Tidligere Stabæk-spiller døde i natt

Den tidligere Stabæk-spilleren Pontus Segerström døde i natt etter lengre tids sykdom.

Hjemmelagets Pontus Segerstrøm (t.h.) i duell med Edu.

Pontus Segerström spilte flere sesonger i Stabæk. Her fra en duell med daværende Lyn-spiller Edu.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det er hans svenske klubb Brommapojkarna som melder om dødsfallet på sine nettsider.

– Det er skikkelig tungt, forteller SVTs fotballekspert Daniel Nanskog i et intervju med TV-kanalen.

Laster Twitter-innhold

Rammet av svulst

Det var på sensommeren at 33-åringen fikk beskjed om at han var blitt rammet av hjernesvulst. Tre dager etter den nedslående beskjeden ble han operert, og siden det har svensken holdt sine supportere oppdatert på formen gjennom Twitter.

Laster Twitter-innhold

I dag kom likevel meldingen om at forsvarsspilleren i natt døde av kreften.

Daniel Nannskog

Fotballekspert i SVT, Daniel Nannskog, er i sorg etter tapet av sin tidligere lagkamerat.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Jeg sendte ham noen meldinger, og sa at han bare må gi lyd fra seg dersom han følte han trengte det. På slutten ble det stille, og da har man vel forstått at han ikke har vært frisk nok til å svare, forteller Nannskog, som nå sender sine varmeste tanker til Segerströms nærmeste.

– Jeg tenker selvfølgelig på familien, og hvordan de må ha det nå med en nyfødt baby og alt. Det er helt for jævlig, sier Nannskog, som var nær kamerat med Segerström under tiden deres i Stabæk.

Ble seriemester i blått

Segerström er for mange et kjent navn i norsk fotball, og spesielt i Stabæk. Forsvarsspilleren var en bauta i forsvaret til bærumsklubben fra 2007 til 2009, der han også rakk å få med seg seriegull med Stabæk i 2008.

– Jeg husker ham som en enormt pålitelig kompis med glimt i øyet. Han gav alltid sitt på banen, og man stolte bestandig på ham. Vi likte å spille kort sammen, og spilte alltid både mellom og etter treninger. Noen ganger var vi på kasino sammen også. Det her er så tragisk, sier Nannskog til svensk TV.

Segerström returnerte deretter hjem til moderklubben Brommapojkarna, der han rakk å registrere hele 245 seriekamper fordelt over to perioder.

Gull til Stabæk i Eliteserien 2008

Pontus Segerström rakk i løpet av sin karriere å bli norsk seriemester med Stabæk i 2008. Her jubler svensken (nummer fem fra høyre) sammen med lagkameratene.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Klubben i sorg

– Det er tragisk. Tankene våre går i første rekke til hans familie, Emma og sønnene Theodor og Alvin, sier klubbdirektør i Brommapojkarna til lagets nettside.

Spillerne på laget har i formiddag vært samlet til minnestund for sin avdøde lagkaptein ved hjemmebanen Grimsta IP.

– Jeg håper familien får all støtte de kan få. Dette er en bekmørk dag, og det vil ta tid før man kommer videre fra dette, sier Nannskog.

Fotballnyheter