Kontroverser da Godset gjenerobret tabelltoppen

Peter Kovacs sendte Strømsgodset nærmere klubbens første ligamesterskap på 43 år, men det lå mye kontroversielt bak seiersmålet.

Peter Kovacs

Her har Peter Kovacs satt inn det kontroversielle målet som kan føre Strømsgodset til klubbens første seriegull på 43 år

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Slik var kampen: Aalesund - Strømsgodset 0-1

Jarl André Storbæk handset – det var tydelig på tv-reprisene – da han tok med seg ballen inn i 16-meteren. Aafk-spillerne stoppet helt opp, Storbæk fortsatte, la inn til Kovacs som scoret sikkert.

Til hjemmelagets overraskelse og fortvilelse godkjente dommer Espen Berntsen scoringen. Aalesunds Michael Barrantes fikk gult kort for protestene som fulgte.

– Det var en klar hands som han dro fordel av, mente Aalesunds midtbanemann Peter Orry Larsen.

– En med god spilleforståelse ville blåst frispark mot Strømsgodset-spilleren, mente trener Jan Jönsson.

1–0 til gjestene stod seg imidlertid kampen ut, og Strømsgodset kløv tilbake på tabelltoppen. Det er tre serierunder igjen.

Strømsgodset var alt i alt hvassest og best, selv om seiersmålet neppe burde vært godkjent.

Men det bekymrer ikke Ronny Deila og hans spillere. De leder serien.

Fartsfylt og store sjanser

Det var tett, det var hett, det var mange sjanser og mye fart i Ålesund søndag kveld. Begge lag hadde gode muligheter til å ta ledelsen, Godset hadde de fleste. Blant annet smelte Øyvind Storflor ballen i tverrliggeren.

Men det ble ikke tellende resultater i kampens første 80 minutter.

AaFK-keeper Sten Grytebust fikk bestemannspremien etter sine mange gode redninger. I peroder stod han som en levende vegg.

Men han kunne ikke hindre at Strømsgodset tok sin første eliteserieseier i Ålesund noensinne, heller ikke at AaFK spilte sin sjuende kamp uten seier. Bronseplassen er i ferd med å gli ut av rekkevidde for sunnmøringene.

Strømsgodset leder på klart bedre målforskjell enn Rosenborg, og har også et tilsynelatende noe lettere program igjen. De møter Start hjemme neste helg, samtidig som Rosenborg skal gjeste erkerival og cupfinale-motstander Molde.

Deretter skal Godset møte Tromsø borte og til slutt Haugesund hjemme i Drammen.

Det kan bli en lystig sesongavslutning.

Fotballnyheter