Hopp til innhold

Deila møtt av rasende supportere utenfor arenaen

GLASGOW/OSLO (NRK.no): Ronny Deila ble møtt av 200 sinte Celtic-fans etter mesterligafiaskoen. Treneren sier at han forstår frustrasjonen – og lover samtidig å slå tilbake etter skuffelsen.

Ronny Deila

Ronny Deila hadde ingen god dag på jobb for Celtic tirsdag kveld. Etter kampen ble han og spillerne møtt av sinte Celtic-supportere som krevde at styret går av.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

Celtic supportere

Celtic-supporterne buet ved pause og ved kampslutt. Etterpå sto rundt 200 utenfor arenaen og protesterte.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

– Jeg har vært her i veldig kort tid og ting har skjedd veldig kjapt. Jeg vet at laget vårt kommer til å bli bra, og jeg vet at vi kommer til å forsterke laget med et par signeringer, sier Ronny Deila.

Det var en slagen nordmann som satte seg ned i presserommet på Celtic Park etter 1-0-tapet over Maribor tirsdag. Deila kikket like mye ned i bordplaten som på journalistene som satt foran han, men 38-åringen prøvde likevel ikke å gjemme seg.

Han sa flere ganger at «Celtic ikke fortjente å være i mesterligaen» og at «laget måtte heve seg flere hakk for å spille på dette nivået».

På samme tid sto rundt 200 Celtic-fans utenfor arenaens hovedinngang og protesterte mot klubbens ledelse.

Ifølge The Herald krevde de penger til spillerkjøp og at styret skulle sparkes.

Forstår skuffede supportere

– Jeg forstår at supporterne er skuffet. Vi skal jobbe veldig hardt denne sesongen slik at vi kan være fornøyde på samme tid neste år og ikke misfornøyde slik som nå. Vi må være ærlige: Vi har ikke vært gode nok. Det er sannheten, sier Deila.

Han fikk flere spørsmål om spillerkjøp fra de skotske journalistene på pressekonferansen og gjentok flere ganger at han ønsker å forsterke laget.

– Klubben ønsker å investere i laget. Men jeg har bare vært her en kort periode, og det er viktig at vi gjør ting på en god måte. Det er veldig vanskelig å skaffe kvalitetsspillerne jeg vet fansen ønsker med de lønningene vi kan gi, sier han og legger til:

– Jeg ønsker meg én til to spillere og da vil jeg si meg fornøyd med dette vinduet. Det kommer et vindu i januar også. Vi må bygge opp laget sånn at vi er i en annen situasjon neste år.

Gikk glipp av hundre millioner

En av forsterkningene skal være den serbiske spissen Stefan Scepovic, som ifølge flere medier nærmest er klar for Glasgow-klubben.

På spørsmål om Deila tror Scepovic fortsatt ønsker å komme til Celtic til tross for mesterligaexiten, svarer treneren:

– Vi får se. Fotballspillere vil spille for Celtic, men det må være spillere som ikke har vært på det høyeste nivået for da vil de fortsatt være på det høyeste nivået og i de største klubbene med den beste økonomien. Men de som vil ta nye steg i karrieren og fortsette å utvikle seg, er spillere som ønsker å spille her.

Men det er ikke til å legge skjul på at gårsdagens tap gjør det langt vanskeligere å hente spillere til klubben. Celtic gikk trolig glipp av over hundre millioner ved å ikke kvalifisere seg til mesterligaen.

Virgil Van Dijk

Virgil Van Dijk bommet på en stor sjanse etter pausen og reagerte på denne måten.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

Ifølge The Herald fikk Celtic 14 millioner pund for å kvalifisere seg i fjor, og 16 millioner pund året før da de gikk til åttedelsfinalen.

Deila får støtte av Johansen

Stefan Johansen er usikker på om Celtic trenger nysigneringer for å bli bedre.

– Jeg vet ikke. Det er ikke sikkert. Når Ronny får satt sitt preg på det, så tror jeg det blir bra til slutt, sier Johansen til NRK.no.

– Tror du Deila får tillit i tiden videre nå?

– Ja, jeg tror og håper det. Han har gjort mye bra her siden han kom hit, og vi begynner å se konturene av spillestilen han ønsker å ha her. Jeg føler at det bare blir bedre og bedre, sier Johansen, som bare har positive ting å si om den nye Celtic-manageren.

– Ronny har gjort en fabelaktig jobb. Han har tatt tak i mange små detaljer, som er viktige, og som spillerne står for. Han har gjort en fantastisk jobb etter at han kom hit, men selvfølgelig vil det ta tid med en ny manager. Jeg tror han kommer til å ha stor suksess som Celtic-manager.

Nå må Stefan Johansen, Jo Inge Berget, Ronny Deila og de andre i Celtic konsentrere seg om ligaspill og Europaligaen fremover.

– Det er også en veldig bra turnering. Vi kommer til å få noen gode kamper der, men igjen … Vi ønsker å være ett sted – og det er mesterligaen. Forhåpentligvis er vi gode nok til å kvalifisere oss neste år, sier Deila.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • TV 2: NFF og LSK mot samarbeid om utbedret treningsanlegg

  Norges Fotballforbund (NFF) og Lillestrøm Sportsklubb (LSK) går sammen om å forbedre treningshverdagen til landslagsstjernene, melder TV 2.

  – Dialogen er svært god, og vi forventer en relativt snarlig avklaring, sier direktør for kommunikasjon i NFF Gro Tvedt Anderssen til kanalen.

