Slik endte PL-klubbenes generalprøver

Med fem dager igjen til Premier League-sesongen 2012/13, har samtlige 20 lag spilt sine siste treningskamper. Les hvordan de gjorde det i generalprøven her!

Premier League

Carlos Tevez, Eden Hazard, Lukas Podolski og Wayne Rooney nærmer seg seriestart i Premier League.

Kan Manchester City forsvare Premier League-tittelen? Eller viser Manchester United hvem som er best både i byen og i landet? Kan noen av de nyopprykkede klubbene holde seg i den øverste divisjonen? Og klarer Liverpool å finne tilbake til gammel storhet?

Liverpool Tottenham Soccer Andy Carroll

Andy Carroll scoret for Liverpool mot Bayer Leverkusen.

China Soccer Manchester United Shinji Kagawa

Sjinji Kagawa ble matchvinner mot Hannover.

Gareth Bale kunne ikke forhindre Spurs-tap mot Valencia.

Darren Bent

Darren Bent virker å være i rute inn mot sesongstart.

13460336

Martin O'Neil har litt å tenke på inn mot seriestart.

13460965

Djibril Cissé scoret begge QPRs mål mot Augsburg.

13339959

Winston Reid sørget for West Ham-uavgjort i generalprøven.

13466933

Pavel Pogrebnyak, her fra tiden i Fulham, scoret for Reading mot Crystal Palace.

Spørsmålene er mange, og spenningen stor, kun dager før den 21. utgaven av Premier League sparkes i gang på balløya.

Lørdag 18. august braker det løs i England. Seks kamper spilles klokken 16.00, før Newcastle tar imot Tottenham to en halv time senere.

Åpningsrunden fortsetter med Wigan - Chelsea og Manchester City - Southampton søndag, før den avsluttes mandag kveld klokken 21.00 når Manchester United gjester Goodison Park og Everton.

For å gi dere en liten pekepinn på hvordan lagene ligger an før Premier League-starten - slik endte klubbenes generalprøver:

Chelsea - Manchester City: 2-3
Fjorårets FA cup- og Mesterliga-vinner Chelsea tapte fortjent for regjerende seriemester Manchester City i den årlige Community Shield-finalen. Chelsea tok ledelsen ved Fernando Torres, men et rødt kort på Branislav Ivanovic ødela for laget fra Stamford Bridge. Yaya Toure, Carlos Tevez og Samir Nasri snudde til 3-1, før Ryan Bertrand satte inn Chelseas trøstemål.

Liverpool - Bayer Leverkusen: 3-1
Liverpool vant oppskriftsmessig og ikke minst fortjent da tyske Leverkusen ble slått med to mål på Anfield. Unggutten Raheem Sterling sendte hjemmelaget foran allerede etter to minutter, før Lucas doblet ledelsen. Innbytter Andy Carrol scoret rødtrøyenes siste for anledningen.

Cardiff - Newcastle: 4-1
Newcastle fikk på ingen måte noen god generalprøve før PL-starten. Championship-laget Cardiff scoret hele fire ganger, og da hjalp det lite at Shola Ameobi scoret fra straffemerket. Manager Alan Pardew hvilte for øvrig Demba Ba, Papiss Cisse, Yohan Cabaye og Hatem ben Arfa.

Köln - Arsenal: 0-4
Nysigneringen Lukas Podolsko scoret to ganger for «The Gunners», som imponerte i sin siste treningskamp. Thomas Vermaelen og Gervinho scoret de to øvrige målene mot Ståle Solbakkens tidligere klubb. Santi Cazorla spilte for øvrig en god kamp, og også Olivier Giroud fikk spilletid for Arsenal.

Hannover - Manchester United: 3-4
Hannover og Moa ledet både 1-0 og 3-1 over fjorårets serietoer i Premier League, uten at det holdt til seier. Moa satte vakkert inn 3-1-scoringen, bare for å se Wayne Rooney (2) og Sjinji Kagawa sikre seier til «de røde djevlene». Javier Hernandez scoret Uniteds første mål.

Valencia - Tottenham: 0-2
Tottenham møtte sterk motstand i sin generalprøve, og tapte etter scoringer av Jonas og Sofiane Feghouli. Tottenham stilte et godt lag med blant andre Gareth Bale, Jan Vertonghen og Gylfi Sigurdsson, uten at det hjalp nevneverdig.

Malaga - Everton: 1-0
I likhet med Tottenham målte Everton krefter med spansk motstand, og likhet med Tottenham endte det med tap.Malagas Weligton scoret kampens eneste mål.

Werder Bremen - Aston Villa: 3-3
Ciaran Clark og Darren Bent (2) sørget for en god generalprøve for Aston Villa og deres nyansatte manager Paul Lambert. Villa ledet både 2-1 og 3-2, men Aaron Hunt utliknet for Bremen 20 minutter før slutt.

Leicester - Sunderland: 1-0
Martin O'Neills Sunderland fikk det ikke til å stemme borte mot Championship-laget Leicester, og kunne ikke hindre Tom Parkes i å sikre hjemmelaget seieren. Dermed fortsetter de dårlige resutlatene for Sunderland, som kun klarte 1-1 mot Derby få dager i forveien.

Fulham - Charlton: 1-2
Brede Hangeland og John Arne Riise røk på en lei smell hjemme mot det nyopprykkede Championship-laget Charlton. Damien Duff sendte rikitgnok Martin Jols gutter i føringen, men to sene baklengsmål ødela for Fulham.

