Sogndal festet grepet om førsteplassen etter at både Fredrikstad og Ranheim avga poeng.

Ole Jørgen Halvorsen scoret Sogndals første mål fra straffemerket.

Sogndal - Moss 2-0

Video SOGNDAL-MOSS-290810-WS_MXF_Innboks.MP4

Sogndal måtte vinne dagens kamp mot Moss for å holde konkurrentene, Fredrikstad og Ranheim, som begge hadde "lette" hjemkamper, bak seg på tabellen.

Avgjorde i andre omgang

Etter en jevn første omgang hvor Sogndal dominerte, tok de grep etter hvilen og avgjorde kampen midtveis i andre omgang. Spillemessig hadde Moss lite å stille opp med mot 1. divisjons heteste opprykkskandidat.

I det 59. minutt ble Ole Jørgen Halvorsen lagt i bakken på en åpenbar målsjanse og dommer Håvard Håkestad pekte på straffemerket. Straffen satte Halvorsen selv i mål og laget sitt den ledelsen de fortjente.

Seks minutter senere avgjorde Barry Kader kampen på returen på sin egen retur. Venstrevingen fra Elfenbenskysten viste akrobatiske ferdigheter da han punkterte kampen for Sogndal.

Sogndal leder nå serien med fire poeng på Fredrikstad og fem poeng på Ranheim som begge avga viktige poeng på hjemmebane(se lenger ned i denne saken).

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Glimts første borteseier

Alta - Bodø/Glimt 0-1

Video 5-ALTA-BODØ-290810-WS_MXF_Innboks.MP4

Bodø/Glimt stod med null borteseire før dagens kamp mot Alta, et lag de aldri har tapt mot i ligasammenheng.

Tett og intenst

Som det skal være i et lokaloppgjør, var det høy temperatur, harde dueller og god stemning i Finnmarkshallen i kveld. Hele kampen igjennom bølget spillet fram og tilbake uten at noen av lagene klarte og bryte ut av tralten og etablere press mot motstanderens mål.

Tungen på vektskåla ble Michael Haukås. To minutter på overtid i første omgang gjorde han alt selv og scoret kampens eneste mål på elegant vis.

Glimt rykket opp til femteplass på tabellen etter dagens seier og kan puste lettet ut etter å kvittet seg med bortekomplekset sitt.

Ranheim med ti mann

Ranheim-Tromsdalen 2-2

Video 1-RANH-TROMSD-290810-WS_MXF_Innboks.MP4

Ranheim startet definitivt best og tok ledelsen etter 28 minutter ved Kenneth Dokken. Men kun to minutter etter målet så taklet Martin Grønning Erlandsen, Erlandsen fyrte så opp mot Grønning og var rasende, Grønning svarte så med å skalle ned Tromsdalen spilleren og pådro seg naturlig nok et rødt kort. Dette gjorde så Tromsdalen tok mer over spillet i kampen, men det stod 1-0 til pause.

Det tok ikke mer enn snaue ti minutter av den andre omgangen før Tromsdalen svarte. Jonas Johansen klinket inn utligningen på straffe, etter at Lysvoll ble taklet innenfor sekstenmeteren.

Ranheim kom sterkt tilbake og var det beste laget, selv med kun ti spillere, og ti minutter senere satte Jo Sondre Aas inn 2-1 målet for vertene.

Det så ut til at Ranheim skulle klare å ta alle tre poengene, men tre minutter før slutt satte nyvinningen Morten Nilsen inn 2-2 utligningen for Tromsdalen, noe som også ble sluttresultatet.

Ranheim forblir på en tredje plass på tabellen, mens Tromsdalen ligger rett over streken, på en tolvte plass.

Mektig seier for Follo

Fredrikstad-Follo 1-3

Video 1-FREDR-FOLLO-290810-WS_MXF_Innboks.MP4

Follo tok en mektig borteseier, og slo Fredrikstad hele 3-1.Det var ingen stor første omgang for noen av lagene i Fredrikstad i dagens oppgjør mellom Fredrikstad-Follo. Fredrikstad var det beste laget, men kom ikke til de riktig store sjansene, og det stod 0-0 til pause.

