– En av de mest ettertraktede fotballspillerne

Ingvild Stensland skal spille for Stabæk neste sesong. I dag signerer den rutinerte spilleren kontrakten som gjør at hun spiller for Stabæk i 2012.

Ingvild Stensland

Ingvild Stensland ser frem til å spille i Norge igjen.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Jeg vil gjerne avslutte karrieren i Norge, forteller hun til NRK. De har ansatt en ny god trener i Øyvind Eide. Laget er godt , og skal spille i Champions League. Dessuten har jeg lyst til å vinne den norske cupen, sier Stensland.

Sørlendingen har i lengre tid vært en av Norges beste kvinnelige fotballspillere. Hun kommer fra den svenske klubben Kopparbergs/Gøteborg, og vant tidligere i år mesterligaen med Lyon.

Ønsket i fem land

Stensland vil fortsette på landslaget, og har fra før representert Norge i alle de store mesterskapene. Tidligere har NRK meldt at Stensland er ønsket av klubber i fem land, men til slutt var det Stabæk som vant kampen om landslagskapteinen.

– Stensland er en av de mest ettertraktede fotballspillerne, sier sportslig leder Richard Jansen i Stabæk til NRK.

Stabæk ble nummer to i serien i høst, og vant cupen. Neste år venter kvalifisering til Champions League, og Stensland vil i så måte være en viktig forsterkning.

Edruelig økonomi

Klubbens herrelag mister en rekke spillere på grunn av økonomiske problemer, og sliter tungt. Klubbens toppserielag lever derimot i beste velgående.

- Vi har et eget budsjett som er godkjent, sier Jansen til NRK, og forteller at det er mye dyrere å drive et topplag på herresiden.

- Å drive et elitelag på kvinnesiden koster omtrent like mye som en høyreback i tippeligaen, avslutter Richard Jansen.

Fotballnyheter