NRK Meny
Normal

Tyskland rullet over Norge

De norske fotballjentene må nøye seg med bronsefinale i VM.

Norge - Tyskland
Foto: Anja Niedringhaus / AP

Mot spillets gang scoret Tyskland kampens første mål kom mot slutten av 1.omgang.  Trine Rønning var uheldig og satte et innlegg fra Birgit Prinz i eget mål. 

Norge var det klart førende laget i den første omgangen, men klarte ikke å omsette de sjanse de fikk til tellende resultat.

Etter hvilen virket som de norske jentene ikke hadde  troen på at de skulle kunne komme tilbake og Tyskland hadde full kontroll på kampen. 

De tyske jentene presset på det norske forsvaret og fikk uttelling både i det 72. og de 75. minuttet. Først gikk Kerstin Stegemanns skudd via en norsk spiller og over målvakt Bente Nordby, mens Martina Müllers skudd på venstresiden av 16-meteren tre minutter seinere gikk stolpe og inn.

De regjerende mesterne med 19-0 i målforskjell kan dermed gjenta bedriften fra 2003 mot enten USA eller Brasil i søndagens finale. 

Uheldige

Landslagssjef Bjarne Berntsen var en skuffet mann etter semifinaletapet mot Tyskland. Han mente at sluttresultatet ikke var helt rettferdig.

- Vi var fullt på høyde med tyskerne i 1.omgang og var litt uheldige med selvmålet. I 2.omgang går vi på banen med plan om å ta kontroll, men vi gir bort ballen for ofte og de får score på et par overganger, sa en Bjarne Berntsen til NRK etter kampen.

- Tyskland var veldig effektive. Det ser vi i dag. De skaper ikke alt for mange sjanser, men de scorer likevel tre mål. Nå gjelder det å fokusere på bronsefinalen søndag. Vi skal forbrede oss godt og satser på å ta med oss en medalje hjem, sa Berntsen videre.

Byttebråk

Solveig Gulbrandsen ble byttet ut ti minutter etter pause. Bjarne Berntsen sier hun ble byttet ut på grunn av skade, men det var Gulbrandsen selv uenig i.

- Jeg følte at jeg hadde mer å bidra med, men hvis jeg ikke er god nok så er det greit. Det var ikke kneet, så da må det være andre grunner, sa Gulbrandsen etter kampen.

Nett-TV: Byttebråk

Bronsefinalen med Norge spilles lørdag klokken 11.00. Kampen kan du se på NRKsport.no og NRK1.

Trine Rønning depper over å ha satt ballen i eget mål

Trine Rønning depper over å ha satt ballen i eget mål.

Foto: Ng Han Guan / AP

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.