NRK Meny
Normal

Start banket Fredrikstad

Start kjørte over Fredrikstad på Sør Arena, og sikret seg tre viktige poeng i nedrykksstriden.

Start
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Til sommeren skal han være spion, men høsten bruker han til å bli en helgen på Sørlandet. Benny Lennartson har gjort Start til et helt nytt lag med noen små, enkle grep.

Dogmet Lennartson har hamret inn er enkelt, men ser ut til å virke effektivt: ”Gul gubbe til gul gubbe”.

Og det virket som de gule gubbene var i overtall på Sør Arena i kveld.

Fredrikstad har riktignok en dårlig bortestatistikk, med kun en seier borte i år, men de fleste forventet en jevn kamp.

Det ble det aldri.

Kontrollert

For Start kontrollerte praktisk talt fra start til slutt. Mens FFK virket fullstendig uinteressert i første omgang, brukte de gule omgangen til å skape sjanser og score et mål.

Etter 34 minutter spilte en frisk Martin Borre tilbake til Fredrik Strømstad, som bredsidet ballen i mål via Piiroja i FFK-forsvaret.

Så fikk Start en svært billig straffe fra en svak dommer Alseth, men skuddet fra Årst reddet 19-årige Lasse Staw sterkt.

God Hulsker

Start fortsatte presset etter pausen. Etter 50 minutter fikk den strålende leiesoldaten Bernt Hulsker to gode sjanser, og satte den siste kontant i mål. Den tidligere urokråka scorte sin tredje etter at han blei leid inn i juli.

Hulsker stod også bak det tredje målet. Han knuste Wehrman på høyrekanten, dro seg inn og spilte uegoistisk til Martin Borre. Som sikkert plasserte inn 3-0, og kampen var avgjort.

De siste fem minuttene begynte Fredrikstad å spille litt fotball, og Gashi viste et øyeblikks magi da han serverte Gardar Johansson en pasning som islendingen satte til 3-1.

Men det hadde lite å si.

Benny-faktoren

For to runder siden ledet også Start 2-0 til halvveis ute i andreomgang. Da vant Strømsgodset til slutt 3-2. Benny Lennartson sitt eneste poengtap som Start-trener.

- Vi spiller kontrollert og gir nesten ikke Fredrikstad noen overgangsmuligheter, sa en rolig Benny til TV2etter kampen. Han påpekte at spillerene hans spilte kjølig og nøytraliserte FFK ellers så sterke midtbane.

- Vi sikter mot kvalikk, men det her øker jo sjansene for at vi sikrer en fast plass, sa den sindige svensken.

Hva har han gjort?

Start har tatt 9 av 12 poeng etter Benny tok over skuta. Start fremstår som et helt nytt lag. Hvorfor?

Laget har brukt til sammen 30 spillere denne sesongen, og mange unggutter har fått prøvd seg. Lennartson har stort sett brukt den samme start-elleveren hver gang. Ungguttene, som vel ikke fullt ut har levert, får ikke spille like mye og ofte. Dessuten har svensken lagt om til 4-4-2.

Svensk spion

Han er allerede helgen i Stavanger, nå lukter den samme statusen i Kristiansand også.

Før morgendagens kamper ligger Start over kvalifiseringsstreken.

Og nå ønskes selvfølgelig Benny sterkt som trener i Kristiansand også neste år. Problemet er bare at han skal fungerere spion for den svenske landslaget under EM til sommeren – men kommer Norge til EM er det jo spillefri her...

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.