Skadet og benket – slik skal stopperkjempen slå tilbake

Etter en beksvart vårsesong skal Per Verner Rønning nå kjempe om en plass i Rosenborgs startellever – mot serietoer og rival Molde.

Per Verner Rønning

Rosenborg-oppholdet til Per Verner Rønning har så langt ikke stått til forventningene. Nå vil stopperen utnytte skadesituasjonen til sin fordel.

Foto: NTB Scanpix

  • .Kampen kan du se direkte i NRKs nett-tv kl 18.00
  • Du kan også følge kampen her.

29-åringens sesong har så langt blitt spolert av skader. Fasit i 2012: Null seriekamper.

Grunnet skader i trøndernes faste startoppstilling, ligger det imidlertid an til at midtstopperen spiller fra start i onsdagens cupoppgjør mot Molde, skriver adressa.no.

Les også: Slik er fjerde runde i cupen

Solskjærs menn har scoret 23 mål på 12 seriekamper, og sendte sist HamKam ut av NM med tre i sekken. Forrige gang Molde og RBK møttes i cupsammenheng, var i 2009. Da vant de blå hele 5-0.

Rønning ser likevel fram til kampen mot rivalen.

– Vil gripe sjansen

– Jeg er ikke her for å sitte på benken, det sier seg selv. Man kan aldri være fornøyd om man ikke spiller. På dette nivået handler det om å gripe sjansen når man får den, og det akter jeg å gjøre, sier han til Trønder-Avisa.Rosenborg har allerede Jim Larsen på skadelisten, og det ser også ut til at Stefan Strandberg må stå over på grunn av ryggplager. Lokalavisene mener derfor at Rønning vil utgjøre bortelagets stopperpar sammen med Simen Wangberg.

Per Verner Rønning kom til Rosenborg fra Bodø/Glimt sommeren 2011, men har slitt med lite spilletid. Totalt har det blitt fem kamper for den høyreiste forsvareren.

Vestlandsderby

Den fjerde NM-runden spilles uten eliteserielag som Stabæk og Vålerenga, som begge har måttet gi tapt for antatt svakere motstand.

Hovedrunden spilles uken etter. Da møtes blant annet Viking og Brann til vestlandsderby. Vålerengas overmenn fra Sandefjord avslutter runden mot Aalesund dagen etter.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.