Hopp til innhold

Tre tap på rad for Kongsvinger

Tom Nordlies menn tapte sin tredje kamp på rad da Mjøndalen vant og klatret over streken. Se målene her.

Tom Nordli
Foto: Elise Alexandra Årnes Gulbrandsen / NRK

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Toppscorere i 1.divisjon

Mjøndalen - Kongsvinger 2-1

Mjøndalen ble for sterke for Kongsvinger som nå har tapt tre kamper på rad. Dermed begynner avstanden opp til Sogndal på toppen av tabellen og bli stor.

Sesongen åpnet svært lovende for Kongsvinger som lenge ledet 1. divisjon, men etterhvert som det har blitt varmere i været har imidlertid hedmarkingene fått store problemer. Ingen seiere på fire bortekamper holder ikke mål om drømmen om opprykk skal realiseres.

- Ferien har begynt litt for tidlig. Det er stillestående og vi spiller uten selvtillit. Det meste er langt under pari, sa Tom Nordlie til NRK i pausen.

Sjansesløseri

Kongsvinger var det beste laget til å begynne med på Nedre-Eiker. Men trenden fra de siste kampene fortsatte. Tom Nordlie klaget før kampen på at Kongsvinger trenger veldig mange sjanser på å score.

Det fikk man se igjen mot Mjøndalen. Kongsvinger kom seg til et par gode muligheter, men foran mål sviktet det totalt.

Og da skjer det som det ofte gjør med lag som ikke utnytter sjansene.

Mjøndalen kontret etter en Kongsvinger-corner. Adrian Paul spilte ballen til seg selv og stormet opp langs høyresiden. Inne i feltet fant han Fabian Andersen som vendte opp og satt ballen kaldt og rolig i mål etter 23 minutter.

VIDEO: Fabian Andersen sendte Mjøndalen i ledelsen.

Video nsps_upload_2009_7_11_20_18_35_597.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Dermed ledet Mjøndalen til pause.

Straffe og rødt kort

Kongsvinger satset offensivt for utligning etter pause, men var fryktelig tamme. Mjøndalen hadde god kontroll foran eget mål og igjen fikk hjemmelaget mulighet på kontring.

Adrian Paul fosset i angrep like før slutt med Kai Olav Ryen i hælene. Ryen tapte kampen på fart og felte hurtigtoget Paul og Mjøndalen fikk straffe.

Den satte Erik Midtgarden kontant i mål og Ryen ble samtidig utvist.

VIDEO: Midtgarden scorer på straffe og Kai Olav Ryen blir utvist

Video nsps_upload_2009_7_11_21_48_52_598.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

På overtid reduserte Kai Risholt, men nærmere kom aldri Kongsvinger som nå er syv poeng bak Sogndal før den 15. runden avsluttes i morgen.

Mjøndalen klatret opp over streken og er ett poeng foran Notodden.

VIDEO: Kai Risholt reduserer

Video nsps_upload_2009_7_11_22_2_16_600.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Fotball

 • Sen overtidsscoring hindret Celta-seier mot nedrykksrival

  Jørgen Strand Larsen og Celta var på vei mot en viktig seier i bunnkampen i La Liga, men en overtidsscoring sørget for at det bare ble 2-2 mot Cádiz.

  Cadiz-innbytter Darwin Machis utlignet ti minutter inne i overtiden. Dermed hentet vertene seg opp etter å ha ligget under 0-2.

  Strand Larsens spisskollega Iago Aspas sendte Celta i føringen etter elleve minutter, før svenske Willot Swedberg doblet ledelsen et drøyt kvarter etter hvilen.

  Strand Larsen fikk ikke med seg målpoeng og venter fortsatt på sin tiende nettkjenning i La Liga denne sesongen. Halden-mannen ble byttet ut med et kvarter igjen av kampen.

  Ti minutter i forkant hadde Juanmi redusert for Cadiz.

  Celta ligger på 17.-plass med 21 poeng, mens Cadiz er nedrykksplassert rett under med 18 poeng. (NTB)

  Jørgen Strand Larsen
  Foto: AP
 • Deilas Brugge tapte toppkamp på overtid

  Ronny Deilas Brugge gikk på et 1-2-nederlag på overtid hjemme mot Anderlecht i den belgiske toppdivisjonen søndag.

