bodø/Glimt: (4-3-3) Pavel Londak - Mounir Hamoud, Stian Theting, Per Verner Rønning, Willis Forko - Runar Berg, Christian Berg, Thomas Rønning - Jan Derek Sørensen, Thiago Martins, Trond Fredrik Ludvigsen.

Fredrikstad: (4-2-3-1) Lasse Staw - Agim Shabani, Vidar Martinsen, Raio Piiroja, Wallace Fernando Pereira - Kasey Wehrman, Ardian Gashi - Levon Pachajyan, Hans Erik Ramberg, Raymond Kvisvik - Everton da Costa.

Det er duket for et oppgjør mellom to lag som hadde en vellykket sesong i 2008.

Hjemmelaget Bodø/Glimt ble nummer fire etter å ha imponert mange med sin hurtige kontringsfotball.

Fredrikstad gjorde det enda bedre og tok sølvmedaljen etter å ha holdt følge med Stabæk et stykke ut på høsten.
Følg utviklingen i de andre kampene her

• Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

– Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

– David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

David Moyes
  • Brann med skarp advarsel til fansen

Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

«Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
  • Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer og blir ansvarlig for VAR i Norge. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Rollen som VAR-ansvarlig strekker seg ut året. Moen har dømt på toppnivå siden 2003.

– Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VAR og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen i pressemeldingen.

NM fotball cup 2023: Molde - Strømsgodset
  • Van Dijk bekrefter: Blir en del av «nye» Liverpool

To kamper i Premier League gjenstår før manager Jürgen Klopps ni år lange regjeringstid på Anfield er over.

Virgil van Dijk har ett år igjen av kontrakten med klubben som må igjennom en betydelig forandring når tyskeren forsvinner ut av porten.

Alt tyder på at van Dijks landsmann Arne Slot blir Klopps erstatter.

– Fokuset er på de to siste kampene, og deretter må vi konsentrere oss om hvem som blir ny manager og hvordan den overgangen blir. Jeg blir en del av det, sa van Dijk etter søndagens 4-2-seier over Tottenham.

Det er ikke kjent hvilke spillere som forsvinner og hvem som blir på Anfield, men van Dijk sier at det ikke er noen tvil for hans del.

– Jeg trives her, og jeg elsker klubben, sier 32-åringen. (NTB)

Virgil van Dijk
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.