Normal

Suarez dropper Norge: – Setter fyr på overgangsspekulasjonene

Luis Suarez er ikke med i Liverpool-troppen som møter Vålerenga i Oslo onsdag.

FBL-ENG-GRE-LIVERPOOL-OLYMPIAKOS-FRIENDLY

Luis Suarez linkes til flere klubber, og mye tyder på at Liverpool må klare seg uten sin toppscorer i den kommende sesongen.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Liverpool oppgir en ankelskade som grunn til at Suarez står over treningskampen på Ullevaal.

Heller ikke Martin Skrtel, Daniel Agger eller Glen Johnson er med til Norge, og Liverpool oppgir frykt for skade som grunn også for dem.

På vei bort fra Liverpool?

Suarez har imidlertid blitt linket til flere klubber den siste tiden, og spesielt til Arsenal.

Flere internasjonale medier har omtalt at Suarez står over kampen mot Vålerenga, blant annet The Times og Sky Sports. De trekker paralleller til overgangsryktene rundt storscoreren.

– At han ikke skal spille setter nok fyr på overgangsryktene, selv om det er en skade som oppgis som grunn, medgir Pål Christian Møller, leder for Liverpools norske supporterklubb.

Selv er han usikker på hvor mye man skal legge i det.

– Jeg er ikke sikker på om det er så dramatisk. Han har fått en smell på ankelen, og derfor tar de ingen sjanser. Han spilte den forrige treningskampen, og derfor er jeg ikke så sikker på om dette trenger å bety så mye annet enn at han har fått en skade, sier Møller.

Ikke bekymret for tilskuersvikt

Vålerenga hadde fått beskjed om at Suarez i utgangspunktet skulle være med i troppen. Selv om Suarez er blant de største stjernene på Liverpool, er Møller likevel ikke bekymret for at fraværet hans vil påvirke publikumsinteressen rundt treningskampen mot Vålerenga.

– Nei, det vil nok ikke ha noe spesielt å si. Det er nok av andre stjerner på laget, og Liverpool kommer til å stille med et veldig bra lag. Det blir nok å hygge seg over, sier han.

Luis Suarez scoret nest flest mål i forrige sesong av Premier League, bare slått av Manchester Uniteds Robin van Persie.

Prestasjonene hans har likevel ofte havnet i skyggen av mer kontroversielle episoder. Blant annet da han bet Chelsea-spiller Branislav Ivanovic i armen under en kamp, og den mye omtalte rasismesaken mot Patrice Evra.

Liverpools tropp mot Vålerenga består av disse spillerne:

Jones, Enrique, Toure, Alberto, Gerrard, Aspas, Coutinho, Assaidi, Henderson, Coates, Downing, Spearing, Lucas, Mignolet, Allen, Borini, Sterling, Kelly, Flanagan, Ibe, Wisdom.

Fotballnyheter