  Dermed økte avstanden mellom tabelltoer Anderlecht (57 poeng) og tabelltreer Brugge (45). Sistnevnte står med poengtap i to strake kamper.

  Hugo Vetlesen spilte hele kampen for Brugge, mens Antonio Nusa ble byttet ut med to minutter igjen av ordinær spilletid. Ingen av nordmennene noterte seg for målpoeng.

  Nilson Angulo ble matchvinner ett minutt på overtid

  I første halvdel av mars skal Deilas lag ut i to oppgjør mot Molde i serieligaen. Vinneren går videre til kvartfinale. (NTB)

  S1rZhprczrI
  Foto: NTB
 • Sarabia sikret Wolverhampton-revansj mot tabelljumboen

  Wolverhampton vant 1-0 over Sheffield United i Premier League søndag. Tabelljumboen får stadig en vanskeligere jobb med å holde plassen i det gjeve selskap.

  Nyopprykkede Sheffield United ligger helt i bunn av Premier League med 13 poeng, like mange som Burnley på plassen over.

  Everton innehar den siste plassen på trygg grunn med åtte poeng ned til tabelljumboen. Sheffield United måtte se tre nye poeng ryke da Pablo Sarabia headet inn 1-0-målet til Wolves etter en halvtime søndag.

  Wolverhampton er ett av bare tre lag som har tapt for Sheffield United i Premier League tidligere i sesongen. Forrige oppgjør mellom lagene endte 2-1 til «The Blades».

  De oransjekledde ligger for øyeblikket på 8.-plass med 38 poeng.

  Wolverhamptons neste kamp er mot Brighton i FA-cupen, mens Sheffield United møter Arsenal til ligakamp. (NTB)

  Sarabia
  Foto: AP
 • Fotballspiller i koma etter hodeskade

  Bordeaux-spiller Alberth Elis er lagt i kunstig koma etter at han pådro seg en alvorlig hodeskade under en ligakamp mot Guingamp lørdag.

  Helt i starten av kampen var Elis oppe i en hodeduell med Guingamp-spiller Donatien Gomis, som medførte at førstnevnte fikk en stygg hodesmell.

  Dermed fikk han behandling på banen i flere minutter før han ble fraktet ut.

  28-åringen fra Honduras var ved bevissthet da han ble tatt med til sykehuset, men ble lagt i kunstig koma etter flere undersøkelser som viste at han hadde pådratt seg en alvorlig hodeskade. Det skriver flere franske medier, deriblant L`Equipe.

  Alberth Elis
  Foto: AP
 • Aston Villa med viktig seier – Glasner vant i Crystal Palace-debuten

  Douglas Luiz scoret to ganger da Aston Villa slo Nottingham Forest 4-2 og tok verdifulle poeng i jakten på en topplassering i Premier League.

  Luiz scoret to ganger, mens Ollie Watkins og Leon Bailey bidro med hver sitt mål i hjemmeseieren.

  Trepoengeren gjør at Birmingham-laget beholder fjerdeplassen også etter denne runden. Det skiller fem poeng ned til Tottenham, som har en kamp mindre spilt. Ned til Manchester United på sjetteplass er det åtte poeng. United tapte 1-2 for Fulham lørdag.

  Oliver Glasner ledet sin første kamp som Crystal Palace-manager i 3-0-seieren over Sander Berges Burnley. Glasner erstattet veteranen Roy Hodgson tidligere i uken og fikk se Chris Richards, Jordan Ayew og Jean Philippe Mateta fikse seier for London-klubben.

  Berge startet på Burnleys midtbane sammen med Josh Brownhill, men nordmannen måtte før pause se makkeren forlate banen med rødt kort etter å ha stoppet en stor Palace-sjanse på ulovlig vis. Han sendte Jefferson Lerma i bakken foran mål og ble sendt av gresset.

  Lewis Dunk sørget for at Brighton fikk med seg ett poeng i 1-1-kampen mot Everton lørdag. Jarrad Branthwaite sendte Everton i ledelsen, men på overtid stanget Dunk ballen i nettet. (NTB)

  Douglas Luiz
  Foto: AP
Terland
Molde-spilleren Emil Breivik måtte bæres ut på båre etter stygg skade i cupfinalen.