Hopp til innhold

Har han VMs råeste finter?

James Rodriguez har stjålet overskrifter, men en annen colombianer har også til de grader vist seg fram i VM. Sjekk de frekke fintene!

COL-URU

Juan Cuadrado har imponert stort i årets VM. Her kan du se noe av den ballbehandlingen som gjør ham attraktiv på overgangsmarkedet.

Laster innhold, vennligst vent..

Colombia har hevet seg kamp etter kamp og det er tydelig at noe er i gjære. I kvartfinalen venter Brasil, og vinner Juan Cuadrado og colombianerne der, venter det han en real mel-fest på hjemmebane.

– Ja, det er noe som skjer veldig ofte. Nå vi feirer karneval, så kaster folk mel, det er veldig vanlig i landet mitt, sier Cuadrado selv om feiringsritualet i et FIFA-intervju.

Med ett mål og fire målgivende pasninger er Cuadrado helt der oppe blant VMs mest produktive spillere.

Dribler i skyggen

Colombia Uruguay

Disse to, James Rodriguez og Juan Cuadrado er over snittet populære i Colombia om dagen.

Foto: Marcio Jose Sanchez / Ap

Du kan se noen glimt av driblefanten i videovinduet øverst i saken. Han har gjort et stort VM og levert solide bidrag til Colombias suksess.

Det har mange fått med seg, og ifølge den italienske avisa Gazzetta dello Sport skal Manchester United ha kommet med et bud på vingen på rundt førti millioner euro.

Allikevel har Cuadrado fått holde på litt i skyggen av VM-fenomenet James Rodriguez. Hans fem mål har gjort ham til den store stjernen, og det lever Cuardado fint med.

– Han er en utrolig spiller, som bidrar med mye for oss. Han kan spille så bra fordi vi er et lag som står bak ham og gir ham ro og selvtillit. Vi vet at han er en stor spiller og kan gjøre noe utrolig når som helst, mener Cuadrado.

Faren drept

Nå står Brasil for tur, og det er et lag Cuadrado har gode minner fra å møte. Da de to lagene møttes forrige gang, i en treningskamp i 2012, så scoret han Colombias mål i kampen som endte 1-1.

– Vi har forsøkt å holde oss rolige og ydmyke og tatt kamp for kamp. Da vi kvalifiserte oss til åttedelsfinalen synes vi det var stort, og nå er vi i kvartfinalen. Vi ønsker å fortsette, for vi vet at vi ikke har vunnet noe ennå, og det er fortsatt en lang vei igjen å gå. Tiden vil vise hvor langt dette laget kan nå, sier Cuadrado.

Tøff oppvekst

Veien fram til VM har imidlertid ikke vært så lett for Cuadrado. Da han var bare fem år gammel ble faren hans skutt i et Colombia som ble herjet av vold. Oppdratt av en alenemor fikk har streng beskjed om at han måtte være flink på skolen om han skulle få lov til å spille fotball.

Soccer Serie A

Juan Cuadrado har blitt en viktig spiller for Fiorentina. Her jubler han for et mål mot Chievo Verona.

Foto: Fabrizio Giovannozzi / Ap

Til tross for et stort talent tok det tid før Cuadrado markerte seg i fotballverdenen. I tenårene slet han så mye med veksten at det nesten satte en stopper for hele karrieren. Men da han først fikk sjansen i Independiente Medellín som tjueåring tok det bare et år før han fikk muligheten til å reise til Italia og Serie A. Der var oppholdene i Udinese og Lecce trøblete, men da han reiste til Fiorentina sommeren 2012 endret alt seg.

De siste to årene har han vært en svært viktig del av laget som har to strake fjerdeplasser i ligaen bak seg. Særlig den siste sesongen var han viktig da Fiorentina manglet både Giuseppe Rossi og Mario Gomez store deler av sesongen.

