Hopp til innhold

Farvel til en stjerne

Lørdag er karrieren over for det NRK-ekspert Karl-Petter Løken kaller norsk kvinnefotballs største profil gjennom tidende.

Solveig Gulbrandsen

Solveig Gulbrandsen jubler etter sin 3-2-scoring mot Sverige i semifinalen i fotball-EM 2005. Gulbrandsen var kampens store spiller i det som er et av karrierens store høydepunkter.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Solveig Gulbrandsen

Det har blitt både opp- og nedturer for Solveig Gulbrandsen på landslaget. Her fortviler hun etter at Norge røk ut i kvartfinalen under OL i Beijing.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Stabæk er allerede seriemester, og en av lagets beste spillere, Solveig Gulbrandsen avslutter nå en lang karriere.

Hun har spilt 154 landskamper og scoret 47 mål for Norge. Gulbrandsen har vært en av stjernene i norsk kvinnefotball i en årrekke.

- Det skal bli godt å få fri i helgene. Det er slitsomt å være mye borte fra familien, forteller Gulbrandsen til NRK.

Takk Solveig Gulbrandsen for en fantastisk karriere i kommentarfeltet nederst i saken!

Stor karriere

Hun debuterte på landslaget allerede i 1998. Siden den gang har Gulbrandsen blitt olympisk mester, og spilt både VM og OL for Norge. I semifinalen i EM 2005 var hun banens beste spiller. Gulbrandsen scoret to mål, og oppgjøret mot Sverige i semifinalen er et høydepunkt i karrieren.

- Hele mesterskapet var en opptur. Forventningene var små i forkant av turneringen, men EM ble en suksess. Norge tapte mot Tyskland i finalen i Blackburn, sier hun.

EM var Solveig Gulbrandsens internasjonale gjennombrudd som fotballspiller.

(saken fortsetter under bildet)

Solveig Gulbrandsen

Solveig Gulbrandsen feirer et av sine to mål i EM-semifinalen mot Sverige i 2005. Kampen ble et av karrierens store høydepunkt.

Foto: MARTYN HARRISON / AFP

- Største profil

Gulbrandsen har bidratt både på og utenfor banen. Hun har vært teknisk god, løpssterk og veldig god offensivt. Hun er norsk kvinnefotballs største profil gjennom tidende, sier NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

Spilleren med kallenavnet "Sola" avsluttet karrieren på landslaget tidligere i høst mot Ukraina. Kampen sikret deltakelse i VM neste sommer. Gulbrandsen scoret ett av målene da Norge vant 2-0 på Nadderud stadion.

Gulbrandsen er blitt 29 år gammel, og i tillegg til en lang karriere på landslaget har hun vært viktig i norsk klubbfotball. Hun ble seriemester med Kolbotn og Stabæk. Solveig ble også seriemester med FC Gold Pride i USA i år, og cupen vant Gulbrandsen med Kolbotn. Det var også klubben hun spilte lengst for.

(saken fortsetter under bildet)

Solveig Gulbrandsen

Gulbrandsen jubler sammen med blant annet Trine Rønning etter 4-2-seier over Asker og NM-pokal i 2007.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Vil bli trener

Hun har lyst til å prøve seg som trener i fremtiden, og kanskje vi etterhvert får se Gulbrandsen som sjef for et av lagene i toppserien. Gulbrandsen har klare meninger om fotball, og er spent på hvordan fremtiden blir.

- Vi har gode spillere i Norge, men det er liten bredde i toppen, sier hun til NRK.

Lørdag avsluttes toppserien. Det er høyst usikkert om Gulbrandsen blir med Stabæk til bortekampen mot Amazon Grimstad. Veteranen har slitt med sykdom og skade den siste tiden. Uansett er karrieren nå over.

Takk Solveig Gulbrandsen for en fantastisk karriere i kommentarfeltet!

Solveig Gulbrandsen

Solveig Gulbrandsen har hatt en lang landslagskarriere. Her forsøker hun et skudd mot Brasil i bronsefinalen under VM i 1999.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX
Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Rogne til svensk fotball

  Thomas Rogne (32) skal de neste årene spille for svenske Helsingborg. Midtstopperen blir først spilleklar fra 15. juli.

