Hopp til innhold

Har han VMs råeste finter?

James Rodriguez har stjålet overskrifter, men en annen colombianer har også til de grader vist seg fram i VM. Sjekk de frekke fintene!

COL-URU

Juan Cuadrado har imponert stort i årets VM. Her kan du se noe av den ballbehandlingen som gjør ham attraktiv på overgangsmarkedet.

Laster innhold, vennligst vent..

Colombia har hevet seg kamp etter kamp og det er tydelig at noe er i gjære. I kvartfinalen venter Brasil, og vinner Juan Cuadrado og colombianerne der, venter det han en real mel-fest på hjemmebane.

– Ja, det er noe som skjer veldig ofte. Nå vi feirer karneval, så kaster folk mel, det er veldig vanlig i landet mitt, sier Cuadrado selv om feiringsritualet i et FIFA-intervju.

Med ett mål og fire målgivende pasninger er Cuadrado helt der oppe blant VMs mest produktive spillere.

Dribler i skyggen

Colombia Uruguay

Disse to, James Rodriguez og Juan Cuadrado er over snittet populære i Colombia om dagen.

Foto: Marcio Jose Sanchez / Ap

Du kan se noen glimt av driblefanten i videovinduet øverst i saken. Han har gjort et stort VM og levert solide bidrag til Colombias suksess.

Det har mange fått med seg, og ifølge den italienske avisa Gazzetta dello Sport skal Manchester United ha kommet med et bud på vingen på rundt førti millioner euro.

Allikevel har Cuadrado fått holde på litt i skyggen av VM-fenomenet James Rodriguez. Hans fem mål har gjort ham til den store stjernen, og det lever Cuardado fint med.

– Han er en utrolig spiller, som bidrar med mye for oss. Han kan spille så bra fordi vi er et lag som står bak ham og gir ham ro og selvtillit. Vi vet at han er en stor spiller og kan gjøre noe utrolig når som helst, mener Cuadrado.

Faren drept

Nå står Brasil for tur, og det er et lag Cuadrado har gode minner fra å møte. Da de to lagene møttes forrige gang, i en treningskamp i 2012, så scoret han Colombias mål i kampen som endte 1-1.

– Vi har forsøkt å holde oss rolige og ydmyke og tatt kamp for kamp. Da vi kvalifiserte oss til åttedelsfinalen synes vi det var stort, og nå er vi i kvartfinalen. Vi ønsker å fortsette, for vi vet at vi ikke har vunnet noe ennå, og det er fortsatt en lang vei igjen å gå. Tiden vil vise hvor langt dette laget kan nå, sier Cuadrado.

Tøff oppvekst

Veien fram til VM har imidlertid ikke vært så lett for Cuadrado. Da han var bare fem år gammel ble faren hans skutt i et Colombia som ble herjet av vold. Oppdratt av en alenemor fikk har streng beskjed om at han måtte være flink på skolen om han skulle få lov til å spille fotball.

Soccer Serie A

Juan Cuadrado har blitt en viktig spiller for Fiorentina. Her jubler han for et mål mot Chievo Verona.

Foto: Fabrizio Giovannozzi / Ap

Til tross for et stort talent tok det tid før Cuadrado markerte seg i fotballverdenen. I tenårene slet han så mye med veksten at det nesten satte en stopper for hele karrieren. Men da han først fikk sjansen i Independiente Medellín som tjueåring tok det bare et år før han fikk muligheten til å reise til Italia og Serie A. Der var oppholdene i Udinese og Lecce trøblete, men da han reiste til Fiorentina sommeren 2012 endret alt seg.

De siste to årene har han vært en svært viktig del av laget som har to strake fjerdeplasser i ligaen bak seg. Særlig den siste sesongen var han viktig da Fiorentina manglet både Giuseppe Rossi og Mario Gomez store deler av sesongen.

VM gjør det vanskelig

Og i Firenze sitter en klubbsjef og ser Cuadrado herje med blandede følelser. Fiorentina-sjef Andrea Della Valle sier at overgangsvinduets førsteprioritet for klubben er grei: Behold Cuadrado.

– Det er en vanskelig situasjon, men mitt mål er at Cuadrado skal bli i Firenze. Det er ingen pris som er satt, og jeg har heller ikke snakket med noen klubber, sa han til italiensk presse, før han la til:

– Jeg må innrømme at Cuadrados prestasjoner i VM ikke akkurat hjelper...

Colombia

Se Cuadrado sette inn sitt eneste mål i VM så langt.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • The Guardian: United-beilere høyner budene

  Både sir Jim Ratcliffe og sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani skal ha høynet budene sine i håp om å ta over Manchester United. Det melder den engelske storavisa The Guardian.

  Foreløpig er det de to partenes bud som er kjent, men budene ganske så ulike. Mens Al Thani visstnok ønsker seg hele kaka av klubben, skal det være aktuelt med 69 prosent av klubben for Ratcliffes del.

  69 prosent er eierandelen til Glazer-familien.

  Fristen for å legge inn nytt bud var 22.00 onsdag kveld.

  Ineos chairman Jim Ratcliffe is pictured at Old Trafford
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Reiten matchvinner i knallsterk borteseier mot Lyon

  Guro Reiten sikret et meget godt og sterkt utgangspunkt mot Lyon i Mesterligaen da hun sørget for at Chelsea vant 1-0 i Lyon.

  Med det har blåtrøyene gode muligheter til å ta seg til semifinalen i turneringen.

  – Det var kjempeartig. Vi fikk en tøff trekning i Lyon, og de var vunnet Mesterligaen mange ganger før - senest i fjor. Det var ingen lett oppgave, og vi måtte forsvare oss bra. Vi tok vare på muligheten, og 1-0 er vi veldig fornøyd med, sier Reiten til NRK.

  Reiten satte ballen i nettmaskene like før halvtimen var spilt. Det skjedde på vakkert vis da hun curlet ballen i lengste hjørne med feil fot.

  – Jeg så alle spillerne ble dratt mot høyre, mens jeg var ute til venstre. Jeg ropte så høyt jeg klarte, og fikk pasningen. Jeg måtte bare prøve å curle den i venstre. Jeg så ikke ballen gå inn, men jeg hørte det da folk jublet, forteller Chelsea-profilen.

  Ada Hegerberg var på sin side endelig tilbake i troppen igjen etter et langt skadeopphold, men hun ble værende på benken hele kampen.

  Maren Mjelde kom inn på tampen av kampen og fikk i overkant av fem minutter på banen.

  Returoppgjøret spilles i London om åtte dager.

  Chelsea
  Foto: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP
 • Norsk drømmestart i G19-kvalifiseringen til EM

  Det norske G19-landslaget i fotball slo Romania 4-0 i åpningskampen i EM-kvalifiseringen i Frankrike.

  Isak Hansen-Aarøen, Erik Flataker og Andreas Rædergård Schjelderup (25) scoret målene før pause, mens innbytter Magnus Riisnæs fastsatte resultatet til 4-0 i det siste spilleminutt.

  Norge som ledes av Louis Pinenta møter Frankrike lørdag og Nord-Irland tirsdag. Det er kun gruppevinneren som går til EM-sluttspillet på Malta i juli. (NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix / NTB
 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund