NRK Meny
Normal

Trenger cupsuksess i Europa

Norske klubber kan ikke stikke hodet i sanden med tanke på spill i europeiske turneringer. Tvert i mot, mener landslagsassistent Ola By Rise.  

Ola By Rise
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

By Rise er svært betenkt over måten flere norske lag har nedprioritert Europacupspill de senere år.

- Det har vært noen tendenser til at det har blitt nedprioritert, og kanskje vært litt kortsiktig og sneversynd i prioriteringene og forberedelsene. Jeg tror nok også at en del klubber i ettertid innser det selv.

Nå mener han at norske klubber må bli flinkere til å huske på at suksess på kontinentet er viktig for fremtiden til norsk fotball.

Trenger en opptur

Med de norske fadesene tenker By Rise i hovedsak på flausen Brann opplevde mot det svenske andredivisjonslaget Åtvidaberg i UEFA-cupen i fjor. Lillestrøms forsmedlige nederlag mot Káerjeng i år kaller han et arbeidsuhell.

Senere i dag skal Rosenborg møte det finske laget Tampere, i det som blir siste hinder før gruppespillet i mesterligaen. I tillegg skal Vålerenga, Fredrikstad og Brann alle spille UEFA-cupkvalifisering på torsdag.

Nå slår landslagsassistenten fast at Norge igjen trenger en opptur i Europa.
- I fjor var det et svart år i forhold til prestasjon. året før var det bra. Det har svingt veldig, men jeg håper at lagene gjør det bra nå. Jeg har hvertfall inntrykk av at e-cup prioriteres nå, forteller landslagsassistenten. 

Vil løfte norsk fotball

By Rise som selv har vært en del av mesterligaen, spesielt fra hans tid i Rosenborg, håper nå alle norske klubber ser verdien av å spille på kontinentet.

- Det er med å løfte deg opp på et høyere nivå. Det blir veldig strutsaktig hvis man bare er opptatt av hjemlig serie, og forholder seg til at Norge er eneste arena. Europa er en målestokk, og vi blir målt på det også av andre, poengterer landslagsassistenten.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.