Normal

Start vant bunnoppgjør

Start tok et viktig skritt mot ny kontrakt i eliteserien etter 3-1 mot Sandefjord.

Bernt Hulsker
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Dette var en kamp ingen av lagen kunne tape, men Sandefjord gjorde det.

Kampen begynte på verst tenkelig måte for vestfoldlaget. Etter bare 4 minutter ble Bernt Hulsker spilt fri, og alene med en meget passiv Peter Skov-Jensen i Sandefjord-målet gjorde han ingen feil. Det skulle raskt vise seg at dette ikke var danskens kamp.

Skov-tur

Før 10 minutter var spilt var han igjen i fokus. Hans danske landsmann på Start, Martin Borre, slo et frispark fra spiss vinkel som verken var hardt eller spesielt vellplasert, men i mål gikk det. Dermed 2-0 før kampen egentlig var kommet skikkelig i gang.

Dette preget kampen, men Sandefjord kom seg til hektene og produserte flere store sjanser. Da var det trygt for Start at Kenneth Høie stod i deres mål. Han vartet opp med flere klasseredninger, og spesielt hans reaksjonsredning på skuddet til Kari Arkivou etter en halvtime kan danne keeperskole.

Når Sandefjord presset på som mest, kontret Start og Fredrik Strømstad. Han spilte den tidligere sandefjordspilleren Jon Midttun Lie fint gjennom, og alene med Skov-Jensen gjorde han selvfølgelig ingen feil. Dermed 3-0 til pause og løpet var i realiteten kjørt.

Todesen-trekket

Sandefjord-trener Tor Todesen ga spillerne sine en klar tale i pause, og startet 2. omgang med tre mann bak og stopper Birger Madsen på topp. Trekket ga en umiddelbar positiv effekt. Sandefjord valset over Start og det var veldig fortjent da ”spissen” Madsen kriget inn reduseringen etter 60 minutter.

Vestfoldlaget rundspilte gjestene i denne perioden, og Madsen og Samuel Isaksen var veldig nære reduseringer.

Det var ingen tvil om hvilket lag som var best i denne kampen, det var heller ingen tvil om hvilket lag som vant.

Start kom til Sandefjord for å spille seg opp på kvalifiseringsplass, og ny-trener Benny Lennartsson gjorde de grepene som måtte til for å vinne. Han trakk ned kantene sine og demmet opp for Sandefjords råkjør. Og da Sandefjord Adriano Munoz fikk sitt andre gule for å ha kommet inn på banen uten dommerens klarsignal var kampen i definitivt avgjort.

Det skal nok mer enn et lite under til for at Sandefjord skal klare seg i Eliteserien. Start derimot kan skue mot sikker plass.

 

Fotballnyheter