BEKREFTET: Solskjær ferdig i Cardiff

CARDIFF (NRK.no): Nordmannen forlater klubben etter uenigheter med klubbeieren.

Solskjaer

FERDIG: Ole Gunnar Solskjær må forlate Cardiff etter drøye åtte måneder ved roret.

Foto: REBECCA NADEN / Reuters

– Vi hadde forskjellige syn på hvordan denne klubben skal drives. Det fikk meg til å fratre min stilling og la klubben gå videre i retningen Vincent (Tan) ønsker, sier Ole Gunnar Solskjær til klubbens hjemmeside i ettermiddag.

Football - Football League Cup - 1st Round - Coventry City FC v Cardiff City FC

Ole Gunnar Solskjærs tid som Cardiff-manager er over, under et år etter at han fikk jobben.

Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix

I følge klubbens pressemelding er det Solskjær selv som har valgt å trekke seg fra jobben, til tross for rapporter fra flere britiske medier om at han har fått sparken.

– Dessverre forsvarer ikke resultatene den siste tiden at Ole får fortsette som manager for Cardiff. Han har derfor bestemt seg for å trekke seg, og det har jeg akseptert, sier klubbeier Vincent Tan i pressemeldingen.

Omstridt klubbeier

Den styrtrike eieren Vincent Tan har vært en omstridt mann blant supporterne siden han kjøpte klubben i mai 2010. Han har hele tiden uttalt at han har tillit til nordmannen, men nå er Solskjær altså ferdig som manager i den walisiske klubben.

– Ole ble ansatt for å holde oss i Premier League. Dessverre klarte han ikke det. Etter at vi rykket ned ble jeg anbefalt av flere å kvitte meg med han, men jeg bestemte meg for å la han bli, fortsetter eieren fra Malaysia.

Scott Young og Danny Gabbidon leder Cardiff mot Derby førstkommende lørdag.

VIDEO: Se intervju med Sky Sports-journalist Graham Thomas:

Graham Thomas Sky Sports

NRK er på plass i Cardiff.

Vincent Tan

STYRTRIK: Vincent Tan er kjent som en eksentrisk eier i den walisiske klubben.

Foto: BEN STANSALL / Afp

Nordmannen ble ansatt i klubben i januar, men maktet ikke å redde klubben fra nedrykk i Premier League forrige sesong. Siden januar har han signert hele 14 spillere, og ni av dem kom inn under sommervinduet.

Misfornøyde supportere

Denne sesongen stoppet imidlertid etter sju kamper og åtte poeng, hvor to strake hjemmetap førte til piping og buing mot nordmannen. På sine 30 kamper i sjefsstolen ble Cardiff stående med ni seire – fem av dem i seriesammenheng.

– Jeg forlater en klubb med noen veldig gode spillere, og ønsker å takke dem for deres bidrag. Jeg håper de vil kjempe om opprykk denne sesongen, sier Solskjær.

Det var først tabloidavisen The Sun som hevdet at Solskjær var på vei ut av klubben etter at han ble møtt med kraftig pipekonsert fra hjemmepublikum etter tapet for Middlesbrough.

Solskjær droppet treningen onsdag og dro i stedet til London for å møte klubbledelsen, ifølge britiske medier. Her skal han ha forhandlet frem en sluttpakke verdt 30 millioner kroner.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Hevder Kane vil vekk fra Spurs

  Tottenhams stjernespiss Harry Kane skal ha fortalt klubben at han ønsker seg vekk, ifølge Sky Sports.

  Den britiske TV-stasjonen melder at Kane på nytt har bedt Spurs-ledelsen om å bli solgt. Også tidligere i sesongen kom det rapporter om at 27-åringen vil til en ny klubb.

  Storscoreren skal ha et ønske om å bli værende i Premier League. Av den grunn blir han koblet til den pengesterke trioen Manchester City, Manchester United og Chelsea.

  Kane har tre år igjen av kontrakten med Tottenham. En kjøper må regne med å måtte bla opp en betydelig overgangssum.

  Harry Kane, Tottenham
  Foto: MATTHEW CHILDS / AFP
 • Bournemouth tok første stikk

  Et kontringsmål ga Bournemouth 1-0 og et overtak i semifinalen mot Brentford i opprykkskvalifiseringen til øverste nivå i engelsk fotball.

  Arnaut Danjuma scoret kontrollert i høyre hjørne med et lavt skudd i det 55. minutt.

  Returmøtet med Brentford spilles i Vest-London lørdag. Barnsley og Swansea er opp mot hverandre i den andre semifinalen. Opprykksfinalen går på Wembley lørdag 29. mai.

  Bournmouth-scoring
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Kroos mister spansk gullthriller

  Real Madrids midtbanestjerne Toni Kroos har fått påvist korona og må dermed stå over kommende helgs sesongavslutning i La Liga.

  Real er to poeng bak byrival Atlético Madrid på tabelltoppen før siste La Liga-runde.

  Atlético er sikret sin første serietittel siden 2014 om laget slår Valladolid på bortebane lørdag kveld. Ved poenglikhet forsvarer Real Madrid ligagullet på innbyrdes oppgjør.

  Toni Kroos
  Foto: Bernat Armangue / AP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United