  Allsvenskan-klubben opplyser om overgangen på sine nettsider. Rognes kontrakt er på 2,5 år. Han kan trene med sitt nye lag, men må vente til midten av måneden på å gjøre unna debuten.

  Forsvarsspilleren har det siste halvåret vært i greske Apollon Smyrnis, mens han før det hadde flere sesonger i Lech Poznan i Polen. Nå fortsetter karrieren i Helsingborg.

  — Jeg håper å kunne hjelpe laget så mye som mulig. Først og fremst med profesjonalitet, vinnermentalitet, erfarenhet og lederegenskaper, sier Rogne.

  Helsingborg ligger helt sist på tabellen med kun fem poeng på tolv kamper.

  – Det har vært en tøff sesong, men jeg har stor tro på at vi kan snu trenden og sikre plassen, sier klubbens norske nyervervelse.

  Rogne er gift med Norges stjernespiss Ada Hegerberg. (NTB)

  Rogne
  Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
 • Salah fjerner all tvil – skrev ny langtidskontrakt med Liverpool

  Mohamed Salah gir Liverpool-fansen den sommergaven de ønsket seg. Egypteren utvider kontrakten med flere sesonger, melder klubben på sine nettsider.

  Kontraktslengden blir det ikke opplyst om, men ifølge britiske medier dreier det seg om tre år.

  Salah hadde én sesong igjen av sin opprinnelige avtale. Forhandlingene med Liverpool pågikk i lang tid, og det ga grobunn for mange spekulasjoner rundt framtiden hans på Merseyside.

  – Nå er alt klart, så vi trenger kun holde fokus på det som kommer, sier han.

  Egypteren kom til klubben fra Roma før sesongen 2017/18. Siden den gang har det blitt 156 mål på 254 kamper for 30-åringen.

  Salah har vært med å vinne både serie, FA-cup, ligacup og mesterligaen med Liverpool.

  – Jeg mener vi er i en god posisjon for å kjempe om alt. Vi har nye signeringer også. Vi trenger bare å fortsette å jobbe hardt, være positiv og satse på alt igjen.

  Mohamed Salah
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Brann ydmyket FFK i cupen

  Niklas Castro og Felix Horn Myhre gjorde veien til 4. runde i cupen komfortabel for Brann med hver sin måldobbel da Fredrikstad ble banket 6-0.

  Med 2-0-ledelse med seg inn til pause fortsatte Brann å styre på eget gress også etter hvilen. Midtbanemann Felix Horn Myhre scoret sine to første mål i Brann-trøya. To minutter ut i omgangen banket han inn 3-0 fra omkring ti meter. Drøyt ti minutter senere satte han inn 4-0 etter flott Brann-spill.

  Ydmykelsen ble total for FFK da Aune Heggebø og Niklas Jensen Wassberg scoret hvert sitt mål i sluttminuttene.

  Castro sørget for 2-0-ledelse til halv tid. Først på straffespark, og deretter var han kald da han gjorde utgangspunktet til Fredrikstad enda vanskeligere tre minutter før pause. (NTB)

   NM-kampen i fotball mellom Brann og Fredrikstad
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Norge J19 med sterk seier over Tyskland

  Norge J19 leverte en knallsterk snuoperasjon da de gikk fra å ligge under 0-1 til å vinne 2-1 over Tyskland.

  18 år gamle Iris Omarsdottirs to nettkjenninger etter pause ga Norge det best mulige svaret etter mandagens tap mot England.

  Sarah Mattner sendte Tyskland i føringen før Omarsdottir snudde kampen og ga håp om avansement.

  De norske damene holdt unna for Tyskland i sluttminuttene, og sørget for at drømmen om semifinaleplass lever i beste velgående. Søndag venter Sverige i den siste gruppespillskampen. (NTB)

 • Haglvær stoppet Norge-kamp

  U19-landslaget til Norge møtte Tyskland i gruppespillet i EM i Tsjekkia. Lagene gikk til pause med 1–0 til Tyskland, men samtidig som lagene fikk seg litt hvile åpnet himmelen seg.

  Haglkuler på størrelse med golfballer dekket banen, og utsatte andre omgang. De siste 45 minuttene skulle egentlig startet kl. 16, men startet ikke før en halvtime senere.

  I andre omgang slo Norge knallhardt tilbake og vant til slutt 2-1.