  Fotballforbundet har i lang tid ønsket seg et eget treningsanlegg til landslagene. Den drømmen er ikke knust, men enn så lenge ser det ut til å de må klare seg med et samarbeid med LSK.

  Ifølge TV 2 er NFF og eliteserieklubben i disse dager i dialog om å bli enige om et spleiselag som skal utbedre treningsfeltet ved Åråsen.

  Dersom Norden blir tildelt EM for kvinner i 2025, vil banen bli sentral i den forbindelse, opplyser NFF. De har ikke ønsket å kommentere kostnaden for et slikt anlegg.

  Lillestrøm har i dag to treningsbaner noen hundre meter unna Åråsen stadion. NFF opplyser at det i første omgang handler om å installere undervarme på en bane, legge nytt gress og få på plass garderobefasiliteter.

  Fotballforbundet vil få en eksklusiv rett til banene på internasjonale datoer. I utgangspunktet skal banene brukes av A-landslagene på herre- og kvinnesiden.

  (©NTB)

  Solbakken
  Foto: Hanna Johre / NTB
 • Vålerenga-spiss klar for HamKam

  Angriper Henrik Udahl (25) går fra Vålerenga til HamKam. Udahl har signert en fireårskontrakt med eliteserielaget.

  Det melder Vålerenga på sine nettsider.

  – Henrik er en fantastisk gutt som jeg unner alt godt. Han har tatt steg siden han kom til Vålerenga, men i den alderen han er i, trenger han å få spille enda mer, og da gjerne i tospann med en spiss til. Det tror jeg han vil få gode muligheter til i HamKam, sier Dag-Eilev Fagermo.

  Udahl endte med 54 kamper og 14 mål for Oslo-klubben.

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Kristiansund (3-0)
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Den norske landslagsspilleren Tuva Hansen klar for Bayern München

  Tuva Hansen forlater Brann og er klar for den tyske fotballstormakten Bayern München. Der gjenforenes hun med tidligere Brann-trener Alexander Straus.

  Det opplyser Bayern München på Twitter.

  – Jeg føler jeg har ventet til et passende tidspunkt og at jeg ikke måtte på liv og død til utlandet for enhver pris. Jeg ventet på tilbud fra en toppklubb. Jeg føler det er min tur til å gå videre, sier Hansen til NRK.

  Hansen har vært kaptein for Brann i suksessårene klubben har vært gjennom. De står med to strake seriegull og vant også NM i år. De greide akkurat ikke ta seg til mesterligaen da de tapte siste kvalifiseringsrunde.

  Hun innrømmer at det blir tøft å forlate de norske seriemesterne.

  – Det kommer til å bli helt forferdelig. Den gjengen, klubben og alt har betydd alt for meg. Så det blir veldig, veldig trist, sier Hansen.

  Dette skjer til tross for at hun signerte nylig en kontraktsforlengelse.

  – Tispunktet er vel kanskje ikke det beste, siden jeg signert i september. Det var ikke helt etter planen, men veldig kjekt likevel, sier den ferske Bayern-spilleren.

  25-åringen står med 23 landskamper siden debuten i 2017. Hun har fått sitt definitive gjennombrudd i Sandviken og nå Brann.

  Hansen blir fullverdig medlem av laget først 1. januar når overgangsvinduet åpner.

  Tuva Hansen
  Foto: Linnea Skare Oskarsen / NRK
 • Argentina sikret avansement tross Messis straffebom

  Lionel Messi pustet nok lettet ut da han og lagkameratene sikret en 2-0-seier mot Polen i siste kamp i gruppespillet.

  For den argentinske magikeren fikk muligheten fra straffemerket etter å ha fått et ublidt møte med hanskene til Polen-keeper Szczesny.

  Messis straffespark var hardt mot høyre, men den polske keeperen leverte en mesterlig redning.

  – Jeg er sint etter å ha bommet på straffesparket, men laget ble sterkere etter feilen min. Vi visste at etter første målet gikk inn, ville kampbildet forandres, sier Messi etter kampen.

  Likevel skulle hans lagkamerater sikre seieren, først ved scoring av Alexis Mac Allister og deretter Julian Alvarez.

  Messi og Argentina fortsatte å storspille, og deres store stjerne burde ha satt 3-0 da han fikk sjansen fra drømmeposisjon.

  Polen måtte på sin side virkelig bite negler, for de var avhengig av hva som skjedde mellom Saudi-Arabia og Mexico.

  Polen og Mexico var nemlig helt likt på poeng og målforskjell. Dermed var det fair play og antall gule kort som skulle avgjøre lagenes skjebne, med mindre flere mål ble scoret.

  Og helt på tampen satte Saudi-Arabia 1-2, og dermed gikk til slutt polakkene videre etter et vanvittig nervedrama.

  Polen møter Frankrike i åttedelsfinalen, mens Argentina møter Australia.

 • LSK sier nei til LSK kvinner

  Med overveldende flertall avslo medlemmene av Lillestrøm Sportsklubb å innlemme LSK Kvinner inn i klubben. Avstemningen skjedde under LSKs ekstraordinære årsmøte onsdag kveld.

  151 stemte imot, mens bare sju personer stemte for av de 158 stemmeberettigede under årsmøtet på Åråsen, skriver VG. (NTB)

  NM i fotball 2021, semifinale: LSK Kvinner - Sandviken
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia
Britain Soccer Champions League