I andre omgang fortsatte Fredrikstad å være det beste laget, og skapte flere store sjanser som ikke gikk i mål. I stedet var det gjestene som tok føringen, ved Alexander Ruud Tveter, i det 63.minutt. Ti minutter senere doblet Follo ledelsen, litt mot spillets gang.Denne gangen var det Erik Markegård som headet inn målet.

Få minutter senere reduserte hjemmelaget på straffe, ved Celso Borges, og det var kamp igjen på Fredrikstad Stadion. Men i det 90.minutt satte Erik Markegård inn sitt andre for kvelden og spikeren i kista. Det endte dermed 3-1 til Follo.

Fredrikstad ligger fortsatt på en andre plass på tabellen, men er nå fire poeng bak Sogndal. Follo ligger fortsatt sist, men er nå oppe i 18 poeng.

Effektive Mjøndalen

Sandnes Ulf-Mjøndalen 0-2

Video 1-SANDN-MJØND-290810-WS_MXF_Innboks.MP4

Hjemmelaget var klart best den første halvtimen på Sandnes Idrettspark, og skapte flere store sjanser, ved Morten Eriksen, men spissen maktet ikke å få uttelling. I stedet var det Mjøndalen som tok ledelsen. Etter 36 minutter stupheadet han inn et nydelig mål, og 1-0 ledelse til pause for gjestene fra Drammen.

I andre omgang fortsatte Sandnes å dominere kampen, og Majøndalen hadde nok med å forsvare seg. Men de 885 tilskuerne fikk se et hjemmelag som ikke maktet å sette sjansene sine. I stedet var det Mjøndalen som satte spikern i kista, da laget fikk straffe i det 90.minutt. Erik Midtgarden var sikker fra ellevemeteren og satte inn 2-0 målet for gjestene.

Dermed går Mjøndalen forbi Sandnes på tabellen, og ligger nå på 13.plass, plassen foran Sandnes Ulf, med ett poeng mindre.

Solid seier for Løv-Ham

Løv-Ham-Nybergsund-Trysil 3-1

Video 5-LØVH-NYB-290810-WS_MXF_Innboks.MP4

Løv-Ham fikk en pangstart og tak alle tre poengene hjemme på Varden Anfi i aften. Det tok ikke mere enn et drøyt kvarter før det sto 2-0 til vertene. Det første kom i det tiende minutt, ved Arve Walde.

Kun fem minutter senere kom Sindre Maløy alene med Sanduløkken, spissen som ligger på andre plass på toppscorerlisten banket ballen i mål og doblet ledelsen for vertene før Nybergsund hadde skapt en eneste målsjanse. Sindre Maløy var sulten på mer, og ti minutter før pause satte han inn sitt andre mål for kvelden og dermed 3-0 til pause for vertene.

I andre omgang fortsatte hjemmelaget det gode spillet, og det var kun Yngve Sandbuløkken som gjorde at det ikke ble styggere siffer for gjestene fra Trysil. Sindre Marøy kom alene med keeperen flere ganger, men Sandbuløkken gjorde flere feberredninger.

Nybergsund kom til flere sjanser i den andre omgangen, men det tok for lang tid før reduseringen kom i det 90.minutt. Bjarne Ingebretsen banket inn reduseringen for gjestene, og det endte med 3-1 til Løv-Ham.

Dermed faller Nybergsund ned på en syvende plass, mens Løv-Ham forblir på en åttende plass, på tabellen, poenget bak Nybergsund.

Brynes fjerde strake hjemmetap

Bryne - Strømmen 1-2

Video 1-BRYNE-STRØM-290810-WS_MXF_Innboks.MP4

Bryne fikk en vanskelig start på kampen da Christer Fjellstad fikk sitt andre gule kort etter bare 25 minutter, en avgjørelse som dommeren umulig kan være stolt over.

Strømmen styrte det meste av spillet etter dette, men måtte vente helt til det 75. minutt før de fikk nettkjenning. Andreas Moen dundret ballen i mål alene med Roger Eskeland etter at Brynes forsvar hadde vært på en offensiv visitt.

Hjemmepublikumet øynet et håp om poeng da Geir André Herrem utlignet med sin andre berøring i kampen drøye ti minutter før slutt, men Andreas Moen og dommer Trygve Kjensli ville det annerledes.

Like før slutt kunne Moen spasere inn seiersmålet etter en hårreisende glipp av dommer Kjensli. Dermed gikk Bryne på sitt fjerde strake hjemmetap mot et Strømmen-lag i form.

• Thiago Silva returnerer til Brasil

Den brasilianske midtstopperveteranen Thiago Silva (39) vender tilbake til barndomsklubben Fluminense neste sesong.

Det bekrefter klubben på X. Silvas kontrakt med sin nåværende klubb, Chelsea, går ut etter sesongen og han kommer dermed vederlagsfritt til Fluminense.

– Hjemme igjen, skriver de over et bilde med påskriften «monsteret er tilbake».

39-åringen startet fotballkarrieren som juniorspiller for Fluminense, før han fikk proffdebuten for RS Futebol i 2002.

De tre neste sesongene spile han for Juventude, Porto B og Denamo Moskva, før han endelig fikk prøve seg på A-laget til Fluminense i 2006.

I 2009 gikk veien videre til AC Milan. I Europa spilte han også for PSG og Chelsea, før turen går tilbake til Brasil og barndomsklubben neste sesong. (NTB)

Thiago Silva
  • Bekreftet: Nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

Premier League-klubben Nottingham Forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd.

Det opplyser Premier League. Velrenommerte The Athletic skrev tidligere tirsdag om utfallet av ankebehandlingen. Avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen.

Anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. Utfallet ble angivelig å opprettholde straffen.

Nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. Bakgrunnen var brudd på Premier Leagues regler for lønnsomhet og bærekraft.

Klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen.

Med to kamper igjen av sesongen ligger Forest på plassen over nedrykksstreken. Luton under streken er tre poeng bak. (NTB)

FILE PHOTO: Premier League - Tottenham Hotspur v Aston Villa
  • Moyes ferdig i West Ham etter sesongen

West Ham bekrefter at David Moyes er ferdig som manager i klubben etter sesongen.

I en pressemelding mandag kveld skriver Premier League-klubben at Moyes og klubben er enige om å avslutte samarbeidet etter fire og et halvt år.

– Jeg har virkelig likt å jobbe med alle i West Ham, og vil takke styret for å gi meg sjansen til å lede denne fantastiske klubben, sier Moyes.

I løpet av sin periode i London-klubben, ledet 61-åringen dem blant annet til seier i Serieligaen forrige sesong. Det var West Hams første store trofé siden de vant FA-cupen i 1980.

– David har vært ansvarlig for en periode i vår historie med stor fremgang og suksess, og vi er ekstremt takknemlige for hans harde arbeid, engasjement og dedikasjon til rollen, sier styreleder David Sullivan.

Med to kamper igjen av sesongen ligger West Ham på niendeplass i Premier League.

Lørdag spiller de sesongens siste hjemmekamp mot Luton. Klubben skriver at Moyes vil få den hyllesten han fortjener fra supporterne ved at avskjeden allerede har blitt opplyst om.

Samtidig som Moyes bekreftes ferdig i klubben, skriver både BBC og The Athletic at spanske Julen Lopetegui blir ny manager i West Ham.

57-åringen skal være enig om betingelsene, men har så langt ikke signert papirene. Spanjolen har vært uten jobb siden han ble sparket i Wolverhampton i august i fjor. (NTB/NRK)

David Moyes
  • Brann med skarp advarsel til fansen

Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

«Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
  • Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer og blir ansvarlig for VAR i Norge. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Rollen som VAR-ansvarlig strekker seg ut året. Moen har dømt på toppnivå siden 2003.

– Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VAR og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen i pressemeldingen.

NM fotball cup 2023: Molde - Strømsgodset