Hopp til innhold

Støtter Gamstens utbrudd

- Ullevaal-publikummet fortjente reaksjonen til Morten Gamst Pedersen.

Morten Gamst Pedersen
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Det sier Morten Nydal i landslagsgruppa i Norsk Supporterallianse til NRK.

Nydal var på Ullevaal da Gamsten etter 3-2 scoringen gestikulerte kraftig mot publikum som hadde pepet i deler av kampen.

- Det er klart Gamsten bruker sterke virkemidler, men det synes jeg er på sin plass.

- Piping mot sine egne spillere er en stor uting og ved at Gamst Pedersen gjør det han gjør, viser han hva han synes om det, sier Morten Nydal.

Les: Skarp reaksjon mot Gamst-buing

Mye piping

Han mener det var riktig av Gamsten å ta affære og vise hva spillerne mener om publikums oppførsel.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Etter at Morten Gamst Pedersen hadde scoret seiersmålet mot Finland, vendte han seg mot publikum og lot som han skulle trekke ned shortsen og deretter gestikulerte han med hendene.

Nydal i Supporteralliansen synes imidlertid Ullevaal-publikummet fortjente denne reaksjonen etter mye piping.

Setter pris på støtte

Gamst Pedersen setter pris på støtten fra Supporteralliansen.

- Det synes jeg er superbra. Jeg takket de som satt oppi svingen etter kampen, også, så jeg setter pris på det, sier han til NRK.

- Er publikum blitt for kresne?

- Publikum betaler for å se fotballkamper, og en skal ikke nekte dem å være kresne. Men så man også være der for å gi støtte. Det er en viktig ting, påpeker han, og legger til:

- Jeg kan ikke styre hva folk skal gjøre, men Martin ble buet på med en gang han kom innpå banen. Det er litt kjedelig, man må prøve å skille mellom landslaget og det han gjør i den andre jobben sin, sier han.

Ulemper

Til tross for støtten, mener Nydal i Supperalliansen at det var klare ulemper ved Gamstens opptreden.

- Det er mye barn og unge tilstede på Ullevaal stadion og spillerne er forbilder for mange, så det er en vanskelig dualitet i dette, påpeker han.

Nydal håper likevel ikke det blir en vane at Gamsten eller andre spillere reagerer mot publikum med gestikulasjoner i fremtiden.

- I neste hjemmekamp håper jeg at alle oppfører seg og at alle med norsk pass stiller på samme lag, sier han.

Fotball

 • Sverige markerte sammen med det spanske landslaget

  Sammen med Spania markert Sverige sin motstand mot bråket i det spanske fotballforbundet før lagenes kamp i nasjonsligaen fredag kveld.

  Før kampen poserte de to lagene med et stort banner med teksten «Vår kamp er en global kamp».

  De siste ukene har det vært mye bråk i det spanske forbundet etter at fotballpresidenten kysset en av spillerne på munnen, mot hennes vilje, etter VM-triumfen i sommer. Flere av landslagsspillerne har nektet å spille og presidenten har etter hvert gått av.

  Helt opp til denne uken var det usikkert om Spania i det hele tatt kunne stille lag i nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits.

  En avtale mellom regjeringen og fotballforbundet gjorde at de fleste av de uttatte spillerne møtte opp til kamp under den nye treneren Montse Tome.

  Sverige og Spania markerer sammen
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Julian Nagelsmann ansatt som tysk landslagssjef i fotball

  Julian Nagelsmann erstatter Hansi Flick som sjef for det tyske herrelandslaget i fotball, bekrefter det tyske fotballforbundet.

  36-åringen skal lede laget fram mot EM-sluttspillet i 2024.

  – Vi går mot et EM i vårt eget land. Det blir noe helt spesielt, noe som skjer med noen tiårs mellomrom. Jeg har et stort ønske om å ta denne utfordringen, sier Nagelsmann i en uttalelse.

  Nagelsmann ledet Bayern München fra sommeren 2021 og fram til han fikk sparken i mars i år. I den tyske storklubben var han blant annet med på å vinne den tyske serien i 2021/22-sesongen. Tidligere har han også trent Hoffenheim og Leipzig.

  Hansi Flick mistet nylig jobben som landslagssjef for Tyskland etter 1-4-nederlaget for Japan på hjemmebane. Sparkingen skjedde bare ett år før EM på hjemmebane.

  Flick ble landslagssjef i 2021 og fikk 25 kamper i lederstolen. Han tok over ansvaret for «Die Mannschaft» etter at han i 2019/2020-sesongen ledet Bayern München til klubbens andre mestertrippel da laget vant både Bundesliga, den tyske cupen og mesterligaen. (NTB)

  nagelsmann
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Martin Ødegaard blir i Arsenal

  Landslagskapteinen har undertegnet en ny avtale, bekrefter Premier League-klubben i dag. Ifølge nettavisa The Athletic har Ødegaard skrevet under en femårskontrakt som gjør ham til det engelske lagets best betalte spiller.

  Martin Ødegaard er kaptein også i Arsenal, der han har spilt siden han første gang kom på lån i januar 2021.

  I forrige sesong ble han kåret til klubbens beste spiller, og onsdag kveld scoret han sitt første mål i Mesterligaen.

 • Newcastle slapp unna Milan-kanonade

  AC Milan var det klart beste laget hjemme på San Siro da de innledet årets mesterliga mot Newcastle tirsdag kveld. Særlig i førte omgang skapte italienerne mye.

  Den offisielle kampstatistikken viser 25-6 i avslutninger og 8-1 i avslutninger på mål. Newcastles eneste skudd på mål kom først fire minutter på overtid.

  Men Nick Pope i Newcastle-målet hadde en meget bra kveld på jobben, og dermed endte kampen 0-0. Det betyr at Samuel Chukwueze (bildet) og hans medpspilelre måtte rive seg i håret av frustrasjon, mens Newcastle fikk med seg et viktig bortepoeng i det som er omtalt som «dødens gruppe».

  De to øvrige lagene i gruppe F er nemlig Paris Saint-Germaine og Borussia Dortmund.

  AC Milan's Samuel Chukwueze
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters/NTB
 • Brentford-back ute for sesongen

  Brentfords venstreback Rico Henry må opereres for en alvorlig kneskade og mister trolig resten av sesongen. Det opplyser London-klubben på sitt nettsted.

  26-åringen falt forkjært etter en duell med Kieran Trippier i helgens 0-1-tap for Newcastle i Premier League, og nå er det klart at skaden er alvorlig.

  – Rico må opereres i løpet av nærmeste framtid, og deretter følger dessverre en langvarig periode med restitusjon, sier Brentfords medisinsk ansvarlige Neil Greig.

  (NTB)

  Nu1No0WdcZU
  Foto: PAUL ELLIS / AFP