NRK Meny
Normal

Tafatt Start til førstedivisjon

På forhånd var det spekulert i at Lyn ville ta lett på kampen mot Start, en kamp som hadde liten betydning for Oslo-laget.

Ole Martin Årst og trener Benny Lennartson

Ole Martin Årst og trener Benny Lennartson innser hvilken vei det går under kampen på Ullevaal.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Møtet med et Start-lag som ikke viste vilje til å avgjøre en kamp som kunne avgjøre om neste sesong skulle spilles i førstedivisjon eller om de fikk anledning til å spille kvalifisering ble imidlertid lett match for et toppet Lyn-lag.

Kampen på Ullevaal endte 4-1.

NRKSport.no fulgte kampen

Motgang fulgte motgang

Det var et meget tafatt Start som åpnet kampen på verst tenkelige vis. Etter bare seks minutter kom nemlig Lyns Ighalo uproblematisk gjennom, og fikk stort sett gå i fred fra litt over midtbanen.

Odion Jude Ighalo jubler etter å ha gitt Lyn ledelsen 1-0.

Odion Jude Ighalo jubler etter å ha gitt Lyn ledelsen 1-0.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Heller ikke forsvaret klarte å presse nigerianeren, som satte ballen enkelt i målet bak keeper Høie.

Samtidig var det spennende å vite hvordan oppgjøret mellom Odd Grenland og Fredrikstad endte i Skien. Derfor steg frustrasjonsnivået flere hakk idet meldingen om at hjemmelaget hadde tatt ledelsen rett etter målet på Ullevaal.

Slik fortsatte motgangen for de gulkledde gjestene fra sør. Lyns neste mål kom etter fem minutter ved Endre Fotland Knudsen, også han fikk gå uforstyrret gjennom et sedat Start-forsvar.

Nok en gang kunne Start ønsket seg mer hjelp av Fredrikstad. Også kort tid etter 2-0-målet økte nemlig Odd ledelsen, og Starts håp om kvalifiseringsplass så ut til å svinne allerede etter et kvarters spill.

Årst tente Start

Et kvarter før pause klarte Ole Martin Årst å blåse nytt liv i kampen med en flott scoring.

Spissen demper lekkert på brystet og pirker ballen forbi Gustafsson, noe som umiddelbart vekker gulkledde både på banen og tribunen.

De siste minuttene før pause så Start ut til å ville angripe og får mål for å komme seg ut av uføret. Hjemmelaget klarte ikke overraskende å demme opp for presset, og lagene tok pause ved 2-1.

Ny spenning etter pause – takket være Odd

Få minutter etter pause kom den første gladmeldingen, sett med Start-øyne, fra Skien.

Odd måtte nå spille førti minutter med ti mann etter utvisning. Dette betydde ny piff i bortelaget, som økte presset betraktelig.

Imidlertid lyktes ikke angrepspillerne i å få uttelling foran mål, og det var heller Lyn som la på til 3-1 etter 63 minutter, med en kanon av Tomas Sokolowski.

Festfotball av hjemmelaget

I kampens siste fase viste Lyn stor vilje til å underholde, mens Start slet i motbakke.

Det var Lyn som kjørte showet, mens Start virket som de hadde gitt opp håpet da et kvarters tid gjensto. Det klareste tegnet på resignasjon kom da en ellers svært engasjert

Benny Lennartson inntok benken de siste minuttene. Samtidig greide Odd å holde Fredrikstad unna redusering, noe som nok bidro til den oppgitte stemningen i Start-leiren.

Den siste spikeren i kista var det også Tomas Sokolowski som sto for. Da polakken satte inn nådeskuddet fem minutter før slutt, var det definitivt ingen tvil: Start er et førstedivisjonslag.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.