Straffedrama da Frankrike vant

Frankrike slo Island 3 – 1 i den andre kampen i Norges gruppe i kveld.

Camille Abily, Frankrike
Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

Kampfakta: Island - Frankrike

Olav Traaen kommenterer
Foto: NRK

Det ble en severdig forestilling med fire scoringer og tre straffespark.

Island tok ledelsen tidlig i første omgang. De islandske jentene debuterer i EM, og innledet friskt. Spillerne er fysisk sterke og gir alt i duellene.

Iblant faktisk i overkant mye. Men Frankrike evnet å komme tilbake i kampen. To ganger scoret laget på straffespark. Frankrike har mange teknisk gode spillere. Laget fikk også hjelp av en keepertabbe av Helgadottir som ga Frankrike 3 – 1.

Resultatservice fotball-EM

Straffebom

Island fikk kampens tredje straffespark mot slutten av andre omgang, men den franske målvakten reddet. Kampen var til tider også dramatisk. Flere spillere måtte forlate banen med masse blod i ansikt og hodet etter tøffe dueller.

Frankrike vant tilslutt fortjent 3 – 1, og har fått en glimrende start på mesterskapet.

Island neste for Norge

Torsdag spiller Norge mot Island i Lahti. Norge tapte tidligere i kveld 4 – 0 mot et solid tysk lag. Oppgjøret mot de islandske jentene bør Norge vinne hvis vi skal gå videre til kvartfinale. Island vant 3 – 1 over Bjarne Berntsens lag i mars, og vi kan vente oss en stor utfordring mot Island

Frankrike møter Tyskland

De franske jentene har aldri tidligere gått videre fra innledende runde i et EM. Torsdag venter Tyskland. Det kan fort bli en finale i pulje B. Frankrike avslutter gruppespillet på søndag mot Norge i Helsingfors

Fotball

 • Fortsetter i mesterligaen

  Henrikke Holm Nervik er oppnevnt som dommer i åttedelsfinalen i kvinnenes mesterliga i fotball mellom Lyon og Brøndby.

  Hun får med seg Monica Løkkeberg, Elisabeth Thoresen og Ingvild Lagnes Aarland, melder Norges Fotballforbund.

  Dommerteamet dømte 16-delsfinalen mellom Servette og Atlético Madrid i kvinnenes mesterliga i februar, og er nå også klare for neste steg i turneringen.

  Kampen spilles torsdag.

  tVJ4ieyCqmY
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK