Hopp til innhold

Tyskland rullet over Norge

De norske fotballjentene må nøye seg med bronsefinale i VM.

Norge - Tyskland
Foto: Anja Niedringhaus / AP

Mot spillets gang scoret Tyskland kampens første mål kom mot slutten av 1.omgang.  Trine Rønning var uheldig og satte et innlegg fra Birgit Prinz i eget mål. 

Norge var det klart førende laget i den første omgangen, men klarte ikke å omsette de sjanse de fikk til tellende resultat.

Etter hvilen virket som de norske jentene ikke hadde  troen på at de skulle kunne komme tilbake og Tyskland hadde full kontroll på kampen. 

De tyske jentene presset på det norske forsvaret og fikk uttelling både i det 72. og de 75. minuttet. Først gikk Kerstin Stegemanns skudd via en norsk spiller og over målvakt Bente Nordby, mens Martina Müllers skudd på venstresiden av 16-meteren tre minutter seinere gikk stolpe og inn.

De regjerende mesterne med 19-0 i målforskjell kan dermed gjenta bedriften fra 2003 mot enten USA eller Brasil i søndagens finale. 

Uheldige

Landslagssjef Bjarne Berntsen var en skuffet mann etter semifinaletapet mot Tyskland. Han mente at sluttresultatet ikke var helt rettferdig.

- Vi var fullt på høyde med tyskerne i 1.omgang og var litt uheldige med selvmålet. I 2.omgang går vi på banen med plan om å ta kontroll, men vi gir bort ballen for ofte og de får score på et par overganger, sa en Bjarne Berntsen til NRK etter kampen.

- Tyskland var veldig effektive. Det ser vi i dag. De skaper ikke alt for mange sjanser, men de scorer likevel tre mål. Nå gjelder det å fokusere på bronsefinalen søndag. Vi skal forbrede oss godt og satser på å ta med oss en medalje hjem, sa Berntsen videre.

Byttebråk

Solveig Gulbrandsen ble byttet ut ti minutter etter pause. Bjarne Berntsen sier hun ble byttet ut på grunn av skade, men det var Gulbrandsen selv uenig i.

- Jeg følte at jeg hadde mer å bidra med, men hvis jeg ikke er god nok så er det greit. Det var ikke kneet, så da må det være andre grunner, sa Gulbrandsen etter kampen.

Nett-TV: Byttebråk

Bronsefinalen med Norge spilles lørdag klokken 11.00. Kampen kan du se på NRKsport.no og NRK1.

Trine Rønning depper over å ha satt ballen i eget mål

Trine Rønning depper over å ha satt ballen i eget mål.

Foto: Ng Han Guan / AP

Fotball

 • KFUM forlenget kontrakten med treneren

  Johannes Moesgaard (40) har signert en ny avtale som gjør ham til hovedtrener i eliteserieklubben KFUM ut 2027.

  Overraskelseslaget i norsk fotball denne sesongen bekrefter kontrakten i sine kanaler torsdag.

  – Fra min side har det alltid vært tanken og intensjonen å få dette til. Jeg er på et fantastisk sted. Et sted der jeg får anledning til å utvikle meg, med folk rundt meg som har tro på meg og med en sulten spillergruppe som gir alt hver eneste dag for å ta nye steg, sier Moesgaard til egen arbeidsgivers nettsider.

  Han kom til Oslo-klubben som assistenttrener for Jørgen Isnes. Da Isnes dro til Godset før 2023-sesongen, rykket Moesgaard inn som arvtaker.

  Foran årets sesong rykket klubben opp i Eliteserien, og der har Moesgaards menn virkelig imponert. Plass på øvre halvdel av tabellen og kvartfinalebillett i cupen er fasiten så langt.

  – Det har vært en sinnssyk læringskurve fra dag én. Og gjennom det vi har opplevd, har jeg bare blitt sulten på mer. Sulten på suksess og sulten på å utvikle klubben ytterligere, sier 40-åringen. (NTB)

  Johannes Moesgaard
  Foto: Jan Kåre Ness
 • Emilie Bragstad forlater Bayern München – klar for Bayer Leverkusen

  Emilie Bragstad er ferdigspilt i Bayern München. Låneavtalen sist sesong med Bayer Leverkusen gjøres permanent.

  Det opplyser Leverkusen på sine nettsider. Hun har skrevet under en avtale som strekker seg til sommeren 2026.

