Suarez dropper Norge: – Setter fyr på overgangsspekulasjonene

Luis Suarez er ikke med i Liverpool-troppen som møter Vålerenga i Oslo onsdag.

FBL-ENG-GRE-LIVERPOOL-OLYMPIAKOS-FRIENDLY

Luis Suarez linkes til flere klubber, og mye tyder på at Liverpool må klare seg uten sin toppscorer i den kommende sesongen.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Liverpool oppgir en ankelskade som grunn til at Suarez står over treningskampen på Ullevaal.

Heller ikke Martin Skrtel, Daniel Agger eller Glen Johnson er med til Norge, og Liverpool oppgir frykt for skade som grunn også for dem.

På vei bort fra Liverpool?

Suarez har imidlertid blitt linket til flere klubber den siste tiden, og spesielt til Arsenal.

Flere internasjonale medier har omtalt at Suarez står over kampen mot Vålerenga, blant annet The Times og Sky Sports. De trekker paralleller til overgangsryktene rundt storscoreren.

– At han ikke skal spille setter nok fyr på overgangsryktene, selv om det er en skade som oppgis som grunn, medgir Pål Christian Møller, leder for Liverpools norske supporterklubb.

Selv er han usikker på hvor mye man skal legge i det.

– Jeg er ikke sikker på om det er så dramatisk. Han har fått en smell på ankelen, og derfor tar de ingen sjanser. Han spilte den forrige treningskampen, og derfor er jeg ikke så sikker på om dette trenger å bety så mye annet enn at han har fått en skade, sier Møller.

Ikke bekymret for tilskuersvikt

Vålerenga hadde fått beskjed om at Suarez i utgangspunktet skulle være med i troppen. Selv om Suarez er blant de største stjernene på Liverpool, er Møller likevel ikke bekymret for at fraværet hans vil påvirke publikumsinteressen rundt treningskampen mot Vålerenga.

– Nei, det vil nok ikke ha noe spesielt å si. Det er nok av andre stjerner på laget, og Liverpool kommer til å stille med et veldig bra lag. Det blir nok å hygge seg over, sier han.

Luis Suarez scoret nest flest mål i forrige sesong av Premier League, bare slått av Manchester Uniteds Robin van Persie.

Prestasjonene hans har likevel ofte havnet i skyggen av mer kontroversielle episoder. Blant annet da han bet Chelsea-spiller Branislav Ivanovic i armen under en kamp, og den mye omtalte rasismesaken mot Patrice Evra.

Liverpools tropp mot Vålerenga består av disse spillerne:

Jones, Enrique, Toure, Alberto, Gerrard, Aspas, Coutinho, Assaidi, Henderson, Coates, Downing, Spearing, Lucas, Mignolet, Allen, Borini, Sterling, Kelly, Flanagan, Ibe, Wisdom.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 •  – Start-treneren har fått sparken

  TV 2 erfarer at Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå, ifølge kanalen. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år. Også Fædrelandsvennen melder at Hardarson er sparket.

  rRNIjQn3Vts
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Hareide: – Det var verre i fjor

  Åge Hareide skulle egentlig ledet Danmark i EM før han ga seg som Danmarks hovedtrener, men pandemien kom og Hareide måtte dra før mesterskapet var i gang.

  Hareide, som hadde kontrakt til 2020, kunne dermed ikke lede Danmark i mesterskapet.

  Han forteller til NRK at det er spesielt, men at det går bedre nå.

  – Jeg tenker ikke så mye på det. Det var verre i fjor, sier Hareide.

  – Det har jo vært et år med pandemi, så man har hatt litt andre ting å tenke på. Nå jobber jeg i RBK og må forberede oss til kamp i Drammen i morgen, sier Hareide.

  Den nåværende Rosenborg-treneren har stor tro på sitt tidligere mannskap.

  – Jeg tror de kan gå hele veien til semifinalen, mener Hareide.

  Hareide var kritisk til at NRK viste bildene fra situasjonen. Han valgte å dra hjem.

  – Vi var i studio i inngangen til kampen, og jeg skulle være med i pausen. Da dette skjedde, så gikk jeg bare hjem. Jeg forlot studio. De kunne ikke si så mye på det, sier han til Dagbladet.

  Hareide og Rosenborg skal møte Strømsgodset i morgen.

  – Jeg sa til Micke Dorsin at dersom Christian dør, så kommer jeg ikke på kamp. Det hadde han forståelse for, sier han.

  Eliteserien fotball 2020: Sandefjord - Rosenborg (0-0)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Molde vant tross utrolig selvmål

  Kristoffer Haugen satte ballen i nettet tre ganger da Molde vant 3-1 over Sandefjord. To ganger i Sandefjord-målet, og én gang i Molde-målet.

  Og hans selvmål var smått utrolig. Planen hans var nok å sende et ufarlig tilbakespill til keeper Oliver Petersen, men han var feilplassert, og rakk ikke ballen som i stedet trillet i nettet.

  Men Molde hadde god kontroll, og ved to scoringer av nevnte Haugen og én scoring av Ohi, ble det grei seier.

  Dermed henger moldenserne med i teten, og de ligger på tredjeplass i Eliteserien.

  En liten nedtur fikk dagens vinner likevel. Magnus Wolff Eikrem måtte gå av med noe som så ut som en strekk.

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Molde
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Hjelp fra oven

  Det engelske laget fikk hjelp fra uventet hold før sin åpningskamp i EM mot Kroatia søndag. Mens laget trente lørdag, kom nemlig et fly over treningsanlegget. Bak flyet hang et banner.

  Der kunne de engelske spilellerne lese følgende budskap: «De fleste Kroatia-målene kommer fra venstre».

  Ifølge Twitter-kontoen The Athletic UK kom ni av Kroatias 17 scoringer i EM-kvalifiseringen etter angrep på venstresiden.

  Er0XPWVaW2A
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Svensk skadetrøbbel

  Sveriges brokete oppladning til fotball-EM fortsetter. Skadeplager gjør Albin Ekdal (bildet) og Jens Cajuste til usikre kort to dager før åpningskampen mot Spania, melder NTB.

  Ekdal deltok ikke på hele lørdagens trening på grunn av en smell han pådro seg før helgen, mens Cajuste gikk av feltet med smerter i venstrefoten.

  Treningsøkta var den siste før avreisen fra Göteborg til Sevilla. Mandag innleder Sverige gruppespillet i EM mot Spania.

  Den siste uken har ikke vært ideell for svenskene. Tirsdag ble det kjent at landslagsspillerne Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg hadde testet positivt for koronaviruset.

  rBd1dyvBpKw
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP