NRK Meny
Normal

– Det var mitt livs mål, et kongemål!

Her leverer Steffen Ernemann en klar kandidat til årets mål, som også var med på å sikre Sarpsborg 08 livsviktige poeng mot Brann.

Eliteserien fotball: Sarpsborgs Steffen Ernemann scorer 2-1 i krysset i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Brann på Sarpsborg stadion fredag kveld.

Tilskuerne på Sarpsborg stadion fikk se fem flotte scoringer fredag kveld, og denne fra Steffern Ernemann var den flotteste av alle. Scoringen gikk i en perfekt skru inn i høyre kryss.

FYLDIG KAMPREFERAT: Sarpsborg 08 - Brann 3-2


– Hva skal jeg si? Det var mitt livs mål, et kongemål!, sier en glad og stolt Ernemann til TV2 like etter kampen.

Sarpsborg lå sist i eliteserien før møtet med Brann, men det var ikke mye som minnet om nedrykk ved prestasjonene foran mål fredag kveld.

Årets mål?

steffen

Ernemann tilegnet scoringen sin til familien etter seieren over Brann.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Av fem flotte scoringer var Ernemanns fulltreffer fra 25 meters hold to minutter før pause den klart mest imponerende.

Han tok omtrent ikke fart før han dundret avgårde et skudd som gikk i en perfekt skru inn i det høyre hjørnet til 2-1-ledelse til Sarpsborg.

– En klar kandidat til årets mål, utbrøt TV2-kommentator Morten Langli.

Ernemann er minst like fornøyd.

– Den lignet litt på det målet Roberto Carlos scoret for Brasil mot Frankrike på 1990-tallet, spøkte Ernemann til TV 2 Sporten etter kampen.

Gleden ble enda større for hjemmelaget da Mohamed Elyounoussi økte ledelsen til 3-1 bare ett minutt etter.

Martin Pusic sørget imidlertid for fornyet spenning da han reduserte til 3-2 etter 67 minutter, men hjemmelaget slapp med skrekken og skaffet seg den sårt tiltrengte seieren.

Scoret etter to minutter

Med de tre poengene klatrer Sarpsborg to plasser opp før resten av serien skal i aksjon i helgen.

Kampen startet imidlertid på verst tenkelig måte da Amin Askar scoret etter bare to minutters spill. Han ble spilt gjennom av Erik Huseklepp og fikk en enkel jobb alene med Duwayne Kerr i målet.

Etter det virket Sarpsborg nærmest paralyserte og lot Brann styre kampen omtrent som de ville. Det tok et kvarters tid før spillerne hadde fått ristet av seg den tidlige kalddusjen, og deretter tok de mer og mer over spillet. Det resulterte også i at Elyounoussi scoret sitt første mål da han reduserte til 1-1 etter 28 minutter.

Brann har på sin side lite å spille for, men blir likevel en liten joker i nedrykksstriden siden de møter alle lagene nederst på tabellen. Hønefoss (h), Sandnes Ulf (b) og Tromsø (h) avslutter sesongen for bergensernes del.

– Vi startet bra og scoret tidlig. Deretter hadde vi to store sjanser som vi må score på for å vinne på bortebane. De to kjappe målene var litt tilfeldige og gjorde det vanskelig for oss, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia