Tynnslitt tillit til Brann-treneren

Frustrasjonen er stor i og rundt Brann, etter at klubben som første eliteserielag på 22 år ble slått ut av cupen av et lag fra nivå 4.

Brann-supportere protesterer utenfor Brann stadion
Foto: NRK

- Det er aldri gøy å tape fotballkamper uansett motstander, men en 3. divisjonsklubb skal ikke Brann tape for, sier lederen i Brann-Bataljonen, Frode Hellebø til NRK.no.

Video: Brann-krise

Video Brann krise

Han er fortvilet over det han kaller et Brann i krise. Et tap for lillebror Fyllingen i 2. runde i cupen og en dårlig 13. plass med ti poeng i eliteserien er langt under pari.

Og da skjer det uunngåelige. Brann-trener Steinar Nilsens jobb blir heftig diskutert.

- Jeg har personlig hatt en viss tillit til Steinar, men i fotballens verden er ting knallharde. Hvis laget ikke kommer seg ut av den situasjonen de befinner seg i, må det andre krefter til, sier Hellebø.

Etter skandalen mot Fyllingen protesterte flere Brann-supportere utenfor stadion og hang opp et banner hvor det sto "blø for klubben".

- Man skal blø for drakten og yte maksimalt for klubben sin. Det føler supporterne at Brann ikke gjør for øyeblikket, forteller Hellebø.

Nilsen ba styret vurdere

Steinar Nilsen selv uttalte etter tapet for Fyllingen at han forventet at styret vil ta opp hans stilling.

Onsdag kveld var det møte på Brann-stadion med treneren og flere spillere.

Tar tapet svært personlig

- Jeg tar tapet svært personlig, og tok det som en selvfølge at styret ville snakke med meg, sier Brann-treneren til NRK.

Han er også rystet over innstillingen til noen av spillerne.

- Det er patetisk at de begynner å løpe fra pressen og supporterne. Når du står der og tar imot hyllesten når du vinn, får du for pokker stille opp når du taper også, sier Nilsen.

På møtet var også daglig leder Lars Moldestad i Brann. Han hevder imidlertid at Brann-treneren sitter trygt.

- Uttalelsene til Nilsen etter kampen er emosjonelle. Nilsen sitter trygt. Det er trenerens ansvar å passe på at de beste spiller en slik kamp, og at man ikke undervurderer Fyllingen. Det som skjer i dag, er et klassisk eksempel på at det skjedde, sier Moldestad til NRK.

- Tålmodigheten snart slutt

Hellebø innrømmer at tålmodigheten til supporterne er tynnslitt, men han vil heller ikke gi all skyld til Steinar Nilsen.

- Steinar Nilsen sin jobb har vi forsvart med at det sikkert ikke var noe enkel oppgave å ta over en klubb som slet økonomisk, og som ikke hadde annet spillermateriell å tilby ham. Vi føler at ikke alt ligger på Steinar, men tålmodigheten vår er prøvet per i dag, fortsetter Hellebø.

Han presiserer at det må forsterkninger til om trenden skal snu.

- Laget trenger forsterkninger for å overleve i eliteserien. Det sportslige apparatet har en enorm utfordring. Klarer de ikke det, må det andre krefter til. Brann kjemper for å overleve, hverken mer eller mindre.

- Tror du det er Steinar Nilsen som trener Brann når sesongen er over?

- Hvis han klarer å snu den dårlige trenden, er han vel det, men hvis ikke så spøker det, sier Hellebø.

PS: Fyllingen spiller til daglig mot Branns 2.-lag i sin avdeling i 3. divisjon, og har allerede slått dem 2-1.

Dagen derpå også i VIF

Det var ikke bare Brann som hadde en vond kveld onsdag. Vålerenga - cupvinneren i 2008 - ble slått 3-2 av 2.-divisjonslaget Tønsberg.

Les: Vålerenga hodestups ut av cupen

Fotballnyheter