Han skal lede Brasil til VM-gull

Luiz Felipe Scolari (64) er klar som ny landslagssjef for Brasil. Målet er å gjenta bedriften fra VM i 2002 - å ta VM-gull på hjemmebane i 2014.

Soccer Brazil Coach Luiz Felipe Scolari

Luiz Felipe Scolari har påtatt seg den krevende jobben å ledet det brasilianske landslaget i VM-sluttspillet på hjemmebane om to år.

Foto: SIMON DAWSON / Ap

Scolari overtar jobben etter Mano Menezes, som fikk sparken i forrige uke.

Brasilianeren skal i gang med sin andre periode som Brasil-sjef. 64-åringen var den siste som greide å føre sambalaget til VM-gull, da Ronaldo og co. slo Tyskland i VM-finalen i 2002.

Enorme forventninger

Siden den gang har det imidlertid gått trått med de brasilianske stjernene i VM-sammenheng.

I VM 2006 tok det slutt i kvartfinalen, det samme skjedde i VM 2010.

Neste VM spilles i Brasil i 2014, der brasilianerne nærmest krever at laget igjen skal gå helt til topps. Sist Brasil hadde VM på hjemmebane var i 1950, og brasilianerne har ennå ikke tilgitt det brasilianske laget som tapte finalerunde mot Uruguay på storslåtte Maracanã Stadion foran 199 854 tilskuere.

Scolari gikk nylig av som manager for det brasilianske Palmeiras, som rykket ned etter årets sesong i brasiliansk fotball. Hans første kamp som Brasil-trener er ventet å være en vennskapskamp mot England i februar.

Brasil har tatt VM-gull fem ganger før (1958, 1962, 1970, 1994, 2002).

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Gullballen til Zlatan for 12. gong

  Zlatan Ibrahimovic (39) har fått den svenske Gullballen for 12. gong. Chelsea-spelaren Magdalena Eriksson fekk Diamantballen for aller første gong under ein seremoni i kveld.

  Zlatan, som no spelar for AC Milan, har ikkje fått denne utmerkinga sidan 2016, året då han gav seg på landslaget.

  Eriksson (27) er kaptein på Chelsea, som tok ligagull i England i år. Ho har også 60 landskampar bak seg.

  Prisane er det Aftonbladet og det svenske fotballforbundet som står bak.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Ciro De Luca / Reuters
 • Chelsea avanserte i mesterligaen

  Chelsea og Sevilla kvitterte ut de to første billettene til mesterligaens cupspill med hver sin borteseier tirsdag. Begge avgjorde på overtid.

  Rennes utlignet til 1-1 mot Chelsea fem minutter før slutt og så ut til å utsette feiringen både for London-klubben og Sevilla iallfall en uke. Men på overtid nikket innbytter Olivier Giroud inn vinnermålet og ordnet avansement for begge tetlagene i gruppa.

  France Soccer Champions League
  Foto: David Vincent / AP
 • Får 7,9 millioner i tapte inntekter

  Norges Fotballforbund fordeler 7,9 millioner kroner på klubbene i 2. divisjon og 3. divisjon som følge av at årets fotball-NM måtte avlyses på grunn av koronaviruset.

  Pengene kommer fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten. Fotballforbundet søkte der om kompensasjon på vegne av klubbene som skulle deltatt i cupen.

  3SG-aAIA8ng
  Foto: Audun Braastad / Braastad, Audun
 • Cup-erstatning til fotballklubber

  Fotballklubber i 2. divisjon og 3. divisjon får i alt 7,9 millioner kroner fordeler fordi årets fotball-NM måtte avlyses. 89 klubber får utbetalt 88.800 kroner hver fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten, ifølge NFF.

 • NFF flytter kamper i Eliteserien

  De siste serierundene i Eliteserien i fotball for menn skal spilles på hverdager, slik at kamper som utsettes på grunn av karantener kan spilles i helgene. Norges Fotballforbund er enig med klubbene om at målet er at serien skal være ferdig før jul.