NRK Meny
Normal

Sturridge bommet, bommet, bommet og bommet

Daniel Sturridge hadde alle muligheter til å sende England i føringen, men traff aldri mål. Dermed ble det 0-0 mot Costa Rica, og tidenes dårligste VM-resultat for England.

Sturridge igjen

Se Sturridges kjempesjanse etter 65 minutter.

Laster innhold, vennligst vent..

Roy Hodgson gjorde hele ni endringer fra kampen mot Uruguay, og stilte med et uerfarent mannskap mot Costa Rica. Daniel Sturridge var blant de største profilene på banen, og fikk mer enn nok muligheter til å redde noe av æren for England.

To gode skuddforsøk tidlig i første omgang, en heading fra fem meter etter 35 minutter og en kjempesjanse alene med keeper i andre omgang ble Englands største muligheter.

Sturridge var sist på alle sammen, men det ville seg rett og slett ikke for Liverpool-spissen.

Og det oppsummerer vel egentlig hele Englands VM. Tre kamper, to tap og ett poeng. Aldri før har England gjort det dårligere i et VM-sluttspill.

– Vi tok ikke vare på sjansene våre. Hvis vi hadde gjort det, ville vi ha vunnet komfortabelt. Vi skapte mange sjanser, og det er viktig. Forsvaret var helt fantastisk, sa England-manager Roy Hodgson.

Italia røk også ut av VM etter tap mot Uruguay, og dermed fikk vi en gjentagelse av sist gang VM ble arrangert i Brasil i 1950: England og Italia rett ut etter gruppespillet.

Men der VM har vært krise for England, har det vært tilsvarende fantastisk for Costa Rica. De ble levnet små sjanser mot tre tidligere verdensmestere, men etter tre kamper står de med sju poeng, og går videre som gruppevinner.

– Vi er veldig fornøyde. England er et av de beste lagene i verden. De er ekte mestere, så vi visste det ville bli en vanskelig kamp, sa Costa Rica-trener Jorge Luis Pinto.

Ville ha straffe

Den første halvtimen forløp uten de aller største sjansene. Daniel Sturridge kom til to gode skuddmuligheter, men ingen av forsøkene traff mål. Omgangens største sjanse skapte Costa Rica, da Ben Foster slo et frispark fra Celso Borges via tverrliggeren og til corner.

Etter 27 minutter ropte England på straffe. Etter et innlegg fra venstre endte ballen hos Sturridge, som ble dratt ned før han kunne avslutte. Reprisene viste at forsvareren som hindret Sturridge ikke var nær ballen, men dommeren lot det gå.

Minuttene etter la England press på Costa Rica, og Sturridge fikk en ny mulighet. En corner ble headet tilbake i feltet, og Sturridge fikk stå helt alene foran mål. Liverpool-spissens avslutning gikk imidlertid like over mål.

Sturridge header like over

Se Daniel Sturridges sjanse etter 35 minutter.

Sturridge med kjempesjanse

I andre omgang hadde England ballen mest, men slet med å skape mye. Unntaket kom etter 65 minutter, da Sturridge fikk sin største sjanse.

Et nydelig gjennomspill sendte Sturridge alene med keeper, men avslutningen gikk like utenfor mål.

Ingen av lagene maktet å skape noen store muligheter resten av omgangen, og kampen endte 0-0.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.