Slik kunngjorde Manchester United avgangen

Manchester United kunngjorde Alex Fergusons avgang som klubbens manager slik onsdag formiddag klokka 09.15 lokal tid:

Alex og Cathy Ferguson

- Min kone Cathy har vært nøkkelpersonen i hele min karriere, sa Sir Alex Ferguson da han kunngjorde sin avgang som Manchester United-manager etter mer enn 26 år

Foto: Chris Jackson / Getty Images

Sir Alex Ferguson kommer til å tre tilbake etter at inneværende sesong er slutt.

Den mest suksessrike manageren i engelsk fotballhistorie skal bli direktør i Manchester United FC.

Han kommer til å tre tilbake etter kampen mot West Bromwich 19. mai, og deretter skal han bli en del av styret i klubben.

Sir Alex Ferguson sa da han kunngjorde sin beslutning:

– Beslutningen om å trekke meg tilbake er noe jeg har tenkt mye på, og en avgjørelsen jeg ikke har tatt lett på. Dette er riktig tid.

– Det var viktig for meg å forlate en organisasjon i best mulig forfatning, og det tror jeg at jeg gjør. Kvaliteten på dette ligamesterlaget, og aldersbalansen i det, gir grunnlag for fortsatt suksess på høyeste nivå, samtidig som strukturen på ungdomsarbeidet sikrer at utsiktene på lang sikt er lyse.

– Våre treningsfasiliteter er blant de fineste i verdensomspennende idretter, og vårt hjem Old Trafford er med rette betraktet som en av de ledende idrettsarenaer i verden.

– Nå ser jeg framover, og jeg er glad for å kunne ta fatt på rollene som direktør og ambassadør for klubben. Med disse aktivitetene, i tillegg til mine mange andre interesser, gleder jeg meg til framtiden.

– Jeg vil også takke min familie, deres kjærlighet og støtte har vært avgjørende. Min kone Cathy har vært nøkkelpersonen gjennom hele min karriere.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp