Hopp til innhold

Fotball

 • Sønnen til Zlatan signerte proffkontrakt med Milan

  Maximillian Ibrahimovic (17), sønn av fotballegenden Zlatan Ibrahimovic, har signert sin første proffkontrakt med Milan.

  Det bekreftes av klubbens 2.-lag, Milan Futuro, på Instagram.

  Maximillian har tidligere spilt ungdomsfotball for Milan, men nå skal han spille for 2.-laget. Det holder til på tredje nivå i Italia, Serie C.

  Pappa Zlatan er ansatt i en rådgiverrolle for Milan. La Gazzetta dello Sport har tidligere meldt at 42-åringen kommer til å ha en viktig rolle i Milans signeringer denne sommeren.

  Den svenske fotballegenden spilte 193 kamper for Milan over to perioder og scoret totalt 93 mål for klubben.

  Sommeren 2023 la Zlatan opp som fotballspiller. (NTB)

  Zlatan
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Sebastian Jarl klar for Vålerenga – går fra Eliteserien til 1. divisjon

  Midtstopperen Sebastian Jarl forlater Kristiansund til fordel for Vålerenga.

  Det bekrefter Vålerenga i sine mediekanaler.

  – Jeg er en Oslo-gutt som har fulgt Vålerenga i hele oppveksten, og endelig passet det for meg å ta på meg den kongeblå drakta. Jeg er utrolig glad for det, og det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Jarl.

  Nettavisen meldte om overgangen torsdag morgen og hevder at overgangssummen ligger et sted mellom tre og fire millioner kroner.

  Oslo-gutten Jarl spilte begge kampene da Kristiansund slo Vålerenga i kvalifiseringen til Eliteserien i desember i fjor og sendte Oslo-laget ned til 1. divisjon.

  Jarl har spilt samtlige minutter for Kristiansund så langt i Eliteserien. Han scoret i 2-2-kampen mot Brann i slutten av mai.

  I tillegg til å spille midtstopper, har Oslo-gutten også figurert som defensiv midtbanespiller. (NTB)

  Jarl
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Norge fire plasser ned på Fifa-rankingen – dårligste ranking på fem år

  Norge faller fire plasser til 50.-plass på den nye FIfa-rankingen, der det er betydelige endringer på grunn av EM og Copa América.

  Copa América-vinner Argentina beholder førsteplassen, mens europamester Spania klatrer fem plasser til 3.-plass, rett bak Frankrike.

  EM-finalist England passerer Brasil og Belgia og inntar fjerdeplassen.

  Norge kvalifiserte seg ikke til EM-sluttspillet, fikk ikke samle poeng i mesterskapet i Tyskland og falt til sin dårligste plassering på Fifa-rankingen på fem år. I juli 2019 var Norge også på 50.-plass.

  Topp ti på rankingen:

  1) Argentina, 2) Frankrike, 3) Spania, 4) England, 5) Brasil, 6) Belgia, 7) Nederland, 8) Portugal, 9) Colombia, 10) Italia (NTB)

  Ødegaard Haaland
  Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN
 • The Times: Paqueta får spille mesteparten av sesongen tross kampfiksingssak

  Lucas Paquetá er beskyldt for kampfiksing av Englands fotballforbund (FA).

  I mai opprettet FA disiplinærsak mot West Ham-spilleren, der han ble anklaget for å påvirke kamper i veddemålsøyemed. Brasilianeren anklages for å ha pådratt seg gule kort med vilje.

  Men i følge The Times kommer ikke disiplinærsaken til å bli avklart på en stund. Den kan drøye helt til slutten av den kommende Premier League-sesongen, muligens lenger.

  Paqueta har tidligere vært sterkt linket til en overgang til Manchester City, men interessen kjølnet da anklagene om kampfiksing ble kjent i august i fjor.

  Brasilianeren selv har benektet anklagene. Det gjorde han på sin Instagram-konto , like etter at FAs disiplinærsak mot ham ble opprettet i mai.

  – Jeg er ekstremt overrasket og opprørt over at FA har valgt å opprette disiplinærsak. I ni måneder har jeg samarbeidet i hvert steg av granskingen, og gitt all mulig informasjon. Jeg avviser anklagene fullt ut og vil kjempe for å renvaske mitt navn, skrev Paqueta. (NTB)

  Paqueta
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • Cavan Sullivan (14) fikk MLS-debuten – ble tidenes yngste spiller i ligaen

  Cavan Sullivan (14) ble tidenes yngste debutant i MLS da Philadelphia Union vant 5-1 over New England Revolution. Jakob Glesnes scoret i storseieren.

  Glesnes la på til 2-0 etter 39 minutter av kampen, som ble spilt natt til torsdag norsk tid. Den norske midtstopperen stanget ballen i nettet etter en corner.

  Fem minutter før slutt ble det stor jubel da 14 år gamle Cavan Sullivan entret banen i MLS for første gang. Han slo Freddy Adu sin rekord fra 2004, som tidenes yngste debutant i MLS.

  Sullivan fikk spille sine første minutter i MLS i en alder av 14 år og 293 dager gammel. Det er 13 dager yngre enn da Adu satte rekord i 2004.

  Unions supertalent blir spådd en stor fremtid. Sullivan skal ha en avtale om bli Manchester City-spiller i 2027, når han fyller 18 år. Det meldte blant andre ESPN da Sullivan signerte kontrakt med Union i mai.

  Da kommenterte Sullivan også muligheten til å bli tidenes yngste spiller i MLS.

  – Det hadde vært kult å ha min første rekord, men det betyr ikke så mye for meg. Det handler ikke om hvor man starter, men hvor man ender, sa Sullivan da. (NTB)

  Cavan Sullivan
  Foto: Jonathan Tannenwald / AP
Olai Bjarke Bjørnsen

15-åring debuterte som hoveddommer på seniornivå: – Det er sjeldent

Det ble en spesiell demonstrasjon mot VAR i kampen mellom LSK og KFUM.
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group D Poland v Austria