VM gjør det vanskelig

Og i Firenze sitter en klubbsjef og ser Cuadrado herje med blandede følelser. Fiorentina-sjef Andrea Della Valle sier at overgangsvinduets førsteprioritet for klubben er grei: Behold Cuadrado.

– Det er en vanskelig situasjon, men mitt mål er at Cuadrado skal bli i Firenze. Det er ingen pris som er satt, og jeg har heller ikke snakket med noen klubber, sa han til italiensk presse, før han la til:

– Jeg må innrømme at Cuadrados prestasjoner i VM ikke akkurat hjelper...

Colombia

Se Cuadrado sette inn sitt eneste mål i VM så langt.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • Kjetil Knutsen aktuell for Ajax

  Kjetil Knutsen er ein av kandidatane til trenarjobben i Ajax, hevdar den nederlandske avisa De Telegraaf. Dei skriv at toppklubben vil avgjera trenarspørsmålet innan to dagar.

  TV 2 skriv at Knutsen sin agent har vore i Nederland dei siste to vekene. Ifølgje De Telegraaf ønskjer han ikkje å svara på om han har snakka med klubben.

  Arnabuen har vore Bodø/Glimt-trenar sidan 2018, og har tidlegare vore trenar for Åsane, Fyllingsdalen og Fyllingen, i tillegg til toppspelarutviklar for Brann.

  Kjetil Knutsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom Molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni.

  Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn Molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. Molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem.

  Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra Molde i vinter.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
 • Stabæk med to utvisninger i seier over VIF

  Stabæk påførte Vålerenga 2-1-tap på Nadderud i Eliteserien mandag. Videodømming ble tatt i bruk tre ganger og resulterte i et omdiskutert mål og to utvisninger

  Kasper Høgh sendte Stabæk i føringen da han styrte ballen i mål ved bakerste stolpe etter åtte minutter. Drøyt ti minutter før hvilen doblet Høghs spissmakker Mushaga Bakenga ledelsen. Bildene i etterkant viste at 30-åringens brukte hånden da han dempet ballen. Det ble gjort en VAR-sjekk, men målet ble likevel stående.

  Fem minutter etter pause traff Stabæk-kaptein Fredrik Krogstad beinet til Seedy Jatta. Dommeren delte først ut det gule kortet, men etter å ha sett situasjonen på VAR-monitoren ble det omgjort til rødt.

  Ti minutter før slutt fikk også Tobias Pachonik rødt kort for en hands i feltet.

  Stefan Strandberg reduserte fra straffemerket for gjestene, men VIF greide aldri å fullførte opphentingen, skriver NTB.

  Eliteserien 2023: Stabæk - Vålerenga (runde 8)
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Tromsø headet seg til tre poeng mot Haugesund

  To perfekte cornere ble svingt inn og stanget i mål fra Tromsøs midtstoppere da Haugesund ble nedkjempet 2-1 i Eliteserien mandag.

  Etter 18 minutter steg Jostein Gundersen til værs i feltet og headet inn ledelse til Tromsø. Haugesunds Bruno Leite hamret deretter inn utligningsmålet etter en halvtime med et prosjektil av et skudd. Noen minutter etter hvilen var det Anders Jenssen som stanget corneren til Antonsen i mål.

  Haugesund hadde ikke noen flere mål i seg, og dermed vant Tromsø 2-1, skriver NTB.

  Tromsø, jubel
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Molde slo tilbake etter sjokktapet

  Molde hadde full kontroll hjemme mot Sandefjord og vant 5-0 i eliteserien. Dermed revansjerte de seg etter tapet for fylkesrival Aalesund.

  Ola Brynhildsen (to mål), Emil Breivik, Martin Linnes og Magnus Grødem scoret målene som sikret hjemmeseier i Molde.

  Molde står nå med fire seirer, én uavgjort og fire tap på de ni første seriekampene denne sesongen, skriver NTB.

  Eliteserien i fotball 2023: Molde - Sandefjord
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund