Her forsvinner Tottenhams mesterligahåp

Tottenham hadde et håpløst utgangspunkt før kveldens returoppgjør i mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid. Mer håpløst ble det etter en keepertabbe av Heurelho Gomes.

Heurelho Gomes

Keeper Heurelho Gomes ser langt etter ballen.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Tottenham - Real Madrid: 0-1 (sammenlagt: 0-5)

NRK.no fulgte Tottenham - Real Madrid

Med fire mål å snu var onsdagens returkamp en stor oppgave, og som ventet ble den for stor. Med 1-0 onsdag tok spanjolene seg videre med 5-0 sammenlagt.

En grusom tabbe fra Heurelho Gomes i Tottenham-buret åpnet for at Cristiano Ronaldo kunne sende de spanske gjestene foran etter 50 minutter.

Portugiseren skjøt fra distanse, Gomes fikk to hansker på ballen, men klarte kunststykket å slippe ballen over seg selv og i eget mål.

Heurelho Gomes

Gomes strekker seg, men greier ikke å forhindre ballen i å gå i mål.

Foto: Nick Potts / Ap

Knust drøm

Tottenham-fansen håpet på et mirakel, men den keepertabben ga oppgitte ansikter på tribunen og knust mesterligadrøm. For nostalgikere kunne Gomes-tabben minne noe om Erik Thorstvedts brutale møte med engelsk fotball.

Nordmannens debut i Tottenham-buret endte med at han slapp en heller ufarlig avslutning fra Nottingham Forests Nigel Clough i eget nett. Sju minutter før pause fikk Tottenham-stjernen Gareth Bale korrekt ett mål annullert for offside.

Selv om den hadde blitt godkjent, ville London-laget fått store problemer. Tottenhams tidligere storstjerne Paul Gascoigne, som har slitt med rusproblemer, fulgte kampen fra tribuneplass.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo jubler over 1-0-scoringen.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Mot rekord

Jose Mourinho har vunnet den gjeveste E-cupen med Porto og Inter. Portugiseren kan bli første trener som vinner mesterligaen med tre ulike lag.

Den karismatiske treneren tok et steg nærmere historiebøkene med nok en kamp med solid defensiv. Men motstanderen i siste hinder før finalen er formidabel. For Real Madrid, som jager sin tiende tittel i serievinnercup/mesterliga, skal ut i spansk superduell i semifinalen. Der venter Barcelona.

De to rivalene har utkjempet mange store kamper. Semifinalene blir noe av det største mellom gigantene. I den andre semien møtes Manchester United og Schalke.

Fotballnyheter