Normal

Ti kamper - 13 mål

Ti kamper har de spilt sammen, Luis Suarez og Daniel Sturridge, og på de kampene har de totalt scoret 13 mål. I dag gjorde de det igjen.

Daniel Sturridge ogn Luis Suarez

Daniel Sturridge og Luis Suarez sikret igjen poeng for Liverpool

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Slik var kampen: Newcastle - Liverpool 2-2

Det var de to som reddet det ene poenget i en kamp der Liverpool ut fra spill og sjanser burde tatt alle tre.

Tjue minutter før slutt ble Suarez spilt fint gjennom på venstresiden. Innlegget hans var millimeterpresist og fant Sturridge stupende fram mellom to midtstoppere. Dermed 2–2.

Det var Sturridges sjette bortekamp på rad med scoring.

Første omgang var noenlunde jevnsoilt. Hjemmelaget tok ledelsen på et praktskudd fra over 25 meter av Yohan Cabaye.

Men fem minutter før pause ble Suarez felt som bakerste mann. Mapou Yanga-Mbiwa fikk rødt kort og Liverpool straffe. Den omsatte Steven Gerrard i sitt mål nummer 100. Bare Robbie Fowler (128) og Michael Owen (118) har klart det i Premier League.

Steven Gerrard

Steven Gerrard scoret sitt mål nummer 100 da han utliknet på straffe

Foto: Scott Heppell / Ap

Dermed 1–1 ved pause, men Newcastles oppgave i andre omgang ble plutselig mye vanskeligere.

Innbytter scoret

Ikke desto mindre tok hjemmelaget ledelsen igjen ti minutter etter pause. Cabaye var igjen mannen bak målet da han la et frispark inn til innbytter Paul Dummett som headet inn 2–1.

Derfra og inn handlet alt om Liverpool. Hjemmelagets ti mann slet skjorta av seg for å holde de røde på avstand, og klarte det. Med unntak av 2-2-målet. Liverpool-manager Brendan Rodgers river seg nok i håret over å ikke ha klart alle tre poengene etter det enorme presset i andre omgang.

Hjemmefansen snudde seg bort og holdt for ørene da Liverpool fikk frispark fra like utenfor 16-meteren seks minutter på overtid (det var egentlig lagt til bare fire). Men Tim Krul var der han skulle være og blokkerte.

Poenget var likevel nok til at Liverpool gikk helt til topps i Premier League - iallfall inntil Arsenal har spilt mot Norwich seinere i dag.

Fotballnyheter