Strandberg: – RBK kommer med feil påstander

Stefan Strandberg (23) kan ha spilt sin siste kamp for Rosenborg. Selv hevder han at RBK har feilinformert om hvorfor han sto over kampen.

Stefan Strandberg

Stefan Strandberg var satt opp som midtstopper i kampen mot Lillestrøm på Lerkendal mandag, men nektet å spille kampen på grunn av en angivelig kontraktskonflikt med klubben.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..


To timer før avspark mandag sa Stefan Strandberg (23) til RBK-trener Per Joar Hansen at han nektet å spille - selv om han var i startoppstillingen.

Kjell Jonevret

Viking-trener Kjell Jonevret harsellerer med Strandberg på twitter.

Foto: Anders Fehn / NRK

Etter det NRK.no får opplyst er 23-åringen i en tvist med klubben angående kontrakten.

Styreleder Ivar Koteng går langt i å antyde at Strandberg er ferdig i klubben etter spillernekten. Han tror Strandberg har spilt sin siste kamp for Rosenborg.

– Sjansen for det tror jeg er ganske stor. Vi må prøve å finne utøvere som ønsker å drive toppidrett, sier han til NRK.

Møte om Strandberg tirsdag

Koteng forteller til NRK at de Strandbergs fremtid i klubben vil bli diskutert tirsdag. Da kan konklusjonen bli at RBK kvitter seg med spilleren.

– Han har kanskje grunner som vi ikke vet om, men profesjonelle idrettsfolk kan ikke oppføre seg sånn.

– Det er en aksjon han har satt i gang fordi han er misfornøyd med jobben vi har gjort for å få solgt ham, sier styrelederen.

Han opplyser at det har vært liten interesse fra andre klubber for spilleren.

– Vi må bruke vettet i morgen tidlig, men det ser mørkt ut for mer spill i Rosenborg, sier Koteng til Adresseavisen.

– Helsemessige forhold

Grunnen til spillernekten ble fra RBKs side blant annet opplyst å være at 23-åringen er misfornøyd med at Rosenborg ikke hjelper ham med å finne en ny klubb.

Stefan Strandberg kjenner seg imidlertid ikke igjen i RBKs beskrivelse av situasjonen. Overfor adressa sier spilleren at RBKs begrunnelse på hvorfor han sto over er feil.

– Helsemessige forhold i nær familie i tillegg til uenigheter rundt informasjonsflyt gjorde at jeg allerede på fredag ga klubben beskjed om at jeg antakelig ville ha problemer med å være godt nok mentalt forberedt på kampen, sier han til avisen via rådgiver Jan Ludvigsen.

– Videre var mitt ønske å holde bakgrunnen og forholdene rundt, internt i klubben. Styreformannens påstand om at jeg mener de ikke har gjort nok for meg, er det feilaktig å oppgi som grunn fra RBKs side, sier han videre.

– Min rådgiver anmodet meg om å spille kampen, men jeg vet selv at det ikke villle vært til lagets beste.

– Merkelig situasjon

Strandberg kom til Rosenborg i 2012 og har i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten.

Per Joar Hansen

Rosenborg-trener Per Joar Hansen er hardt presset etter flere svake resultater den siste tiden.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Strandberg skulle i utgangspunktet startet på midtstopperplass mandag kveld, men nektet og ble erstattet av Jørgen Skjelvik.

– Det er en merkelig situasjon der han to timer før kampstart ga beskjed om at han nektet å spille kampen, fordi han mener han har en kontraktsmessig tvist med klubben, sa Rosenborg-trener Per Joar Hansen til TV 2 før kampen.

Rosenborg-treneren la ikke skjul på at det er en meget spesiell situasjon.

Aldri opplevd lignende

– Det kom veldig overraskende, for det var ikke noen indikasjoner på det. Da har jeg opplevd også det i trenerkarrieren at en spiller streiker foran en viktig kamp, sier «Perry» til kanalen.

Hansen er hardt presset som Rosenborg-trener, og fansen er svært misfornøyd med både ham og sportssjef Erik Hoftun.

Etter det ydmykende cup-tapet mot lillebror Ranheim i forrige uke truet RBK-supporterne med boikott. Trener «Perry» fikk imidlertid fornyet tillitt etter et krisemøte.