Augsburg - QPR: 2-2
Djibril Cissé scoret to ganger for Queens Park Rangers, og sørget for det med poengdeling borte mot det tyske laget Augsburg. Anton Ferdinand scoret selvmål for QPR.

Norwich - M'gladbach: 0-2
Norwich nye manager Chris Hughton fikk se «The Canaries» tape med to mål hjemme for Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach. Ingen optimal generalprøve for laget som endte på en imponerende 12.-plass forrige sesong.

Celta Vigo - Wigan: 0-1
Wigan møtte i likhet med Tottenham og Everton spansk motstand i sin siste oppkjøringskamp til Premier League. Iago Aspas scoret kampens eneste mål etter 49 minutter.

Nottingham Forest - West Bromwich: 0-2
Steve Clark, som har tatt over managerjobben på The Hawthornes etter Roy Hodgson, fikk en flott generalprøve. Youssuf Mulumbu og Shane Long sørget for 2-0 seier mot Forest.

Swansea - Stuttgart: 3-3
Overraskelseslaget Swansea håper å fortsette der de slapp forrige sesong, og fikk en god opplevelse i siste treningskamp mot Suttgart. Nyansatte Michael Laudrup kunne glede seg over uavgjort og scoringer signert Danny Graham (2) og Nathan Dyer.

Greuther Furth - Stoke: 1-1
Stoke fikk kun med seg uavgjort fra sin generealprøve borte mot Greuther Furth, men langt mer positivt var det at nysigneringen Michael Knightly fant veien til nettmaskene.

Braga - West Ham: 1-1
Sam Allardyce og West Ham spilte uavgjort 1-1 borte mot det portugisiske laget Braga. Hjemmelaget tok ledelsen etter drøye halvtimen, men tre minutter før full tid sørget Winston Reid for at det ble poengdeling i «The Hammers» siste kamp før gjensynet med Premier League.

Reading - Crystal Palace: 2-0
Reading er tilbake i Premier League igjen etter at de vant Championship forrige sesong, og avsluttet sesongoppkjøringen med å slå Crystal Palace 2-0 hjemme på Madejski Stadium. Nysigneringen Pavel Pogrebnyak og Adam Le Fondre scoret målene for Brian McDermotts mannskap.

Southampton - Udinese: 0-4
Nigel Adkins' Southampton fikk leverte en svært dårlig generalprøve hjemme på St. Mary's før gjensynet med Premier League. Italienske Udinese ga seg ikke før de hadde satt fire baller i nettet bak Kelvin Davis og Paolo Gazzaniga, som stod én omgang hver seg.

• Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen.

– Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet.

Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

Europa conference leauge 2023/2024 : Bodø/Glimt - Ajax (1-2 e.e.o.)
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

Hugo Vetlesen
  • Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.

• PSG ble seriemester uten å spille – Monaco-tap sørget for titteljubel

Paris Saint-Germain kunne søndag juble for sitt tolvte seriegull og sitt tredje strake. Tittelen ble sikret etter Monacos 2-3-tap mot Lyon.

Premissene før søndagens duell i Lyon var klare. Monaco måtte vinne for å forlenge håpet om å ta igjen PSG på tabelltopp.

Det greide de ikke, og dermed er PSG seriemestere igjen. PSG kunne selv sikre seriegullet lørdag, men 3-3 mot Le Havre førte til at de måtte vente til søndag.

PSG har vunnet ligaen seks av sju siste årene. Lille i 2021/22 var unntaket. Ingen har flere ligatitler enn PSG, der Marseille og Saint-Étienne er nærmest med sine ti.

Mye av æren for PSGs seriegull skal gullkalven Kylian Mbappé ha. Spissen har scoret 26 mål, noe som er ni flere enn Lille-spiller Jonathan David. (NTB)

PSG
  • Haaland tilbake med scoring i City-seier

Erling Braut Haaland startet på benken, men kom inn og scoret da Manchester City slo Nottingham Forest 2-0. Det er jærbuens 21. ligamål denne sesongen.

– Det er viktig at han er tilbake og gjør det han gjør. Han var ikke klar for 90 minutter, men det var godt for ham å være tilbake, sa City-manager Pep Guardiola til BBC etter kampen.

City er nå nummer to i Premier League, ett poeng bak Arsenal, men med en kamp mindre spilt. Forest er i andre enden av tabellen, ett poeng over nedrykksstreken.

Haaland har slitt med en muskelskade den siste tiden og mistet to kamper, men var tilbake på benken mot Forest. Der satt også Oscar Bobb.

Gjestene slet lenge med å skape sjanser, men tok ledelsen etter 32 minutter da Josko Gvardiol headet en corner fra Kevin De Bruyne i mål.

Få minutter senere burde Chris Wood utlignet for hjemmelaget, men spissen avsluttet utenfor fra fem meter. Rett før pause fikk også stopper Murillo en kjempemulighet fra kort hold, men skuddet gikk i tverrliggeren og over.

Like etter hvilen fikk Wood nok en stor mulighet, men klarte ikke å utligne.

Haaland kom inn like etter timen og brukte kun ti minutter på å doble ledelsen for gjestene. De Bruyne spilte han igjennom, og Haaland var iskald foran mål.

Bobb kom inn i det 89. minutt, men rakk ikke utrette stort.

Erling Braut Haaland
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.