Sturridge bommet, bommet, bommet og bommet

Daniel Sturridge hadde alle muligheter til å sende England i føringen, men traff aldri mål. Dermed ble det 0-0 mot Costa Rica, og tidenes dårligste VM-resultat for England.

Sturridge igjen

Se Sturridges kjempesjanse etter 65 minutter.

Laster innhold, vennligst vent..

Roy Hodgson gjorde hele ni endringer fra kampen mot Uruguay, og stilte med et uerfarent mannskap mot Costa Rica. Daniel Sturridge var blant de største profilene på banen, og fikk mer enn nok muligheter til å redde noe av æren for England.

To gode skuddforsøk tidlig i første omgang, en heading fra fem meter etter 35 minutter og en kjempesjanse alene med keeper i andre omgang ble Englands største muligheter.

Sturridge var sist på alle sammen, men det ville seg rett og slett ikke for Liverpool-spissen.

Og det oppsummerer vel egentlig hele Englands VM. Tre kamper, to tap og ett poeng. Aldri før har England gjort det dårligere i et VM-sluttspill.

– Vi tok ikke vare på sjansene våre. Hvis vi hadde gjort det, ville vi ha vunnet komfortabelt. Vi skapte mange sjanser, og det er viktig. Forsvaret var helt fantastisk, sa England-manager Roy Hodgson.

Italia røk også ut av VM etter tap mot Uruguay, og dermed fikk vi en gjentagelse av sist gang VM ble arrangert i Brasil i 1950: England og Italia rett ut etter gruppespillet.

Men der VM har vært krise for England, har det vært tilsvarende fantastisk for Costa Rica. De ble levnet små sjanser mot tre tidligere verdensmestere, men etter tre kamper står de med sju poeng, og går videre som gruppevinner.

– Vi er veldig fornøyde. England er et av de beste lagene i verden. De er ekte mestere, så vi visste det ville bli en vanskelig kamp, sa Costa Rica-trener Jorge Luis Pinto.

Ville ha straffe

Den første halvtimen forløp uten de aller største sjansene. Daniel Sturridge kom til to gode skuddmuligheter, men ingen av forsøkene traff mål. Omgangens største sjanse skapte Costa Rica, da Ben Foster slo et frispark fra Celso Borges via tverrliggeren og til corner.

Etter 27 minutter ropte England på straffe. Etter et innlegg fra venstre endte ballen hos Sturridge, som ble dratt ned før han kunne avslutte. Reprisene viste at forsvareren som hindret Sturridge ikke var nær ballen, men dommeren lot det gå.

Minuttene etter la England press på Costa Rica, og Sturridge fikk en ny mulighet. En corner ble headet tilbake i feltet, og Sturridge fikk stå helt alene foran mål. Liverpool-spissens avslutning gikk imidlertid like over mål.

Sturridge header like over

Se Daniel Sturridges sjanse etter 35 minutter.

Sturridge med kjempesjanse

I andre omgang hadde England ballen mest, men slet med å skape mye. Unntaket kom etter 65 minutter, da Sturridge fikk sin største sjanse.

Et nydelig gjennomspill sendte Sturridge alene med keeper, men avslutningen gikk like utenfor mål.

Ingen av lagene maktet å skape noen store muligheter resten av omgangen, og kampen endte 0-0.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sander Berge tilbake i trening

  Sander Berge var fredag tilbake på Sheffield United-trening for første gang på nesten fire måneder.

  Sheffield United la fredag ut bilder av Berge på Twitter der han var på treningsfeltet sammen med lagkameratene.

  Nordmannen måtte ut med en hamstringskade i kampen mot Manchester United 17. desember, og har ikke spilt siden. Noen dager senere ble han operert.

  Berge var deltok også på landslagssamlinga i mars, uten å spille.

  Han er ikke aktuell til kampen mot Wolverhampton i helgen.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Festfotball uten Ødegaard

  Martin Ødegaard er fortsatt skadet og var ikke med da Arsenal valset over Slavia Praha på bortebane.

  Arsenal hadde et vanskelig utgangspunkt etter at de bare klarte 1–1 på hjemmebane forrige uke, men i Praha var det aldri tvil om hvilket lag som fortjente avansementet.

  Alexander Lacazette fortsatte storformen og scoret to mål, mens både Nicolas Pépé og Bukayo Saka noterte seg for hver sin scoring.

  Dermed er Arsenal videre til semifinalen i Europaligaen. Der venter gamletreneren Unai Emery og Villareal.

  Europa League - Quarter Final Second Leg - Slavia Prague v Arsenal
  Foto: David W Cerny / Reuters