– Bryr meg lite om hva Kjetil Rekdal sier

WEMBLEY/OSLO (NRK.no): Spillerne slår tilbake mot den nådeløse kritikken av «feige Norge».

King

NÆRMEST: Joshua King (t.v.) sto for de to eneste sjansene mot England og John Stones.

Foto: Alastair Grant / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Kjetil Rekdal

KRITISK: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Norge tapte 1-0 for England på Wembley i generalprøven før EM-kvalifiseringen. En sjansefattig kamp ble avgjort av Wayne Rooney på straffespark, men selv om de norske holdt godt unna defensivt, høstet prestasjonen krass kritikk.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sa i Viasat-studioet at Norge var feige og spilte destruktivt før pause. Samtidig mener han at Per-Mathias Høgmo har «kastet bort et år hvis planen er å spille på denne måten».

Joshua King, som ble løpende mye alene på topp, fnyser av kritikken.

– Hva Kjetil Rekdal sier, bryr jeg meg lite om. Per-Mathias er treneren, og han har en plan. Vi stoler på ham og planen. Vi var enige om å gå ut defensivt. Vi er borte mot England på Wembley i en viktig treningskamp, fordi vi har en enda viktigere kamp til uka. Gutta har troen på Per-Mathias sin plan, sier King.

Blackburn-spissen mener Norge var nær ved å lykkes med taktikken.

– Jeg synes laget lenge klarte seg bra defensivt. De scoret på straffespark, og det er små marginer. De har få sjanser, men det har vi også, sier King.

  • Hva synes du? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

«Ekstremt ujevnt, passivt og haltende»

Høgmo forsvarte også Norge-taktikken etter kampslutt. Landslagssjefen mener det er nødvendig å trene på å forsvare seg, og han så lenge den defensive tryggheten han var på jakt etter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjelbred

TØFF KAMP: Her er Norge-kaptein Per Ciljan Skjelbred i duell med Raheem Sterling.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Men det er flere som er uenige. Dagbladets kommentator Morten Pedersen bruker sterke ord under tittelen «nå er det krise». Han mener Norge kunne knapt få en dårligere inngang på veien til EM i Frankrike.

«Det er ikke bare det at laget fremstår som ekstremt ujevnt, passivt og haltende. Det virker nesten som om spillerne er klar over det også. For det er ikke tilfeldigheter og marginer som gjør at Norge ikke får det til og sliter mer enn godt er enten vi møter god, middels eller dårlig motstand. Det er den generelle tilstanden», skriver Pedersen i torsdagens avis.

– Skulle kanskje vært litt frekkere

Norge fikk imidlertid støtte av England-sjef Roy Hodgson, som tror Norge klarer å ta seg til EM i Frankrike.

Hodgson mener også at de norske spillerne har en sjanse mot Italia hvis de kjemper like hardt som på Wembley.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rooney

MATCHVINNER: Wayne Rooney avgjorde kampen da han banket inn straffesparket i det 68. minutt.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Per Ciljan Skjelbred, som debuterte som kaptein mot England, er fornøyd med gjennomføringen av kampen.

– Jeg synes vi sto bra. Vi fikk trent på det vi skulle trene på, og den taktikken vi hadde før kampen, synes jeg vi gjennomførte ganske bra. Vi kunne kanskje vært litt frekkere offensivt, men det var stort sett OK, sier Skjelbred til NRK.no.

– Rekdal mener dere har kastet bort et år?

– Nei, det må du høre med ham om. Nå hadde vi en ny formasjon, og det tar jo litt tid å sette den. I 2.-omgangen synes jeg vi starter bra, men det er synd at de får det straffesparket, svarer Skjelbred.

Også Håvard Nordtveit mener Norge beviste at de kan stoppe gode motstandere.

– Dette var en veldig fin test for oss. Vi møtte klassespillere og viste at vi kan forsvare oss godt selv om vi ligger langt nede i banen, sier Nordtveit til NTB.

Norge møter Italia på Ullevaal førstkommende tirsdag. Det er den første kampen i EM-kvalifiseringen.

PS! Mats Møller Dæhli pådro seg en smell i kneet og ble fraktet ut på båre. Cardiff-spilleren ble undersøkt med røntgen etter kampen, og Norges Fotballforbund opplyser at skaden ikke er alvorlig.

Fotballnyheter