  – Etter en god sesong her i Leverkusen er jeg overbevist om at jeg kommer til å fortsette og forbedre meg, og at vi fortsatt kan oppnå mye som lag. Jeg vil gjerne hjelpe med å stabilisere forsvaret vårt ytterligere, og jeg vil gjerne bidra enda mer offensivt, sier Bragstad.

  Hun signerte for Bayern München i 2020 og har siden vært på lån i Rosenborg og Leverkusen.

  – Emilie etablerte seg umiddelbart som en verdifull del av forsvaret vårt, sier sportsdirektør Achim Feifel.

  I 2023/24-sesongen var Bragstad på banen for Leverkusen i 21 av 22 kamper i Bundesliga. Hun scoret to mål. (NTB)

  Emilie Bragstad
  Foto: NTB
 • Steve Cooper er ansatt som ny manager i Premier League-klubben Leicester

  Steve Cooper får jobben med å lede nyopprykkede Leicester i den kommende Premier League-sesongen.

  Leicester bekrefter selv signeringen i sine mediekanaler.

  Ansettelsen betyr at Cooper er tilbake i fotballmanesjen etter at han i desember i fjor fikk sparken som manager i Nottingham.

  44-åringen erstatter Enzo Maresca, som nylig ble hentet til Chelsea. Italieneren ledet Leicester tilbake til øverste nivå i engelsk fotball forrige sesong.

  Ved siden av å lede Nottingham med suksess har Cooper tidligere vært manager i Swansea samt flere aldersbestemte engelske landslag.

  Han førte Nottingham opp i Premier League den første sesongen i sjefsstolen på City Ground. Forrige sesong ble det verre. Klubben slet med å ta de nødvendige poengene, hvilket førte til at Cooper til slutt måtte forlate jobben. (NTB)

  steve Cooper
  Foto: AFP
 • Rasismebråk i Tottenham – klubben rykket ut med melding fra kaptein Son

  I et intervju med en TV-kanal i hjemlandet Uruguay kom Tottenham-spiller Rodrigo Bentancur med uttalelser som satte sinnene i kok hos mange.

  Midtbanespilleren ble spurt om han kunne skaffe en Tottenham-drakt.

  – Sonny sin? Det kunne også ha vært fetteren hans sin, for de ser helt like ut alle sammen, lød svaret fra Bentancur, som viste til Son Heung-min fra Sør-Korea.

  Det skapte voldsomme reaksjoner. Veldedighetsorganisasjonen Kick It Out, som kjemper mot diskriminering, opplyste i etterkant til BBC at den hadde mottatt en rekke klager.

  Onsdag kom Tottenham på banen med en offisiell uttalelse i sosiale medier. Klubben har fått assistanse for å sørge for at episoden «får en et positivt utfall».

  – Dette innebærer blant annet at spillerne skal få opplæring i målene vi har knyttet til mangfold, likestilling og inkludering, skriver Spurs.

  Videre heter det at klubben stiller seg bak at kaptein Son nå mener at saken kan legges død.

  – Jeg har snakket med Lolo (Bentancur). Han gjorde en tabbe, det vet han, og han har beklaget. Lolo ville aldri mene å bevisst si noe fornærmende. Vi er brødre, og ingenting er endret knyttet til det, sier Son i en uttalelse.

  Bentancur har beklaget uttalelsen sin i et Instagram-innlegg.

  – Sonny bror! Jeg beklager til deg for det som skjedde, det var bare en veldig dårlig spøk. Du vet at jeg er glad i deg, og jeg ville aldri miste respekten for deg eller såre deg eller noen andre! Jeg er glad i deg, bror, skrev han der. (NTB)

  Bentancur
  Foto: AP
 • Norge opp én plass på Fifa-rankingen

  Slovakia, Algerie og Panama ligger på plassene foran Norge. Siden forrige oppdatering av rankingen i april har Norge spilt kamper mot Kosovo (3-0) og Danmark (1-3).

  For to år siden var Solbakkens menn på 36.-plass. Det er den høyeste plasseringen siden 2015, da Norge lå som nummer 34.

  På 1990-tallet var Norge, med Egil «Drillo» Olsen som sjef, en periode så høyt som på 2.-plass.

  Topp tre på Fifa-rankingen er uendret med Argentina (1), Frankrike (2) og Belgia (3). (NTB)

  Solbakken Norge
  Foto: NTB
Euro 2024 Soccer Scotland Switzerland
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group D Austria v France