– Dette trengte ikke trener Per Joar Hansen nå, sier NRK-ekspert Løken og tenker på Strandergs spillenekt.

– Vi er ikke vant med slike situasjoner i Norge. Det virker veldig rart. Det lukter at han har fått et tilbud fra utlandet, og at klubben muligens har gjort dette vanskelig, sier NRKs fotballekspert Karl Petter Løken.

– Må spille godt nok

Alt tyder nå på at stopperens dager i Rosenborg er talte.

– Han hevder vi ikke har gjort nok for å skaffe ham en ny klubb. Vi har vært enige om at han skal selges, men det er først og fremst spilleren som må spille godt nok til at klubber blir interesserte, sier styreleder Ivar Koteng ifølge Adresseavisen.

Koteng legger til at Rosenborg ikke kan ha spillere med den slags holdninger i klubben.

Strandbergs aksjon vekker reaksjoner. Viking-trener Kjell Jonevret la ut følgende ironiske twitter-melding da nyheten ble kjent:

«Strandberg strejk, RBK fann ingen ny klubb. Märkligt han som gjort en sån "kanonsäsong"! Kanske Ranheim....nej dom behöver nog inte honom!».

Langrennsløper og trønder Eldar Rønning kommer med følgende råd:

«Spill litt bedre fotball og yt maks på banen, så kanskje nån vil kjøp dæ å».

Laster Twitter-innhold

Bråk før kampen

Tidligere mandag måtte politiet i Trondheim gripe inn da Lillestrøm- og Rosenborg-supportere føk i tottene på hverandre i Trondheim sentrum. Det resulterte i at begge leire fikk politieskorte fra sentrum opp til Lerkendal stadion.

Rosenborg tok for øvrig tre svært viktige poeng da Lillestrøm ble slått 3-1 mandag. Seieren var lagets første på tre seriekamper.

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Lewandowski årets spelar

  Robert Lewandowski er kåra til året spelar for 2020/21. Bayern Münchens polske storscorar gjekk til topps på FIFAs "The Best"-galla i kveld.

  Han scora 48 mål på 40 kampar sist sesong. Han slo også Gerd Müllers 49 år gamle rekord for Bundesliga med eitt mål og enda på 41.

  Lewandowski vann prisen for andre gong. Den første var i desember 2020.

  Dei andre spelarane i finaleheatet var Lionel Messi og Mohamed Salah.

  Robert Lewandowski
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters
 • Haaland på årets lag i verden

  Erling Braut Haaland fanger en plass på topp på FIFAs kåring av årets lag i verden.

  – Det er gratis motivasjon for å fortsette. Jeg vil også takke lagkameratene mine. Jeg er glad, sier Haaland etter annonseringen.

  – Jeg har alltid sett og elsker å se folk score mål. Det er gøy å se andre score, men det er enda bedre å score selv, svarer Haaland på spørsmål fra trenerlegenden Arsene Wenger, som også påpekte at nordmannen var i godt selskap med Messi, Lewandowski og Ronaldo, og fikk svar av Haaland.

  – Nettopp, istemte nordmannen, som fikk beskjed om at han fortsatt hadde noen mål å ta igjen på resten.

  Slik ser årets lag i verden ut:

  Donnarumma - Alaba, Ruben Dias, Bonucci - Jorghino, Kante, De Bruyne - Ronaldo, Haaland, Lewandowski, Messi.

  Bundesliga - Eintracht Frankfurt v Borussia Dortmund
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
 • Årets lag på kvinnesiden er kåret

  Og det ser slik ut:

  Endler - Bronze, Renard, Bright, Eriksson - Banini, Lloyd, Bonansea - Miedema, Marta, Morgan.

  Svenske Magdalena Eriksson er det eneste skandinaviske alibiet på laget. Caroline Graham Hansen fikk ikke plass på laget.

 • Tuchel blir årets trener

  Thomas Tuchel kåres til årets trener på herresiden etter å ha tatt Chelsea helt til topps i Champions Leauge. Dermed stikker London-klubben av med sin tredje pris for kvelden.

 • Mjelde og Reitens trener vant pris

  Guro Reiten og Maren Mjeldes trener i Chelsea, Emma Hayes vinner årets trener på kvinnesiden.

  – Herregud, jeg er så sjokkert, utbryter Hayes når hun får prisen.