Normal

– Kjemper for at laget skal eksistere

LERKENDAL (NRK.no): «Sunny» Solskjær strålte som ei sol etter ett poeng mot RBK – med én mann mindre i 70 minutter. Spillerne ga svaret han hadde krevd.

Solskjær

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær var svært aktiv på sidelinjen under 0-0-kampen mot Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Nielsen

Her raser Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland (t.h.) etter at Nicki Bille Nielsen har satt inn ballen med hånden. Dansken ble belønnet med gult kort.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Etter 5-1-tapet for Haugesund 16. mai, varslet Ole Gunnar Solskjær at neste kamp også kunne bli den siste i Molde-drakt for enkelte spillere.

Den neste kampen endte altså 0-0 uten at Molde klarte å spille seg til en eneste klar målsjanse.

Men når banen heter Lerkendal og motstanderen Rosenborg, og man legger til at Molde klarte å kneble trønderne med én spiller mindre på banen i nesten 70 minutter, skjønner man at Solskjær smiler.

– Vi viser at vi kjemper for hverandre og for at laget skal eksistere, sier Solskjær til NRK.no.

Han innrømmer at det lå en viss gambling i å gå så hardt ut mot sine egne spillere. Men han føler han fikk akkurat det svaret han hadde håpet på.

– Jeg sa jo før kampen at det kunne være den siste for noen, men laget viser at det har noe i seg. Men de må vise det igjen lørdag, mot Hønefoss. Det blir en veldig viktig kamp, fastslår Solskjær.

– I feil ende

Rosenborg-trener Per Joar Hansen er kritisk til eget lags prestasjon, men hyller også forsvarsinnsatsen til Molde.

– Molde ligger i helt feil ende av tabellen. De har et lag og en tropp til å være en helt annen plass, og det synes jeg de viser i denne kampen, sier han.

Diskerud

Molde måtte spille 70 minutter med ti mann etter at Martin Linnes ble tildelt et kontroversielt rødt kort.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det var veldig, veldig godt forsvarsspill fra vår side, istemmer Solskjær.

– Jeg er stolt over innsatsen, lagmoralen og samholdet, for det er blitt satt på prøve. Jeg var nødt til å få noen svar, og jeg fikk kjempepositive svar, fastslår han.

Molde ligger fortsatt sist på tabellen. Med bare sju poeng og én seier på elleve kamper, er det fortsatt langt fram til det som forventes av en regjerende seriemester.

– Kjempestøtte

– Er ett poeng på Lerkendal nok til å skaffe deg arbeidsro?

– Er det noen som har sagt jeg ikke har arbeidsro? Jeg har kjempestøtte fra ledelsen, svarer Ole Gunnar Solskjær, som var uvanlig aktiv på sidelinja underveis i mandagens kamp.

Når NRK.no konfronterer ham med det, drar han på smilebåndet.

– Vi måtte flytter litt spillere rundt. Når Rosenborg setter inn Ole Selnæs, så styrer han mye av spillet. Vi så tidlig at vi ikke fikk noe igjen for å ligge med en spiss på topp, så vi måtte ligge med en firer og en femmer og støte mer opp i Selnæs, og håpe at de begynte å slå langt, sier Solskjær.

Men Rosenborg lot seg ikke lokke. Dermed fikk heller ikke Molde kontringen de hadde drømt om.

– I pausen trodde vi at vi skulle skaffe oss en sjanse eller to. Men det måtte noe helt spesielt til for at vi skulle fått en sjanse her i dag. Det ble fryktelig tungt for spillerne, erkjenner Ole Gunnar Solskjær.

Fotballnyheter